Reader - מאגר המאמרים הישראלי
מאגר המאמרים הישראלי
שלום אורח הרשם התחבר 16.03.2010
דואר אלקטרוני:
סיסמא:
זכור אותי? 
שכחתי סיסמא?

מאמרים בסינית מאמרים בספרדית מאמרים בפורטוגזית מאמרים בצרפתית מאמרים ברוסית מאמרים באנגלית

על DNA branding ויחסי ציבור בעידן החדש

מאת: נחום דוניצה | פורסם ב: 31-03-2008 | תגובות: 0 | צפיות: 56

נחום דוניצה

מהפיכת האינטרנט הראשונה היתה החמצה מבחינת משרדי יחסי הציבור. נכון שרבים וטובים (וגם אנחנו, אני מודה בענווה) הרוויחו מהגידול הדרמטי במגזר הדוט.קום והרעב שלו לרעש תקשורתי. אבל, רעש תקשורתי היה לעתים כל מה שיצא מחלק מהחברות. בחלק מהמקרים תרם הרעש למערכת המשומנת של גיוס הכספים - שבסופו של דבר, התאדו להם עם מרבית השחקניות של אותה תקופה.

בראייה לאחור נראה שחברות יחסי הציבור החמיצו את ההזדמנות שהיתה טמונה בצמיחת כוחה של רשת האינטרנט. הן לא השכילו לפתח בזמן את האיסטרטגיות הנכונות שיסייעו ללקוחותיהם להפיק את המקסימום מהמדיום החדש הזה, בו בזמן שתעשיית הפרסום התלבשה על פיתוח שיטות חדשות לדחיפת מסרים פרסומיים ללקוחות (מודעות פופ-אפ ובאנרים) ואנשי השיווק החלו את ההתנסות הראשונה בשיווק ממוקד לקוח (איסוף מידע על לקוחות והעדפות הגלישה שלו) וכל זאת בזמן שקל היה לראות כי האינטרנט הוא מדיום ש'תפור' על יחסי הציבור.

בסביבה בה הצרכנים מופצצים מדי יום באלפי מסרים, האמינות של מעביר המסר היתה לערך המרכזי, האמינות הרבה ביותר ניתנה לדברים ששמעת מ"פה לאוזן", באון ליין ובאוף ליין (דברים שבעבר הלא רחוק נחשבו למסוכנים ובלתי צפויים) וחברות כבר הפסיקו להיות אחראיות בצורה בלעדית על מותגיהן.

במציאות החדשה, זה כבר לא מה שאתה אומר על עצמך, מפרסם במודעות או בהודעות לעיתונות, שקובע איך אתה נתפס כלפי חוץ. לעתים המותג שלך מוגדר על ידי מה שאחרים אומרים עליו בפרטיות, אחרי שהם עזבו את החדר. נכון, זה מסוכן ובלתי צפוי, אבל, זו המציאות החדשה וזהו בדיוק המקום בו תעשיית יחסי הציבור צריכה לתפוס את מקומה. שהרי התהליך בו פועל המסר של 'מפה לאוזן' מאוד דומה לתהליך שמפעילים אנשי יחסי הציבור מול העיתונות: מזהים את אותם שיש להם השפעה על אחרים, מספרים להם את הסיפור שלך ואז בונים על כך שהם ירוצו ויספרו את הסיפור לשאר החבר'ה.

פול הולמס, מחבר ה- Holmes report, התייחס לתופעה לא מכבר וציין כי מנקודת הראייה של הלקוחות, הנוף התקשורתי החדש דורש 'אותנטיות'. אם בעבר אפשר היה להעביר מסרים שיווקים שלעתים היו מנותקים מהמציאות ומחויית המותג, כיום, הסביבה התקשורתית החדשה לא רק שדוגלת בשקיפות מלאה, אלא גם שמה בידי כולם גישה לאמצעי תקשורת השווים לאלה שיש בידי התאגידים הגדולים. כדי שאותם תאגידים יוכלו אף הם לנצל את ערוצי התקשורת החדשים, הם צריכים לשדר שקיפות ואת אותה 'אותנטיות' לה מצפים לקוחותיהם - כלומר התאמת המסרים השיווקיים והארגוניים עם הערכים, התרבות וההתנהגות הארגונים שלהם.

אחת ההשלכות היא שתוכנית התקשורת החיצונית של הארגון חייבת להתיישר עם התוכנית הפנים ארגונית. העובדים, לדוגמה, חייבים להבין את המסר הארגוני ולהיות מודעים לכך שלכל אחד מהם יש כיום משקל רב בכל נקודת מפגש עם לקוחות, ספקים, משקיעים ואחרים. השלכה נוספת: שימת דגש על שיווק מבוסס אירוע ועל אחריות חברתית תאגידית, שני תחומי פעילות בהם יש פוטנציאל גדול לקשרים משמעותיים בין תאגידים ללקוחותיהם. ובקיצור: נכנסנו, אם רצינו ואם לא, לעידן ה-DNA branding, בו הפעילות השיווקית והתקשורתית של החברה חייבות לתאום למהות הגנטית של החברה.

בסביבה החדשה, סוכנויות יחסי הציבור, או לחלופין אנשי היח"צ בתוך הארגונים, חייבים להתאים עצמם למצב והמשימה הראשונה: לאתר את מובילי דעת הקהל החדשים. קל לאתר עיתונאי מוביל בעיתון יומי מוביל. אבל, איתור בלוגרים משפיעים בתחומם היא משימה קצת יותר כבדה, שכן לא תמיד יהיו הם אלה עם מספר הכניסות הגדול יותר. השלב הבא הוא פיתוח מהיר של התמחות בהבנת רשתות חברתיות, פיתוח כלים שמאפשרים למפות את מערכות היחסים המורכבות בין אמצעי התקשורת המסורתיים והחדשים יותר, לזהות את גורמי המפתח שאחרים נוהגים לצטט ולהבין איך זה לסיפורים קטנים שהופיעו קודם באתר איזוטרי יכולים לצבור את אותו הכח של ידיעה בעמוד הראשי של 'ידיעות אחרונות'.

תופעה נוספת שצריך לשים לב אליה בסביבה הזו: טשטוש הגבולות והמחסומים המסורתיים בתוך החברות עצמן בין דיסציפלינות התקשורת. השיווק מתחבר ומתמזג עם התקשורת השיווקית הארגונית וזו מתחברת למהלכי
יחסי הציבור. אי אפשר לתכנן השקת מוצר חדש, או קמפיין למותג קיים בלי לחשוב על ההשלכות עבור התדמית התאגידית. נדיר למצוא פעילות דוגמת לקיחת אחריות חברתית, תרומה לקהילה או כל יוזמה אחרת לקידום המותג שבין מטרותיה שכחו את סעיף הגדלת המכירות או הגברת נאמנות הלקוח.

דרג את המאמר:
0 / 5 כוכבים - 0 הצבעות

מקור המאמר: reader - מאגר מאמרים במגוון תחומים לשימוש חופשי

הדפס מאמר הדפס מאמר   שלח לחבר שלח לחבר   פרסם את המאמר באתרך פרסם את המאמר באתרך   שלח תגובה לכותב שלח תגובה לכותב  
אודות כותב המאמר:

הכותב הוא מנכ"ל דוניצה תקשורת שיווקית - DMC, המתמחה בייעוץ תקשורתי ויחסי ציבור לחברות במגזרי הכלכלה/טכנולוגיה ושל newPR.co.il המתמחה בפעילות ושירותים בתחומי המדיה החברתית

 http://www.newpr.co.il

 http://www.donitza.co.il



תגובות למאמר

הוסף תגובה חדשה למאמר הוסף תגובה חדשה למאמר
שמך:
דוא"ל: (לא מפורסם בפומבי)
תגובה:
קוד אבטחה: Captcha


מעוניין לפרסם את מאמריך בחינם? מעוניין להגיע בקלות ללקוחות וקולגות פוטנציאליים? הרשם עכשיו, ופרסם מאמרים.

מאמרים אחרונים בנושא יחסי ציבור

מיתוג מדינות
תהליך מיתוג מדינות קיים למעשה מאז ומעולם. כל מדינה ברת-קיימא שולחת אין ספור מסרים לעולם באמצעות תרבותה, אומנותיה, פעילותה הפוליטית, מוצרי היצוא שלה, נציגיה המבקרים בעולם כאנשי רוח, אנשי עסקים וספורטאים המתחרים בזירה הבינלאומית – כל המסרים הרבים הנשלחים אל מחוץ לגבולות המדינה אמורים לייצג נאמנה את תדמיתה של המדינה, את הלך הרוחות בה, אורח חייה, סדר יומה ויעדיה . המסרים הרבים ששולחת המדינה כל העת הם הבסיס לתדמיתה הנתפסת של המדינה.
מאת: דני צימט 12/02/2010

הפגנה לכל עונה
כשאומרים את המילה "הפגנה" לרבים עולה בראש תמונה של מאות אם לא אלפי אנשים נושאים שלטים וזועקים. עם זאת גם במקרה של הפגנות הגודל לא קובע. בעבר לקחתי חלק בהפגנות שכמות המשתתפים לא עלה על עשרה אנשים, אך הן היו הרבה יותר אפקטיביות בהעברת המסר מהפגנות שבהן השתתפו מאות ואלפים. לארגונים בעלי אופי חברתי או פוליטי ההפגנה המסורתית היתה ועודנה השיטה הטובה ביותר להשיג יחסי ציבור במהירות.
מאת: אבינועם שחר 10/02/2010

יחסי ציבור על קצה המזלג
פעילות יחסי ציבור הינה ביסודה אמנות ומדע של כינון היחסים בין ארגונים ובין קהלי היעד שלהם. תפקידם של יחסי הציבור הוא לסייע לעסקים לחזק את הקשרים עם הלקוחות הקיימים ולקוחות פוטנציאלים. פעילות יחסי ציבור כוללת כרוכה ניטור והערכת עמדות הציבור תוך שמירה על הבנה בין הארגון לבין הציבור "שלו". מטרת יחסי הציבור היא לשפר את ערוצי התקשורת וליצור דרכים חדשות להעברת המידע אל קהלי היעד.
מאת: איציק בן 18/01/2010

יחסי ציבור, דוברות ועיתונות, היש הבדל?!
אנשי יחסי הציבור הם לרוב אותם עיתונאים שעזבו את המערכת שלהם לטובת עבודה במשרד יחסי ציבור ולא בגלל שלא ביצעו את מלאכתם במקצועיות וכנדרש. גם כאן אולי יהיו כאלה שיטענו כי הם עיתונאים שסרחו בכך שזנחו את השליחות הציבורית, אך האם יש פסול בעבודתם כאנשי יחסי ציבור? האם המידע שבראשותו של איש יחסי ציבור אודות חברת תרופות אמריקאית שהצליחה לפתח תרופה חדשה כנגד הסרטן או שמא חברה ישראלית שפיתחה מערכת המונעת תאונות דרכים, האם המידע הזה איננו עניין ציבורי? האם העובדה שעיתונאי בעצמו לא חקר ולא חשף את המידע הזה, האם זה מה שצריך להשפיע על פרסום המידע? ובכן תשובתי בעניין ברורה וחד משמעית, לא!. אילו אני הייתי צריך להגדיר מהם יחסי ציבור, הייתי אומר כי זו היכולת של אדם בעל כישורי כתיבה לעזור לארגון או אדם מסוים לבטא את עצמו בצורה הטובה ביותר ולהביא את המידע שבראשותו לידיעת הציבור. לא תמיד פרט יכול לבטא את עצמו בצורה טובה בפני עיתונאי. אם זו הייתה המציאות אנו לא היינו יודעים חצי מהדברים אותם אנו יודעים כיום. באשר לשאלה האם קיים הבדל בין יחסי ציבור, דוברות ועיתונות? אכן קיים הבדל וההבדל הוא כי כל אחד מייצג את האינטרסים של הארגון או המערכת בה הוא עובד. כולם עיתונאים גם איש יחסי הציבור וגם הדובר, פשוט כל אחד עובד בשביל מערכת אחרת. אך בכל זאת לעיתונאי יש את הכוח ואת המילה האחרונה באשר לפרסם את המידע שבראשותו או שמא לא.
מאת: ארקדי דייץ' 24/12/2009

יחסי ציבור לעצמך: איך לנצח בפוליטיקה פנים ארגונית
לעיתים קרובות אני שומע אנשים שמתלוננים על כך שמי שזוכה לקידומים וכיבודים במקום העבודה שלהם הוא לא בהכרח מי שניכן בכישורים מקצועיים (בניגוד אליהם כמובן) אלא דווקא מי שבקי את רזי הפוליטיקה הפנימית: למי להתחבר, להתחנף ואת מי לחבק. מקצועיות היא דבר סובייקטיבי. לדעתי היכולת של בן אדם ליחצן עצמו בתוך ארגון היא לא פחות חשובה מכישוריו המקצועיים. אז איך שורדים ואף מנצחים בפוליטיקה הפנים ארגונית.
מאת: אבינועם שחר 23/12/2009

כוכב נולד
שנה לאחר מכן, פולבר הפך להיות יקיר התקשורת המקומית. הוא מרואיין נדרש ומפורגן בכל כתבה על יזמות, חדשנות וטכנולוגיה ישראלית שממידת ההשקעה שלו בה ניתן להבין שהוא נמנה על תומכיה. והעיתונאים, הם כבר לא מחפשים סיבה לשיחה איתו ומגיעים בהמוניהם לכל מפגש שהוא יוזם בארץ.
מאת: מירון תקשרות משווקת 07/12/2009

כל מה שרציתם על לימודי תקשרות, צילום, משחק
מקצוע התקשורת שהוא יציר המאה ה-20, הפך להיות בחמישים שנה האחרונות לאחד המבוקשים ביותר. האנשים בלב תעשיית התקשורת הם האנשים המשפיעים על הטרנדים החמים, האג'נדות החברתיות ובכלל, כבר אמרנו שחיים ומוות ביד הלשון, גם המשודרת וגם הכתובה. בעצם יחד עם הצילום והמשחק הם מתעדים את החיים שלנו, ומנסים להציע לנו בכל פעם מחדש מציאות אלטרנטיבית.
מאת: שירי 02/12/2009

הסודות שסחפו את אובמה לנשיאות
כיצד הפך סנטור שחור וכמעט-אלמוני מאילינוי בתוך ארבע שנים בלבד לנשיא ארצות הברית? איך אדם שבקושי שמעו עליו ב-2004, נבחר לנשיאות ב-2008? התשובה טמונה בשליטה המופלאה של ברק אובמה בחמשת הסודות של הנואמים הטובים בעולם: שפת גוף, מסר חד, ללא מחיצות, ארבע שפות ולהט אמיתי.
מאת: נורית נחום 11/11/2009

מאמרים נוספים מאת נחום דוניצה

קרה משהו?
שיווק מבוסס אירוע (EBM - Event Based Marketing): כל מה שחשוב לדעת על הפתרון המאפשר לארגון לזהות את אותו רגע נזיל מעט, שבו הלקוח זקוק לשירות או מוצר מסוים - ולענות מייד על צורך זה
מאת: נחום דוניצה | 11/11/2009 | שיווק ואסטרטגיה

האבולוציה של ניהול קשרי הלקוחות
חברות רבות שוקטות על שמריהן. הן אולי מודעות לחשיבות טריותו של המידע הנאגר אצלן, אך אינן מכירות בחשיבות של התפתחות והתאמת קשרי הלקוחות - הן ברמה האפליקטיבית והן ברמה המעשית, של יצירת קשר עם הלקוח. תוצאת ההזנחה היא, שמאות ואלפי לקוחות מקבלים הצעות זהות לאותו המוצר או לאותו השירות - מבלי לקבל יחס פרטני והתאמת המוצר המוצע ללקוח. ככל תחום אחר, גם תחום קשרי הלקוחות מתפתח אבולוציונית - ומי שנשאר בדור הקודם, מפסיד לקוחות
מאת: נחום דוניצה | 11/11/2009 | ניהול ידע

הרושם הראשון
השלב הראשון בתהליך בניית איסטרטגיית יחסי ציבור ותקשורת שיווקית לחברה הוא ההבנה הבסיסית של מה עושה החברה ואיך מנסחים זאת למסר מושך שמשאיר חותם
מאת: נחום דוניצה | 11/11/2009 | טיפים שיווקיים

עידן השקיפות היחצ"נית
מהפיכת האינטרנט היתה - ועודנה - החמצה מבחינת משרדי יחסי הציבור. עידן הווב 2.0 הביא עימו את הפוטנציאל לשינוי האמיתי, אך גם שקיפות מלאה, אינטימיות עם קהלי היעד, זיהוי מובילי דעת קהל חדשים לגמרי וכן, גם עור של פיל
מאת: נחום דוניצה | 11/11/2009 | יחסי ציבור

מוצרי תקשורת מתקדמים של רד קיבלו תג תאימות מ- Avaya
סדרת מוצרי תקשורת מתקדמים של חברת רד תקשורת, יצרנית גלובלית של ציוד גישה לתחומי תקשורת הנתונים והטלקומוניקציה, זכתה השבוע בתג ה- DevConnect, שמוענק על ידי חברת Avaya, שחקנית גלובלית מובילה בתחום טלפוניית IP, תקשורת מאוחדת ומרכזיות, לשותפים עסקיים וליצרני ציוד תקשורת.
מאת: נחום דוניצה | 07/01/2009 | עסקים

בלוגים מסוג שונה
כיום ניתן לראות יותר ויותר בלוגים לטווח קצר: בלוגים שנועדו למשימות מוגדרות ביותר בזירה העסקית/שיווקית של היום: סיוע בהשקת מוצר כלשהו, או בתגובה לפרשיה כלשהי. לרוב בלוגים אלו מוגדרים כהרפתקה של גג עד שלושה חודשי הפעלה.
מאת: נחום דוניצה | 08/12/2008 | יחסי ציבור

במסלול הירוק מהודעה לידיעה
ההודעה לעיתונות היתה מאז ומתמיד אחת מאבני הבניין של מקצוע יחסי הציבור, בשמשה כאמצעי קל ואפקטיבי ביותר לחיבור בין היחצ"ן לעיתונאי. עם ההתקדמות והגידול במספרם של ערוצי התקשורת המקוונים, המטרות וקהלי היעד השתנו וכמותם השתנתה בהתאם ההודעה לעיתונות והשימושים שעושים בה - בעיקר באמצעי התקשורת האינטרנטיים.
מאת: נחום דוניצה | 26/11/2008 | יחסי ציבור

כללי זהב לראיון עיתונאי
יש משהו שהרבה מרואיינים שוכחים לעשות: להקשיב לשאלות של העיתונאים שמולו. הוא לא שכח לרגע את כלל הזהב: "שאל את העיתונאי שמולך מה הוא רוצה לדעת" והתכוונן ביכולת מופלאה של איש שיווק שגם נולד כזה, לכל עיתונאי ועיתונאי בגובה העיניים ולאותו "משהו" שהוא רצה לצאת איתו מהשיחה.
מאת: נחום דוניצה | 12/11/2008 | עיתונות

קטגורית מאמרים