ג'אבן נוגט ומרנג למימונה

26/04/2008 • על ידי • 5,356 צפיות

חומרים דרושים:
חצי ק"ג סוכר
מים עד לכיסוי הסוכר
5 טיפות מי ורדים
מיץ מחצי לימון

לקישוט
אגוזי מלך קצוצים  שקדים קצוצים

אופן ההכנה:
להביא  לידי רתיחה את הסוכר והמים ,לבשל על להבה נמוכה תוך כדי עירבוב עד לקבלת עיסה דביקה
להוסיף את מיץ הלימון ומי הורדים , להקציף 2 חלבונים ולהוסיף לעיסת הסוכר לאחר שהקררה מעט
להניח את העיסה הדביקה בכלי שקוף המתאים להגשה ולפזר מעל את האגוזים או השקדים ולקרר.
הנה מוגש לכם גם מתכון של קוסקוס חלבי אותו ניתן להגיש בליל המימונה בקהילות יהדות מרוקו למינהן נהוג היה להגיש גם קוסקוס חלבי במימונה
קוסקוס מתוק חלבי
 
1 שקית קוסקוס מוכן לא מתובל
50 ג'ר חמאה
כוס צימוקים
1/2 כוס סוכר
2 כוסות חלב
כפית קינמון
 
לבשל את הקוסקוס לפי הוראות ההכנה
כשהקוסקוס חם להמיס בתוכו את החמאה הסוכר והחלב
להעביר לכלי עמוק וגדול
לזרות את הצימוקים מעל ולקשט עם מעט סוכר מעורבב בקינמון
אפשר להוסיף גם שקדים ואגוזים
מרנג תותים ופסיפלורה  

500 גר` תותים, חצויים
2 חלבוני ביצה
1/3 כוס סוכר
לרוטב:
½ (חצי) כוס מים
¼ (רבע) כוס מיצי פסיפלורה ~ 3 פסיפלורות
2 כפות סוכר
3 כפיות קורנפלור

 מניחים את כל מרכיבי הרוטב בסיר קטן, מביאים לרתיחה, תוך כדי ערבוב ומבשלים עד שהרוטב מסמיך. מסננים את הרוטב, אך מחזירים כמה גרעינים בשביל המראה . יוצקים לתחתית צלחת אישית, חסינת חום.
מקציפים את חלבוני הביצה לקצף יציב, מוסיפים את הסוכר בהדרגה, ומקציפים לקצף נוקשה ומבריק. מסדרים את חצאי התותים על הרוטב, מניחים קצף מעל ומציבים מתחת לגריל חם, עד שהמרנג מזהיב קלות.

מתכונים נוספים באתרwww.laisrael.net

אודות כותב המאמר

ציפי

www.laisrael.net האתר המוביל לישראלים בארץ  ובעולם ,כולל פורום תיירות,עסקים,נומורולוגיה,הורוסקופ,לימודים ,ילדים ועוד המון תחומים מענייינים...