טיפים לבחירת תנורי אפיה

02/10/2012 • על ידי • 2,443 צפיות

1) גם אם אתם לא בשלנים גדולים, רצוי שתבחרו לעצמכם תנור שנוח להשתמש בו. חשוב לבחור את התנור בהתאם לתוכניות שהוא מציע והתאמתן לצרכים האישיים של הלקוח - עזבו את ההמלצה של השכנה, בחרו מה שטוב לכם! כיום קיימים בשוק מגוון רחב של תנורי בישול ואפייה המתאימים לכל רמות הבישול - החל בתנורים מקצועיים המאפשרים שליטה מלאה בכל שלב בבישול ודיוק מקסימלי בטמפרטורה של 2 צלזיוס, וכלה בתנורי קומביסטימר בעלי יכולת בישול באדים ואף תנורים בעלי חיישנים אוטומטיים העושים את רוב העבודה עבורנו - ומאפשרים גם למבשלים מתחילים ליהנות ממזונות אניני טעם, כמו במסעדות הכי טובות!!

2) מומלץ לוודא שהתנור מכיל תוכניות חשובות לאפייה כמו אפייה בטורבו אקטיבי ותוכנית אפייה בגריל. להבדיל מהמאוורר המסורתי בגב התנור, תנוריםאלה מצויידים במערכת פיזור חום היקפית המפזרת את החום בצורה טובה יותר וחוסכת את הצורך לפתוח כל פעם את דלת התנור על מנת להפוך את העוף או הבשר וכך מביאה איתה תוצאות בישול אחידות ואיכותיות.

3) שוב הסטייק התייבש בתנור? הדג והירקות הצטמקו? נסו את הקומביסטימרים - תנורים המיועדים לבישול באדים לאוהבי בישול אמיתי. תנורים מסוג אלו מומלצים לשמירה על הויטמינים והמינרלים לאוכל עסיסי ובריא ומעניקים חווית בישול משודרגת. ניתן להשיג תנורים אלו בחנות מילטון - מומחים לתנורים מקצועיים.

4) טיימר הפעלה: כל הטיימרים מתריעים בסיום הזמן ויש כאלה שגם מפסיקים את פעולת התנור. טיימר מכאני פשוט מוגבל ל- 120 דקות או לפעולה רצופה בלבד. שעון דיגיטלי מאפשר הפעלה עתידית בנוסף על הכיבוי האוטומטי בטווח של עד 24 שעות. שעון כזה מדויק יותר, אך חשוף להפסקות חשמל.

5) מגוון התנורים המהודר לא פוסח גם על חובבי האפייה. לרשותכם עומדות האפשרויות ברכישת תנורים המתמחים באפייה ואף מכילים תאי אפייה ייעודיים למאפים כמו אפיית פיצות ופיתות ומשמשים כמעין טאבון ביתי.

6) חשוב לבדוק בידוד התנור: דפנות פנימיות עבות ומסיביות יבטיחו שמירת טמפרטורה יציבה בתנור ובהתאם יביאו לאפייה טובה יותר. כמו כן, מומלץ בחום לבחור תנור עם "דלת קרה". שימו לב! מספר זכוכיות גדול בדלת יכול לתרום לבידוד התנור אך הדבר תלוי גם במערכת קירור יעילה, התנורים הטובים באמת מגיעים עם מערכת קירור חזיתית והיקפית שעוזרת בשמירת החום בתנור. זיכרו! תנור טוב זה תנור שמסוגל לשמור על טמפרטורה יציבה.

7) ניקיון! ניקיון! ניקיון! תנור הבנוי כמיקשה אחת ללא תפרים קל יותר לניקוי ומונע הצטברות לכלוך, קורוזיה ובלאי. כמו כן, חשוב לבדוק את ציפוי האמאייל שבתא האפייה שרצוי שיהיה באיכות גבוהה ועמיד בפני הצטברות שומן. חידוש נוסף בעולם התנורים מגיע מחברת אסקוט בשיווק מילטון המייצרת תנורים עם תא אפיה אחיד מנירוסטה שמונע הידבקות שומן ומתנקה בקלות יתרה.
מחפשים תנור שמתנקה מעצמו? השיטה הנפוצה בתנורים היא תכנית הפירוליטי ששורפת שומנים ולכלוך בטמפרטורה עצומה של 500 מעלות. החיסרונות הן הבלאי הגבוה, תחזוקה יקרה וצריכת חשמל בזבזנית. כתחליף לכך, תנורים רבים מצויידים במערכת ניקוי באדים העדיפה על זו הפירוליטית בשל הנוחות, החיסכון והבטיחות. האדים המוזרמים בלחץ קיטור ממיסים את השומן והופכים את הניקיון לפעולה קלה וכיפית.

8) דלת ומסילות: העדיפו דלת מתפרקת שצדה הפנימי עשוי מקשה אחת, בלי ברגים, תפרים וחריצים, היא קלה יותר לניקוי וצוברת פחות לכלוך כדוגמת תנורי בומפני האיטלקית. יש דלתות שבהן ניתן לפרק את הזכוכית לניקוי קל ויסודי יותר. בדגמים מסוימים המסילות מתפרקות כדי לאפשר ניקוי קל ויסודי יותר של דפנות התנור ושל המסילות עצמן. עניין נוסף הן המסילות הטלסקופיות שמאפשרות לשלוף את המגש עד הסוף באופן עצמאי ומעצימות את הנוחות בעת השימוש.

9) גם לעיצוב משקל נכבד! עייפתם מהנירוסטה האפורה? כיום ניתן להשיג תנורים במגוון צבעים כמו שמנת, אדום, כחול, שחור פחם ועוד ובמבחר עיצובים מסוגננים. תנורים איטלקיים כמו סמג, בומפני, פרטלי אונופרי ואסקוט מציגים קולקציה מרהיבה ואופנתית כמו שרק האיטלקים יודעים.

10) חשוב מאוד לוודא שמאחורי התנור הנרכש תעמוד חברת שרות אמינה ומקצועית, שתיתן מענה לצרכי הלקוח גם לאחר הרכישה, כגון חלקי חילוף, אביזרים נוספים לרכישה וכמובן – שירות תיקונים מקצועי ומהימן. שימו לב שאתם נהנים מ – 12 חודשי אחריות. היזהרו מפיזורי הבטחות בעל פה וודאו שאתם רוכשים מיבואן מורשה.

אודות כותב המאמר

ארז

ארז כהן מילטון - חוויה במטבח. מומחים לתנורים מקצועיים דרך בית לחם 9, ירושלים     02-6735146 www.milton.dnn-portal.com