קיפולי מפיות: כל מה שרצית לדעת ולא היה לך את מי לשאול

11/06/2008 • על ידי • 17,357 צפיות

עובדות על מפיות:
o מקורה של המפית ביוון העתיקה, מעניין לדעת כי המפית הראשונה הייתה בעצם עיסת בצק.
o ברומא היה מקובל שכל אורח מביא עימו את המפית האישית ועם עזיבתו את בית המארח העמיס המפית במטעמים שנשארו כצידה לדרך- זאת הייתה תחילתו של ה- TAKE AWAY.
o מפיות נייר בעלות שתי שכבות ויותר נוחות לשימוש ומהוות פתרון נוח בארוחות משפחתיות, "ברביקיו", הגשה במזנון ובמסיבות קוקטייל.
o בראשית ימי הביניים נעלמה המפית מהשולחן ואת הידיים והפה ניקו בכל מה שהיה זמין: גב היד, הבד או חתיכת לחם.
o עם שובה של המפית ניתן היה לזהות את מעמדו של האורח על פי המפית: המפית של האדון מונחת לפני צלחתו, מעליה מפית נוספת שיועדה לאדם המכובד ביותר סביב השולחן ומפית משותפת לכל שאר האורחים.

טיפים על קיפולים:
o מפית מרובעת בגודל של כ-45 ס"מ מתאימה ביותר ליצירת קיפולים דקורטיביים.
o לפני שמתחילים לקפל- מומלץ לגהץ היטב את בד המפית.
o בד עם דוגמא בצידו האחד משנה את מראה קיפול המפית בשל הניגודים.
o השולחן עמוס? מומלץ להניח את המפית בתוך הכוס.
o מומלץ להכין מפיות נוספות מעבר למספר הסועדים על מנת להחליף את המפיות המלוכלכות במהלך האירוע.
o להשלמת עיצוב השולחן- ניתן להניח מפית פתוחה על השולחן כראנר.

איריס מוסיוף מדגימה שלושה קיפולי מפיות לשדרוג שולחן .

מניפה עגולה
1. פותחים את המפית לגודל מלא.
2. מקפלים את שני הצדדים שמאל וימין לכיוון האמצע למלבן.
3. מקפלים קיפול אקורדיון מהחלק העליון לתחתון לכל האורך.
4. מצמידים את האמצע בעזרת האצבעות וקושרים באמצע סרט או חוט.
5. פותחים את הצדדים ומסדרים את המפית על הצלחת.

קיפול דג
1. פותחים את המפית לגודל מלא ומקפלים לחצי לקבלת משולש.
2. מקפלים קפל צר ואחיד בחלקו העליון והופכים את המפית לצידה השני (שקודקוד המשולש כלפי מעלה).
3. מקפלים את שני צידי המפית לכיוון המרכז.
4. מקפלים את קצוות הקפל כלפי חוץ.
5. הופכים לצד השני ומניחים על הצלחת. ניתן להדביק מדבקה כדי ליצור עין.

קיפול נר
1. פותחים את המפית לגודל מלא. מקפלים לחצי לקבלת משולש.
2. את בסיס המשולש יש לקפל קפל צר ואחיד בעובי של שני ס"מ.
3. הופכים את המפית לצידה השני, מקפלים את קודקוד המשולש כלפי מטה ליצירת משולש קטן וחוזרים עם הקודקוד כלפי מעלה ליצירת משולש נוסף.
4. מניחים את המפית בצורה מאונכת את הפינה התחתונה, מקפלים קיפול קטן פנימה. מתחילים לגלגל את המפית עד סופה. את הפינה שנותרה משחילים בקפל התחתון.

רעיונות נוספים לקיפול מפיות ניתן למצוא בספרה "טאץ' לכל מפית" .

אתר אינטרנט: www.miris.co.il



אודות כותב המאמר

איריס מוסיוף

איריס מוסיוף מומחית בתחום עיצוב אירועים ושולחנות אירוח, בעלת ניסיון כמנחה ומדריכה קורסים מקצועיים ופרטיים בנושאי עריכה ועיצוב שולחנות.