כיצד לבחור מקצוע, עבודה או לימודים

פורסם: 13/09/2008 | תגובות: 0 | צפיות: 805 | Share

לדעתי כל אחד יכול למצוא את העבודה, המקצוע א הלימודים המתאימים על ידי חיבור ללב, ממקום של אהבה.

מקצוע או עבודה שבה הוא יוכל להביא לידי ביטוי בצורה המקסימאלית את הצירתיות שלו וזה יכול להיות בכל מקצוע ובכל תחום. כאשר האדם מוצא את מקומו, את העבודה שמתאימה לו ובה הוא יכול להגשים את עצמו בצורה מירבית הוא חי חיים מלאים, פועל בחיוניות ובחדוות יצירה, תורם לחברה בצורה מירבית, נהנה מחייו ומשמש דוגמא לכל סביבתו. הבעיה היא אותם צעירים שמונעים, בהרבה מקרים, על ידי האגו שלהם ומהלחץ החברתי שמופעל עלינו לאורך כל חיינו - לעיתים אפילו לחץ לא מודע ללכת ללמוד ולעסוק ב"מקצועות נחשבים ומכניסים". אנו גדלים משחר ילדותנו שמאד נחשב להיות עורך דין ופחות נחשב להיות נגר, בעוד שרובם הגדול של הנגרים שאני מכיר (אשתי היתה נגרית) נהנים מעבודתם, ומביאים לידי ביטוי את היצירתיות שלהם ורובם הגדול של עורכי הדין שונאים את המקצוע שבו הם עוסקים (בהשכלתי אני עורך דין וחלק מחברי עדיין עוסקים בתחום)

הבעיה היא שרובם של התארים האקדמיים אינם מקנים מקצוע למי שלומד אותם ולכן במקרים רבים צעירים רבים שיכלו לעשות חייל בלימודים אקדמיים הולכים ללמוד תואר "פרקטי" כמו משפטים או ראיית חשבון שאינו מתאים למי שהם באמת. האמיצים שביניהם מפסיקים את לימודיהם באמצע והאחרים, במקרה הטוב, עושים הסבה מקצועית לאחר סיום התואר ובמקרה הפחות טוב הם עושים את ההסבה רק שנים רבות לאחר שבזבזו שנים יקרות במקצוע שאינו מתאים להם, הם אינם ממצים את הפוטנציאל שלהם והכי גרוע הם אינם סובלים את עבודתם ואינם נהנים בחייהם.

ההמלצה שלי לכל מי שרוצה ללמוד לתואר אקדמי או בכלל לכל מי שמחפש את הכיוון שלו בחיים היא בחירה ממקום של שקט ואהבה וזה לא רק  קל להגיד אבל זה גם קל לבצע.
הדרך היא לתרגל מדיטציה, יוגה או דמיון מודרך על מנת לבחור ממקום "נקי" בתרגולי המדיטציה ניתן "להתחבר" אל מקור העוצמה שלנו -  ואז לשאול את עצמי מה מלהיב אותי באמת, מה הכי נהנתי לעשות כשהייתי ילד, "מה אני רוצה לעשות כשאהיה גדול?" וגם אם  איני מגיע לתשובה מספקת וחד משמעית, לבדוק מה יהיה עבורי הכי מעניין ללמוד, ממה הכי אהנה ואיפה המקום שבו ארצה ללמוד, לעשות חקר שוק, לשאול חברים, לבדוק את  אופציות הלימודים באינטרנט, לקרוא על התארים שמעניינים אותי ועל המוסדות האקדמיים שניתן ללמוד את התואר שמעניין אותי ולהגיע לביקור במקומות אלו כדי "להרגיש" האם זהו המקום שיהיה לי כיף ללמוד ולבלות בו שלוש או ארבע שנים מחיי?
לאחר שהחלטתי מה אני רוצה ללמוד, אם בכלל, אז ורק אז, אבדוק מהן דרישות הקבלה, אשב עם יועץ לימודים מוסמך כדי לבנות לי את הדרך הקצרה ביותר על מנת להגשים את חלומי.
וברור לי כי אם אלמד תואר שיעניין אותי ואהנה מלימודיי, אמצא את המקום שבו אוכל לעבוד, אוכל להגשים את ייעודי, להרוויח בכבוד  וליהנות מחיי.

בברכת הצלחה,

שלכם,
נדב אור

(Reader.co.il SC #17270)

דרג את המאמר הזה
  • 1
  • 2
  • 3
  • 4
  • 5
  • 9 קול(ות)
    פידבק
    RSS
    הדפס
    דואר אלקטרוני
    פרסם מחדש

    מקור המאמר: http://www.reader.co.il/article/17270/כיצד-לבחור-מקצוע-עבודה-או-לימודים

    תגיות של המאמר:

    לימודים

    ,

    עבודה

    ,

    מקצוע

    קודמתי במקום העבודה שלי ונשלחתי לנהל את סניף החברה בלונדון. שכרנו חברת שילוח בינלאומי שתבצע בעבורנו את הרילוקיישן. סמוך למועד המעבר נארוז את כל חפצינו ובגדינו, ונשלח אותם באוויר ובים ללונדון, בתקווה שכאשר נגיע לשם הכל כבר ימתין לנו בדירתנו החדשה...

    על ידי: mayool עבודה וקריירה> עבודה וקריירה - כלליl 30/07/2010
    לאורה יצחק

    כיצד תשמרו על דיסקרטיות בתהליך חיפוש העבודה שלכם? ריכזנו עבורכם במאמר זה מספר המלצות בנושא

    על ידי: לאורה יצחקl עבודה וקריירה> עבודה וקריירה - כלליl 29/07/2010
    דרור מגל

    אם אתם חושבים על עבודה בחו"ל תוך שילוב של כיף, במדינה בה יש אנשים חביבים ומסבירי פנים, ללמוד שפה חדשה, לצבור ניסיון במכירות - עבודה בספרד יכולה לענות על ציפיותיכם.

    על ידי: דרור מגלl עבודה וקריירה> עבודה וקריירה - כלליl 28/07/2010

    מדוע ישראלים רבים מעדיפים לנסוע לעבוד באמריקה? ומדוע מנעולן הוא העבודה המועדפת עליהם. מאמר על מקצוע שהפך להיות צאן הברזל של המהגרים הישראלים.

    על ידי: אביגדור גיגיl עבודה וקריירה> עבודה וקריירה - כלליl 28/07/2010
    קידום אתרים - SEO Israel

    זוהי עוד תופעה שנוצרה בעקבות הגלובליזציה, הפיכתו של העולם לכפר אחד גדול. שירותי offshore מאפשרים לחברות להמשיך לפעול ואף להתרחב, תוך העברת חלק מהפעילות ואפילו את כולה אל מחוץ לגבולות המדינה בה הן נמצאות. כך, הן יכולות לחסוך עלויות רבות או להפוך לחברות בינלאומיות יותר בקלות.

    על ידי: קידום אתרים - SEO Israell עבודה וקריירה> עבודה וקריירה - כלליl 24/07/2010

    מי שמחפש עבודה בחו"ל עבודה בקנדה יכולה להיות פתרון מעולה. גם אלו שאינם יודעים בדיוק במה הם מעוניינים לעבוד בקנדה, יכולים למצוא לא מעט הצעות עבודה מעניינות.

    על ידי: דניאלl עבודה וקריירה> עבודה וקריירה - כלליl 23/07/2010
    אבי יקואל

    על ידי המשל, יכול מנחה הקבוצה להמשיג לקבוצה דפוסי התנהגות ה"תוקעים" את העבודה הקבוצתית וההתקדמות האישית של הפרט בקבוצה. המלצות מעשיות לאנשי מקצוע ומומחים בהנחיית קבוצות תעסוקה על השימוש במשל ככלי עבודה לפיתוח עבודה קבוצתית.

    על ידי: אבי יקואלl עבודה וקריירה> עבודה וקריירה - כלליl 22/07/2010
    רויטל וילמובסקי

    הכנסה נוספת היא דבר טוב ואף אחד לא יגיד לא לעוד כסף. הבעיה טמונה בכך שלסטודנטים אין זמן להתעסק בעוד עבודה שבקושי עבודה אחת הם מחזיקים, במקביל ללימודים ולחיים. הם משקיעים זמן רב בעבודות, למידה למבחנים, הגעה לשיעורים (במידה ויש נוכחות חובה) וכל זאת על מנת להבטיח להם חיים יותר טובים. אז למה במציאות זה לא קורה?

    על ידי: רויטל וילמובסקיl עבודה וקריירה> עבודה וקריירה - כלליl 22/07/2010

    המהפכה במערכרת החינוך צריכה להתחיל בבחירת המורים שילמדו בבי"ס יסודי, שם התלמידים לומדים הרגלי למידה שילוו אותם להמשך הלימודים ובשלב זה יש למורים את ההשפעה החשובה ביותר על הדימוי העצמי שלהם של התלמידים שכה קריטי להמשך.

    על ידי: נדב אורl חינוך ולימודים> חינוך ולימודים - כלליl 13/09/2008 lצפיות: 93

    הדרך הנכונה לבחור מקצוע או לימודים, היא לא על ידי בחרה םרקטית, אלא על ידי בחירה מהלב בחירה מאהבה.

    על ידי: נדב אורl עבודה וקריירה> עבודה וקריירה - כלליl 13/09/2008 lצפיות: 805

    הוסף תגובה חדשה

     
    * שדות חובה
    קרדיט המחבר
    קטגוריות מאמרים
    כל הקטגוריות