מתכונים לסלטים

20/10/2008 • על ידי • 26,932 צפיות

סלט חסה אגוזים וגבינת רוקפור
החומרים:
1 חסה גדולה
1 כוס אגוזי פקאן חצויים
50 גרם גבינת רוקפוראפשר להחליף את גבינת הרוקפור בגינה מלוחה מכל סוג
2 כפות שמנת מתוקה
1 כף שמן
1 כף חומץ
מלח ופלפל לפי הטעם
אופן ההכנה:

שיטפו היטב את החסה ויבשו את העלים.
שימו בקערת סלט את גבינת הרוקפור ומעכו אותה מעט עם מזלג. הוסיפו את השמנת, השמן והחומץ, תבלו במלח ובפלפל. בחשו היטב. קרעו את עלי החסה בידיים ותנו על הרוטב שבקערה. זרו מלמעלה את האגוזים. על תערבבו את הסלט ממש לפני ההגשה,אפשר לפזר גם קרוטונים אם אתם אוהבים ,והרי לכם סלט נפלא עשיר וטעים.
חסה עם אבוקדו
החומרים:
 1 חסה
 2 אבוקדו
 2 תפוזים
תחמיץ:כפית חרדל,כף שמן, מיץ לימוןמחצי לימון, מלח פלפל לבן ומעט סוכר(אפשר להכפיל כמויות בהתאם לטעם)
אופן ההכנה:
רוחצים את החסה ומסדרים בקערות, על החסה מפזרים אבוקדו חתוך לפלחים ופלחי תפוזים. שופכים את התחמיץ ממש כחצי שעה לפני ההגשה.
למנות האחרות,בקרו באתר www.laisrael.net וקבלו מתכונים נוספים
סלט חסה עם מוצרלה וגרגרי רימון( הסלט מתאים גם לראש השנה)
החומרים:
עלי חסה קרועים בכמה גוונים
חופן עלי ריחן
חופן עלי אורגנו טריים
12 עגבניות שרי חצויות
250 גרם גבינת מוצרלה
1 ביצה טרופה
מעט קמח
פירורי לחם
מעט שמן שומשום לטיגון
גרגרים מרימון אחד
צנוברים קלויים
2 כפות שמן זית
1 כף חומץ תפוחים
אופן ההכנה:
פורסים את גבינת המוצרלה ומייבשים. טובלים את הפרוסות בקמח ובביצה הטרופה לאחר מכן טובלים בפרורי הלחם . מטגנים במעט שמן עד להזהבה. מפזרים את עלי החסה על צלחת הגשה גדולה ומפזרים מעל את עגבניות השרי, האורגנו והריחן. יוצקים את שמן הזית והחומץ ומערבבים היטב. מניחים את הגבינה מעל ומקשטים בגרגרי הרימון והצנוברים הקלויים.
בקרו באתר www.laisrael.net וקבלו מתכונים נוספים

אודות כותב המאמר

ציפי

www.laisrael.net האתר המוביל לישראלים בארץ  ובעולם ,כולל פורום תיירות,עסקים,נומורולוגיה,הורוסקופ,לימודים ,ילדים ועוד המון תחומים מענייינים ומגוונים