סופלה שוקולד קלאסי

16/04/2007 • על ידי • 132,435 צפיות

סופלה שוקולד

חומרים:
300 גר' שוקולד מריר
6 ביצים מופרדות
75 גר' חמאה
75 גר' סוכר
20 גר' קמח

אופן הכנה:
1) מקציפים 6 חלמונים עם 25 גר' סוכר לקרם בהיר.
2) מקציפים 6 חלבונים עם 50 גר' סוכר למרנג.
3) ממסים השוקולד ומערבבים עם התערובות, מוסיפים את הקמח ומערבבים היטב.
4) מוזגים ליח' אלומיניום או לכלי סופלה מתאימים בשומנות במעט חמאה 3/4 גובה.
5) אופים ב 180 מעלות 10-12 דקות.
6) בוזקים אבקת סוכר מלמעלה ביחד עם כדור גלידת וניל.
7) מגישים מיד.

? כדי שהסופלה יצליח אסור לפתוח התנור במהלך האפיה ולחמם התנור מראש.

אודות כותב המאמר