דרושים / חברות חיפוש עבודה : אורטל
נחום רחמים, מנכ"ל "אורטל" אמר: "ניתן לראות כי למרות הירידה בביקושי עובדים המורגשת במשק בחודשים האחרונים בעקבות המשבר הכלכלי, גם בסיכומה של כל שנת 2008 וגם בסיכומו של חודש דצמבר 2008 ניכר גידול בביקושים, זאת בשל העלייה הגבוהה בביקוש לעובדי שירות ומכירה - בעיקר בתקופה זו, כשחברות נדרשות במצב של מיתון להגדיל את מערכי השירות והמכירה. בין היתר, נובעת העלייה בביקוש לעובדים אלה בתחום התקשורת לאור הכנסת טכנולוגיות חדשות לרשתות הסלולריות והגדלת התחרות בתחום הטלפוניה הקווית. גם בתחום הפיננסי, נדרשו קרנות הפנסיה וחברות הביטוח להגדיל את מערכי השירות בשל פניות של אנשים מודאגים. לכן הגידול בתחומים אלה מיתן את הירידות בשאר התחומים כגון לוגיסטיקה, אדמיניסטרציה, היי-טק ותעשייה. להערכתנו, בחציון הראשון של 2009 הירידה בביקוש לעובדים תמשיך ואף תחריף".
כמו כן החברה יצרה מבצעים כגון מבצע דרושים וחלוקת רכב: אבישי דהן מדימונה למשל, זכה בהגרלת המכונית שערכה החברה בין כלל הנרשמים שעבדו דרכה (או מצאו עבודה דרך אורטל). דהן זכה ברכב שברולט חדש. אבישי דהן, עובד כמסגר ב"מפעלי ים המלח" התחיל לעבוד במפעל באופן רישמי לאחר שעבד דרך אורטל מספר חודשים.
בנוסף נראה כי עניין השכר מעלה מבוכה אצל רבים המגיעים לראיונות עבודה. "אורטל ולעבודה" קיימה סקר בקרוב ל 1000 גולשי אינטרנט אשר ביקרו באתר של אורטל, וכמעט ממחציתם נמנעים בראיון עבודה מאזכור השכר או ציפיות שכר. "שאלת ציפיות השכר בראיון העבודה מעוררת לא אחת אי נוחות אצל המרואיין", אמר נחום רחמים, המנכ"ל של "אורטל ולעבודה".
"גם אם מדובר בשלב מתקדם, כמו ראיון שלישי אחרי בחינה שעברו, כמעט מחצית מהנשאלים מחכים עד שהמראיין יעלה את נושא השכר, נתון זה משקף חשש של המועמד שמא ינקוב בשכר גבוה מדי" הסביר רחמים, בנוסף "המועמד חושש שיבהיל את המראיין שיפסול את מועמדותו. נכון לחכות עד שהמראיין יעלה את הנושא, אך אם נשאל המועמד מהן ציפיות השכר שלו עליו להיות מוכן עם תשובה ריאלית לאחר שבדק מהי מסגרת השכר המוצעת בתוך הארגון שאליו הוא מבקש להתקבל".
שאלות ותשובות
בואו נלמד גם אנחנו דורשי העבודה, לנצל את זמננו שהתפנה, כדי לתגבר את יכולותנו להתחרות על מקומות העבודה הטובים שבאופק
למצוא עבודה הפך להיות מקצוע בפני עצמו, לדעת איך למצוא את אותו המקום שישלם לנו משכורת על היותנו שם, במיוחד במצב שכזה קשה בארצנו של אבטלה גבוהה, ואפילו מידי, אז איך מוצאים עבודה?
כל פלוני אשר מחפש עבודה ואני משער שלרובכם הייתה חוויה כזאת או אחרת בנושא, יודע כי הישועה לא תבוא מלשכת התעסוקה.
הכול אודות משרת כלכלן – מה הן דרישות התפקיד, כיצד נראית סביבת העבודה ומה בעצם היא עבודת הכלכלן ביום יום.
בימים בהם המחירים עולים, יש פחות ופחות היצע של עבודה, מחפשי העבודה יכולים להיתקל בקשיים מנטליים מתוך יאוש ותסכול שמלווה בקושי כלכלי, אני כאן כדי לנסות ולעזור לך לראות את הדברים באור קצת שונה. תקופת חיפוש עבודה יכולה להיות הזדמנות להפוך את חייך לטובים יותר, לעשות את הדברים אותם תמיד רצית באופן כללי וכושר באופן ספציפי, במאמר שלי אני אראה לך איך לחסוך כסף ולהרזות בצורה מבוקרת ונכונה !
יש לכם עבודה מהבית או אתם מחפשים סוג של עבודה מהבית או רעיון להרוויח קצת כסף מהבית? בימים אלה של מיתון, זה דווקא רעיון לא רע. מי שמחפש עבודה יכול בנתיים להתחיל עבודה מהבית עד שימצא משהו מתאים, ומי שרוצה לחסוך כסף לזמנים קשים או להגדיל הכנסות בתקופה זו, יכול למצוא עבודה מהבית באופן חלקי, כהשלמת הכנסה ודרך להרוויח עוד כסף נוסף על המשכורת הקיימת מן העבודה הקבועה שלו. כל היתרונות של עבודה מהבית עלולים באחת להפוך לחסרונות, ומי שיש לו עבודה מהבית יודע זאת היטב, מרגיש זאת הלכה למעשה. עם מה מתמודדים
אדם שפוטר, מרגיש פחדים ותסכול, חושש מעתידו, ועשוי לאבד מביטחונו האישי. הוא מרגיש צורך "לירות לכל הכיוונים" כדי למצוא עבודה כלשהי ומהר. אך גישה זו אינה מיטיבה עימו או מועילה לו. היא משפיעה באופן לא רצוי על יכולת ה"פרזנטציה" שלו בראיונות, ועלולה להובילו למעגל של חיפוש לא אפקטיבי וללא מוצא. ולכן התמיכה, האמפטיה, הלגיטימציה לרגשות וההכוונה איך הכי נכון במצב זה לחפש עבודה- מאד חשובים
איך רוחניות יכולה לתרום לי למצוא עבודה ? מה תת המודע יכול לעשות כדי להשפיע על ההרגשה המעיקה שלי בחיפוש עבודה ?
אתם בטח שואלים מה הקשר בין רוחניות לאבטלה ? אם אהיה הכי רוחני שבעולם ואין לי עבודה ? תת המודע ישיג לי עבודה ?
חזון אישי מוגדר כתאור של מצב שיא בהגשמה העצמית של הפרט ( יכול גם להיות חזון לארגון, חזון מדיני-פוליטי וחזון אידיאולוגי ערכי ) ע"פ תפישתו האישית, אישיותו וצרכיו. בדרך כלל נשמעת לנו המילה "חזון" כמילה גדולה וחשובה שמקומה בספרות שמתארת תהליכים מורכבים של אומות שקמות להיות מדינות או אישים מפורסמים ששינו את פני ההיסטוריה או מסיפורים נבואיים מתוך התנ"ך....
גם אם אתה לא מנהל "רגיש" או "אנושי" או שאין לך כלים "לסמול טוק" עם העובדים, או אם אתה חושב שכדאי לשמור על ריחוק, אתה עדיין רוצה את הקשר לשטח ואתה במיוחד רוצה לדעת מה קורה שם, כי בלעדיו כנראה לא תצליח לצלוח את המשימות ועתיד הצלחתך יהיה נתון לחסדי אחרים ולתקשורת הלקויה בינכם.
בעיות – לכולם יש אותן, אבל איך פותרים אותן? השלב הראשון הוא לזהות את הבעיה. נשמע פשוט- אנחנו בבעיה, אנחנו יודעים שהיא קיימת. אז זהו- שלא כל כך פשוט. הבעיה היא לא אותה מצוקה שאנו חווים, טוב- לא בהכרח. הבעיה היא הנקודה, שאם תיפתר, תגאל אותנו מהמצוקה. אם יש לנו כאב בטן הבעיה היא לא הבטן אלא אולי משהו מקולקל שאכלנו. עוד על כך במאמר עצמו.
"מחשבה מגבילה" היא מחשבה שמחבלת ביכולת שלנו להצליח בתחום האישי, המקצועי או העסקי. מחשבה מגבילה גורמת לנו לחוש חסרי ערך, או פחותי ערך. כאשר מזהים מחשבה מגבילה, אפשר לפענח איך המנגנון שלה פועל ואז לתרגל מחשבה חלופית, שהיא פרו-אקטיבית
זה תמיד נראה נורא מוצלח, אנשים שמנהלים משימות במקביל, אבל זה לא רק כשרון וזה לא תמיד היתרון שזה מציג.
כבר יש לכם חמישים אחוז לפחות ממה שצריך בכדי ליצור משהו חדש, לממש את עצמכם ואולי גם להגשים חלום ישן - זהו הרצון. מכאן אפשר רק להתקדם...לקבל עזרה מאנשים ומהסביבה בכל תחום בכדי לבנות את עצמכם, לשאוב תמיכה מהמעגלים הקיימים: משפחה, חברים. ליצור מעגלי תמיכה חדשים, לקבל ייעוץ, הכוונה והדרכה מאנשי מקצוע, מאנשים שעוסקים בתחום, להיות מוכנים ללמוד ולהתנסות והעיקר "לפרוש כנפיים ולעוף" !
אחד הרצונות הבסיסיים ביותר שיש לנו כבני אדם, הוא הרצון להביא את עצמנו לידי ביטוי. המון פעמים כשאנשים אומרים שהם רוצים להצליח, מה שעומד מאחורי הרצון להצליח, זה בעצם הרצון לבוא לידי ביטוי. מה הכוונה לבוא לידי ביטוי? זה אומר להיות מעורבים בעשייה שבה אנחנו משתמשים בכישורים מסוימים שיש לנו, בתכונות בולטות או במיומנויות שרכשנו.
קורות חיים הוא כרטיס הביקור שלכם. קורות חיים הם הסינון הראשוני שלכם בדקך למציאת עבודה. כתיבה נוכנה של קורות החיים תשפיע רבות על הקורא אותם והחלטתו אם לזמן אתכם לראיון או לא. קורות חיים הכתוב נכון יבליט את התפקידים שביצעתם, את הניסיון שלכם. להן טיפים שיסייעו לכם לבלוט.
בעולם הדיגיטלי של היום, בכפר הגלובלי בעל הגבולות האינסופיים של הworld wide web, אפשרויות התעסוקה רבות ומגוונות יותר וכוללות אופציה נפלאה של עבודה מהבית. אכן כן – לא עוד עבודה של שמונה עד חמש עם זמן מבוזבז על נסיעות הלוך ושוב למשרד - מספיק שאתה קצת מבין באינטרנט ו/או יש לך אתר משלך ואתה יכול להרוויח ככה כסף.
כל מה שרציתם על עבודה בעיר תל אביב!
המדריך למתלבט בבחירה בין קרנות הפנסיה השונות.
למה כדאי לחשוב גדול ולבדוק אופציות של קורסים לקראת הלידה - איך זה שומר על בריאות האישה, התינוק וחיזוק הקשר בין בני הזוג.
המדריך למטייל בעולם בצורה יעילה וחכמה.
טיפים, הסברים ועצות לרושם הפטנטים המתחיל.
איך עובד שוק הדירות החדשות בארץ, היכן מתפרסמים הסקרים והנתונים, אלו סוגי ירידים קיימים ואיך כדאי לפרש את הנתונים והכותרות המתפרסמות בתקשורת.
איך מחנכים ילדים מחוננים? איך מכשירים מורים ללימוד ילדים מחוננים? ומי הם בעצם המחוננים?

