עוף מתוק – מתכון מומלץ!

14/05/2009 • על ידי • 25,367 צפיות

כל פעם שמגיעה אלינו דודתינו האהובה מהונגריה - קלריס, אנו זוכים להפתעות קולינריות חדשות.
הנחמד הוא שהיא לא אוהבת לעבוד קשה, בדיוק כמונו. המתכונים שלה מהירים, טעימים, עם חומרים זמינים והכי חשוב – מתוקים ולטעמם של הילדים.
הפעם למדנו להכין נתחי עוף ברוטב מתוק, אפוי בתנור וללא טיגון. המשפחה חגגה, הילדים ליקקו אצבעות והסכימו ברוב טובם להמיר את השניצלים הנצחיים ליום אחד בשבוע בעוף המתוק של קלריס.

מתכון לנתחי עוף ברוטב מתוק:

רכיבים:
1 ק"ג נתחי עוף (רצוי שוקיים)
2 כפות חמאה
2 כפות שמן זית או שמן קנולה
חצי כוס קמח
2 כפיות תערובת עשבים מלוחים או 1.5 כפיות מלח.
שליש כוס דבש
רבע כוס סוכר חום
4 כפות מיץ לימון
2 כפיות רוטב סויה

אופן הכנה:
1. לחמם תנור מראש ל- 170 מעלות.
2. לשטוף טוב את נתחי העוף ולגלגל אותם עם הקמח והמלח.
3. להמיס את החמאה, מומלץ במיקרו, לערבב אותה עם השמן ולשפוך לתוך תבנית האפייה.
4. לסדר את נתחי העוף בתבנית ולסובב אותם כך שיספגו את השמן מכל הכיוונים. להכניס לתנור החם ולאפות כ-30 דקות.
5. כשהעוף בתנור, מכינים את הרוטב המתוק: מערבבים את הדבש, הסויה, הלימון והסוכר החום עד שנוצר רוטב מתוק אחיד.
6. בתום 30 הדקות, מוציאים את התבנית ושופכים על נתחי העוף את הרוטב המתוק. אופים עוד כ 30-40 דקות ומדי 10-15 דקות מערבבים ומסובבים את הנתחים כך שיספגו את הרוטב והטעמים מכל הכיוונים.

נתחי העוף יוצאים שחומים ומדהימים.  מומלץ בחום למשפחות שאוהבת מתוק גם במנות העיקריות!

ועוד חלק לא פחות חשוב הוא שהעוף בתנור סופג הרבה פחות שמן מאשר השניצלים כלומר (טיפה) יותר בריא ...

 

אנו מזמינים אתכם להתרשם ממגוון הזרים המתוקים המיוחדים שלנו אותם ניתן להתאים לכל אירוע או מאורע:

זר מתוק

זרים מתוקים

זרי שוקולד

אודות כותב המאמר

זריק - Zerik

זריק - זרים מתוקים לאנשים מתוקים - Zerik זר מתוק לכל אירוע, טעם וסגנון זרי שוקולד וממתקים בכלי מתנה מדליקים!