בריא במיוחד,מצוי בכל בית ,דיאטתי והכי חשוב טעים

28/06/2009 • על ידי • 10,673 צפיות

בס"ד

 

אוכללללללל מצרך שהוא ניצרך יקר לגופנו בואו לפחות נהנה ממנו המתכון שאני יביא עכשיו הוא לטעם הישראלי בלבד! לשימחתי הרבה אנשים שמחו לטעום ממנו ולהנות ממש,המיצרכים עומדים בכל מקרר בכל בית ישראלי פרימיטיבי [חלקם נירקבים סתם] ואני שמח שניתן לי האומץ [לב] והפירסום [תודות לאתר רידר] לספר לכם עליו ולהביא אותו.

טוב אז ככה הסלט מורכב מ9 ירקות בריאים במיוחד והתיבלון דורש 3 מיצרכים אז ככה:

אם אתם כמוני 24 שעות ליד המקרר בצורה קצת אובססיבית ויוצאת דופן אז המשפט "לכו שניה למקרר" קצת מיותר.                                                                                                                                                                                                                                                                                                                                                                                                                                                                                                                                                                                                                                                             תוציאו ממנו: מלפפון ,עגבניה,כרוב,כוסברה,פטרוזיליה, שום,גזר,קולורבי ,צנון וחסה.

מלפפון 1 שיהיה בגודל סביר,

עגבניה 1 גם בגודל סביר,כרוב שתהיה חתיכה בגדול של העגבניה

8 ענפים של כוסברה, 3 ענפים של פיטרוזיליה [יש לה טעם חזק שלא יהיה דומיננטי בסלט]

,3 שיני שום,גזר ממש קטן,קולורבי כגודל רבע מהעגבניה,

צנון גם רבע מהעגבניה, ו5 עלי חסה

והנה מתחילים: קחו קרש גדול,סכין,ואת הקערה האהובה עליכם=]

תתחילו את העגבניה ואחרי זה עם המלפפון ואת שניהם תחתכו ממש קטן.

לאחר מכן תמשיכו עם הכרוב ותחתכו אותו ממש דק [זה חשוב כי ככל שהירקות יותר קצוצים הם מקבלים יותר רוטב טעים]

אחרי הכרוב תמשיכו אל הקולורבי והצנון גם אותם תחתכו קטן.

נמשיך עם החסה יש לחתוך אותה דק מאוד כמו את הכרוב.

אחרי זה את הכוסברה שזה מצרך מאוד חשוב בסלט עם מנת בריאות אדירה יש לקצוץ אותה היא מביאה טעם חזק וטוב לסלט אחרי זה הפטרוזיליה כנ'ל כמו הכוסברה.

לאחר מכן נמשיך אל השום את השום צריך לקצוץ הכי קטן 3 שני שום!

ונסיים עם גזר גזר קטן צריך ולחתוך אותו כמו שחתכתם את המלפפון אחרי שחתכתם אותו יש לשטוף אותו! וזה בגלל שלגזר יש טעם שולט אם לא נשטוף אות לצערינו הסלט יהיה לו טעם של גזר ואנחנו לא רוצים שזה יקרה.

לאחר שסיימנו עם הסלט יש לשפוך עליו מעט שמן ולא שמן זית! כי אנחנו לא רוצים לאכול ירקות בטעם של שמן זית כי הוא לוקח את כל הטעם! שמן סויה או קנולה יספיקו.

לאחר מכן לשים לימון חשוב לשים לימון טיבעי! ואחרי שאתה שמים מספיק שימו עוד קצת הלימון מספק טעם טוב.

ולבסוף לשים מלח ולערבב=] לערבב חצי דקה לפחות וזה חשוב לערבב הרבה כדי שכל הטעמים יתחברו ויצא הסלט המושלם!

-----בתיאבון----