כיצד למצוא מסעדה ביתית טובה

18/08/2009 • על ידי • 597 צפיות

מסעדות ביתיות הן כאלה שמגישות בדרך כלל מאכלים בסיסיים, של "קח בצלחת שלוש מנות+ שתיה קלה."

ישנן רבות כאלה, חלקן מצוינות, וחלק אחר פשוט סתמיות.

אפשר להתחיל מכך שהמסעדות הביתיות הטובות הן בדרך כלל אלו העדתיות, ולא משנה באיזו עדה מדובר.

המחירים הם בדרך כלל זולים, והאוכל הוא פשוט וטעים.

בואו ניקח לרגע כמה דוגמאות למסעדות כאלה בשביל לעשות סדר בדברים:

מסעדה ביתית טובה אפשר למצוא בדרך כלל דווקא בשווקים עירוניים גדולים: בפתח-תקוה לדוגמא יש מסעדה כזאת שנקראת-"מאמא סוהאם". האוכל העיראקי שמוגש שם מצוין, ערך לחיך. המחירים פשוט זולים מאוד. המקום נקי ופשוט, בלי הרבה פלברות או התחכמיות כלשהן: מרגישים שזה מיועד פשוט לאנשים רעבים שיודעים להעריך אוכל עיראקי טוב.

"עזורה", במחנה-יהודה בירושלים זה אותו דבר. מסעדה פשוטה, טובה, עם מאכלים ביתיים מצוינים.

ויש עוד מסעדות ביתיות דומות.

העקרון בשווקים הוא דומה-קח צלחת, קבל בה מנה + שתי תוספות, יהיה לך טעים, תצא שבע ותשלם זול.

מסעדות ביתיות אחרות טובות אפשר למצוא דווקא ברחובות לא ראשיים של ערים.

כך-"מטעמי עיראק" שוב מסעדה עיראקית, פשוטה, וזולה במחיריה שנמצאת ברמת-גן. ברחוב ראשי, אך המוכר בעיקר לתושבי העיר עצמה.

וישנן כמה מסעדות מצוינות, דומות, באור- יהודה, עיראקיות ופרסיות, ובוכריות. שגם הן מגישות אוכל ביתי מצוין,טעים, וזול.

מי שאוהב אוכל אשכנזי לסוגיו, ימצא אותו גם ברחובות הקטנים יותר של הערים הגדולות: ירושלים, בני-ברק, פתח-תקוה. יש כמה וכמה מסעדות כאלה.

לעומת זאת, ישנן מסעדות הקוראות לעצמן -"מסעדות ביתיות". אבל בעצם עושות פשוט צחוק מהעבודה.

כיצד תאתרו את אלו?

ראשית, רובם הגדול נמצא דווקא באיזורי תעשיה או מסחר גדולים של הערים הגדולות.

שנית, מבחינה חיצונית- המסעדות הללו, מחצינות את האוכל הביתי שלהם, באופן כזה שהלקוח ייראה מיידית את מה שלפניו ( הכירות פתוחות לרווחה, הן בדרך כלל שטוחות ולא עמוקות. כך ,שהחום של האוכל ממילא לא נשמר- כירות שטוחות תופסות פחות מקום והן גם זולות יותר לבעל המסעדה). יש הרבה דגש שם על מקררי השתיה, ישנם פתאום חטיפים על המדף ומגוון לכאורה של סלטים שונים.

שלישית- זה נשמע טיפשי, אבל המסעדות הללו, בניגוד למסעדות ביתיות, משתמשות במגשים בשביל בלקוחות.

 מעצם זה חווית הביתיות נעלמת וזה נותר כמו עוד מסעדת רשת סתמית.

רביעית-רמת האוכל היא בדרך כלל בינונית. פתיתים, אורז, ספגטי, קציצות, עוף מוקפץ, פירה. ושניים שלושה סוגי מרקים פשוטים. עשויים לרוב בצורה בינונית וסתמית.

חמישית-המחירים, אם מנה+ תוספות עולה במסעדה ביתית פשוטה בין 35 ל45 ש"ח למנה כזאת. הרי במסעדות כאלו, המנה היא בין 40 ל60 ש"ח. ואתם מקבלים אולי אותו דבר בכמות, אבל הרבה פחות טוב באיכות.

אז תסיקו את המסקנות המתבקשות. אם אתם מחפשים מסעדה ביתית טובה ואיכותית באמת, שמחיריה זולים. תלכו לשווקים אול לרחובות קטנים של הערים. שם תמצאו אותם באמת, ולא במרכזי תעשיה או מסחר ששם מספקים סתם אוכל במחיר יותר יקר.

אודות כותב המאמר

ראובן שבת

ראובן שבת-עיתונאי וסופר, משורר ומחזאי , מבקר ספרות, תיאורטיקן של תרבות וחברה. פרסם שלושה  ספרי שירה  אישיים וספר ביוגרפיה. ערך ספרי ביוגרפיה וספרי יישובים בארץ. פרסם סיפורים קצרים בכתבי עת ספרותיים ומסות בכתבי עת ידועים. חבר אגודת הסופרים העבריים. בעליו של פורטל הספרות בכיוון הרוח. בעליה של הוצאת הספרים ארגמן-מיטב..