מזון תינוקות, באיזה גיל מומלץ להתחיל כל סוג מזון

12/10/2009 • על ידי • 4,603 צפיות

מזון לתינוקות, באיזה גילאים מומלץ להתחיל וכמה?

אז צילום הריון מאחוריכן, וכבר ילדתן, אך אינכן יודעות באיזה מזון מומלץ להאכיל את תינוקכם.

אומנם גיוון המזון הוא דבר חשוב מאוד, אבל יותר חשוב לעשות זאת בהדרגה ובגיל הנכון.

4-7 חודשים:

בגיל הזה מומלץ להסתמך על אוכל רך ככל הניתן.

פירות מרוסקים כדוגמת בננה, ודייסות כדוגמת דייסת סולת המכילה גלוטן, יהיו בחירות טובות.

בנוסף עוף וירקות מבושלים ורכים יהיו גם כן בחירה טובה.

8 חודשים:

אפשר להתחיל עם מזונות קצת יותר קשים, אך עדיין נמסים בפה, כדוגמת ביסקוויטים או לחם.

שימו לב שהלחם לא יהיה טרי טרי מידי או עשוי מדגנים מלאים.

שימו לב גם שהילד יושב יציב, אחרת יש להימנע ממאכלים אלה.

9 חודשים:

זהו הגיל שאפשר להתחיל, כמובן בהדרגה, להאכיל בחלב .

שימו לב שזהו חלב פרה.

1 שנה:

בגיל הזה, אפשר להתחיל לתת דבש וביצה מבושלת(החלבון).

בנוסף אפשר גם לתת דגים, רק שימו לב שאין בהם עצמות כלשהן.

שנתיים:

בגיל הזה אפשר להתחיל לתת לילדכם ענבים, ללא חרצנים.

לפני גיל זה אפשר לקלוף ולחתוך את הענבים.

3 שנים:

בגיל זה אפשר להתחיל להאכיל בתפוחי עץ ובגזרים וחטיפים מוצקים(כדוגמת אפרופו וביסלי).

לפני גיל זה אפשר לתת תפוחים קלופים אך שימו לב שהתפוחים לא יהיו קלופים מידי.

גיל חמש:

בגיל זה הילד כבר אינו צורך מזון תינוקות, כאשר חלק מהילדים כבר הולכים לגן, אפשר להתחיל לתת להם לארוחת הגן גם נקניקיות שלמות וכמו כן גם פופקורן.

גיל שש-בגיל זה אפשר להתחיל לתת לילד גרעינים ופיצוחים למיניהם.

ואולי בכלל נחמד יהיה לצלם את התינוק אוכל?

צילום תינוקות בזמן שכל פניהם מרוחות בבננה, יכול לשמח כל אחד, לא כן?