
החלטתם להתחיל בחיפוש עבודה. יפה. אבל מה עושים בכלל? למי פונים קודם?
בואו נעשה קצת סדר. דעו כי היום לא מספיק רק לשלוח קורות חיים למודעות הדרושים ולחכות שיפנו אליכם. חיפוש עבודה יעיל דורש לפחות מספר שעות מדי יום ביומו. קחו בחשבון שחיפוש עבודה הוא עבודה במשרה מלאה הדורשת תכנון, זמן ומחשבה בדיוק כמו כל עבודה אחרת.
עוד לפני שאתם מתחילים – דאגו שדף קורות החיים שלכם יהיה מעודכן ומנוסח כהלכה בהתאם למשרה אליה אתם רוצים להתקבל (אם אתם מעוניינים ביותר ממשרה אחת, דאגו להכין לכל משרה דף קורות חיים נפרד).
ועכשיו, כשקורות החיים מוכנים, שגרו ושלחו!!
אבל למי ??
- חברים ומכרים – בראש ובראשונה, פנו לכל אחד המכיר אתכם אישית ויכול להמליץ עליכם במקום עבודתו. יש משקל עצום להיכרות אישית באשר לסיכויי הקבלה שלכם לעבודה.
- אתרי חיפוש עבודה באינטרנט – קיים מספר עצום של אתרים בם מתפרסמות אלפי משרות המתעדכנות מדי יום. דאגו לסרוק אותם על בסיס יומי והיו מעודכנים.
- אתרים להפצת קורות חיים - ישנו באינטרנט מספר גדל והולך של אתרים בם תוכלו לפרסם בחינם את קורות החיים שלכם ולחשוף עצמכם למגוון מעסיקים פוטנציאליים. אם לא יועיל לא יזיק ולא עולה כסף.
- פורומים : יש היום באינטרנט מגוון עצום של פורומים ורשתות חברתיות דרכן אפשר להתעניין על משרות פנויות על בסיס אישי.
- חברות השמה – במצב בו רבה התחרות על כל משרה, נותנים המעסיקים משקל רב לחברות ההשמה שתפקידן 'לסנן' את הפונים הלא רלוונטיים ולהמליץ על מועמדים איכותיים. פנו תחילה לחברות השמה שאתן היה לכם ניסיון חיובי בעבר, שכן היכרות אישית עם פקידי ההשמה יכולה 'לדחוף' אתכם גבוה למעסיקים רבים. בדקו תחילה מה פעילות החברה, כמה משרות היא מפרסמת, באילו תחומים, האם היא ידועה זה מכבר? (אין טעם לפנות לחברת השמה שפרסמה שתיים שלוש משרות בלבד) . בשורה התחתונה, נסו להתמקד ב- 4-5 חברות השמה בתנאי כמובן שהן מתמחות בחיפוש בתחום שלכם.
- אתרי אוניברסיטאות - באתרים רבים של אוניברסיטאות ומכללות בארץ מפורסמות משרות לסטודנטים, שבחלקן יכולות להתאים גם לכם (במיוחד למתחילים שבינינו). תוכלו לסייר מדי פעם פיסית באלה הקרובות אליכם ו'לקטוף' מודעות התלויות על לוח המודעות. תתפלאו, זה עובד!
- עיתונים – למרות שמרבית המודעות בעיתונים הגדולים מופיעות גם באינטרנט, עדיין יכולות להופיע מודעות מעניינות בעיתונים מקומיים או פחות ידועים מהגדולים. שווה להציץ בהן . לעיתים נתן למצוא גם בהם מודעות מעניינות.
בכל יום, רשמו בדיוק מה אתם עומדים לעשות. אל תשכחו לנהל רישום מסודר של כל המקומות אליהם פניתם, מתי, מה הסטאטוס שלכם (לדוגמא – הזמנה לריאיון, ריאיון שני, לא חזרו אלי וכד' ). טבלת excell יכולה להיות מצויינת לכך.
השתדלו להמנע מכפילויות. פעמים רבות מופיעה מודעת המשרה בשינוי תוכן מזערי במספר מקומות. בדקו היטב שאין מדובר באותה חברה שכבר שלחתם אליה קורות חיים לפני יומיים. עדכנו גם את חברות ההשמה בכך. הופעת קורות החיים שלכם יותר מפעם אחת באותה חברה גורמת לתחושה של חוסר אמינות בקרב מעסיקים.
הקפידו לסרוק את כל אתרי האינטרנט הרלוונטיים מדי יום, כדי להיות מעודכנים בכל משרה חדשה שתצוץ ולשלוח קורות חיים כמה שיותר מוקדם.
אם בשעה טובה, נקראתם לראיון עבודה - כאן יש הרבה מקום לעבודה מראש : הכינו סיכום מקוצר על כל מקומות העבודה הרלוונטיים בם עבדתם ומה בדיוק עשיתם באופן שתרם לחברה (שווק, חברה שווק ...) , רעננו את חומר הלימודים המקצועי אם יש כזה. סביר להניח שתישאלנה שאלות מקצועיות לבחון את כישוריכם. הכינו שיעורי בית על החברה אליה אתם ניגשים : מיהי, במה עוסקת? מהם מוצריה? מהו התפקיד המוצע לכם ועוד. התכוננו לשאלות ה'אישיות' אותן תישאלו. כאן תוכלו ליפול חזק אם אינכם עונים כהלכה.
גם אם עבר זמן רב ולא הצלחתם למצוא עבודה, אל תקשיבו לאלה האומרים לכם : "אין טעם. ממילא בתקופה כזו אין סיכוי למצוא עבודה. יש תחרות עצומה". אז מה! אם תעשו זאת נכון, תעמדו בכל תחרות. האמינו ביכלתכם. סבלנות!
בשורה התחתונה אין ניסים ונפלאות. אם ברצונכם למצוא עבודה עליכם להשקיע בעבודה קשה ומתוכננת היטב. איש לא יעשה זאת טוב יותר מכם. בהצלחה
מאמרים אחרונים בנושא עבודה וקריירה - כללי
כבר ניסיתם לעשות כסף באינטרנט?
אהלן חברים, שאלה, כבר ניסיתם לעשות כסף באינטרנט? אם כן האם הצלחתם? אני יודע שזאת שאלה קצת מעצבנת, כי אני מאמין שרובכם אמרתם לא. השאלה הגדולה שהכי מעניינת פה היא "למה". אני מאמין שכל האנשים שעדיין לא ראו אגורה באינטרנט אלו אנשים שלא מוכנים ללמוד, או להבדיל, לא יודעים שאפשר ללמוד לעשות את הדברים כמו שצריך.
מאת: שרון כהן 08/02/2010
הקריירה המודרנית- נקודת מבט
נושא הקריירה המודרנית הינו אחד הנושאים הקרובים ביותר לרמה האישית של כל אדם. עם השינויים אשר חלו בעולם העסקים המודרני הגיעו גם השינויים בעיצוב הקריירה האישית והתפתחותה. בעבר הלא רחוק , לפני כעשרים שנים, קריירה נחשבה להתברגות לארגון או קואופרטיב גדול ( עדיף ממשלתי) והתמדה של שנים רבות באותו מקום ולעיתים אף באותו תפקיד. מסלול הקידום בעבודה היה מובנה וידוע מראש. מתפקיד זוטר במערכת העובד היה מטפס בשלבי הסולם עד למעמד של מנהל. כיום עם כניסת הגלובליזציה לחיינו והפיכת העולם למהיר יותר ואינטנסיבי יותר,סוגי הקריירות השתנו. יותר ויותר אנשים יוצאים מהארגון ועובדים מהבית.
מאת: סיגל נגב 04/02/2010
עבודה בלוס אנג'לס
מחפשים עבודה בלוס אנג'לס? קראו את המאמר הבא על עבודות בלוס אנג'לס ועל כל הדברים שצריך להכין לפני הטיסה...
מאת: עבודה בקליפורניה 03/02/2010
סוגי עבודות למחפשי העבודה
מגוון סוגי העבודות המוצעות למחפשי העבודה היא עצומה, החל מעבודות כלליות וכלה בעבודות מקצועיות וממוקדות יותר. המקום הנפוץ ביותר כיום לחיפוש עבודה – הוא אינטרנט. קיימות מגוון אתרי דרושים ברשת שמציעות עשרות אלפי סוגי עבודות.
מאת: ספילו תקשורת קידום אתרים 03/02/2010
פיתוח קריירה, שינוי תפקיד ושינוי קריירה - אימון אישי ועסקי
הסיבות לחוסר הנחת רבות ומגוונות ושכיחות בקרב אוכלוסיה רחבה. חלקנו משובצים בתפקיד לא מתאים, בסביבת עבודה ותרבות אירגונית שאינה נוחה לנו ומלווים לעיתים ביחסי עבודה מורכבים ולחצים להצגת תפוקה בתפקידנו.
התחושה המלווה עובדים ומנהלים במצבים אלו היא חוסר מימוש עצמי ופגיעה בהערכה העצמית אשר מובן כי צרכים אלו יסודיים מאד ומהווים תנאי לתפישת ההצלחה ולדרגת האושר של כולנו.
מאת: ד"ר דב רייכמן 03/02/2010
להרוויח כסף דרך אופטימיזציה של האתר שלכם
חשוב מאד להבין שכדי להרוויח כסף מהאתר שלכם, אתם צריכים להיות מאד ממוקדים במילות המפתח שאתם בוחרים, מכיוון שאנחנו רוצים להפיק תנועה שהיא מאד ממוקדת כדי שהיא באמת תבין על מה אנחנו מדברים ולמה היא צריכה לעשות פעולות שאנחנו מעוניינים שהיא תעשה.
מאת: שרון כהן 02/02/2010
להרוויח כסף דרך מחויבות כלפי עצמך
אני רוצה לדבר היום על החלק היותר מנטאלי שחשוב שיהיה לנו כשאנחנו רוצים להרוויח כסף. אז בדיוק כאן נשאלת השאלה, מהו החלק המנטאלי החשוב שנמצא באדם העשיר? אני חושב שהתשובה הטובה ביותר לשאלה הזאת היא, שהוא מבין בדיוק מה הוא עושה ולאן הוא הולך.
מאת: שרון כהן 02/02/2010
להרוויח כסף בלי להשקיע?
האם זה אפשרי להרוויח כסף בלי להשקיע? התשובה היא כן, אבל לא כמו שצריך. במיוחד שאנחנו מדברים על לעשות כסף באמצעות האינטרנט אנחנו צריכים להבין שבלי השקעה לא נוכל להגיע רחוק, מכיוון שהידע פה הוא נחוץ ביותר.
מאת: שרון כהן 02/02/2010
מאמרים נוספים מאת מלכה באב"ד דוד
כוכב נולד - וגם , חיוב חדש נולד
תרבות משלוח ה- sms במהלך תוכניות הריאליטי, הפכה לחלק בלתי נפרד מההוייה הישראלית. אבל - אלייה וקוץ בה : כל הודעה שאתם שולחים עולה לכם פי 10 ויותר מהודעת sms רגילה. המרוויח הגדול כאן הוא ספק זמן האוויר האחראי למשלוח ההודעות (ואינו הספק הרגיל שלכם).
מעבר לכך - אותו ספק אינו ממהר לעזוב אתכם כל כך מהר : גם אם שלחתם הודעת sms רק פעם אחת ,תמשיכו לשלם לו דמי שירות חדשיים גם אם אינכם משתמשים בשירותיו.
בשורה התחתונה - בדקו על מה אתם משלמים בחשבון הסלולרי ובטלו שירותים שאינכם צריכים. חבל על הכסף שלכם!
מאת: מלכה באב"ד דוד | 04/01/2010 | קניות וצרכנות
מים מים בששון
בתקופת הבצורת, כאשר מחירי המים מתחילים לנסוק כלפי מעלה, ניתן למצוא דרכים יעילות וחסכוניות להשתמש במים בתבונה.
נתן לחסוך משמעותית את צריכת המים הביתית ועם זאת - עדיין להשיג את אותן תוצאות, אם לא טובות יותר - בהרבה פחות מים. תוכלו למצוא מספר שיטות יעילות לחסוך במים בהתנהלות הביתית.
מאת: מלכה באב"ד דוד | 30/12/2009 | בית - כללי
הלקוח תמיד צודק - האומנם?
מסתבר שהאמרה 'הלקוח תמיד צודק' אינה נכונה בכל מקרה. כמו שיש נותני שירות גרועים וביניהם לא מעט נוכלים, יש גם לא מעט לקוחות גרועים. במיוחד בתחומי ייעוץ הקשורים בעבודה מול אנשים. הכוונה לאותם לקוחות שחושבים שבאיצטלה של 'מסכנים' יכולים לסחוט בצורה רגשית מידע ושירות בלא לשלם דבר על מה שקבלו
מאת: מלכה באב"ד דוד | 25/11/2009 | ריאיון עבודה
הקלות הבלתי נסבלת של האימון האישי
בתקופה הקשה העוברת עלינו חווה האימון האישי פריחה מרשימה וחסרת תקדים . כפטריות אחר הגשם צצים מאמנים אישיים כמעט בכל תחום: החל מטעימת יין וכלה ב"איך להתחיל עם בחורות".
האם האימון האישי הוא התשובה לכל סוג של טיפול אישי? האם יכול הוא להחליף את הפסיכולוג, המטפל או איש מקצוע ייעודי אחר בתחומו? איזה סוג של מטופל מתאים לאימון אישי ומתי? האם המאמן האישי אכן יודע לעשות את האבחנה הנכונה אם הלקוח אכן מתאים לסוג כזה של טיפול ובכך מונע נזק אפשרי הנובע מחוסר טיפול נכון?
מאת: מלכה באב"ד דוד | 17/11/2009 | אימון אישי - כללי
הקלות הבלתי נסבלת של לקיחת משכנתא
רבים הם האנשים שלא טורחים להקדיש יותר מדי מחשבה בבואם לקחת משכנתה לקנית בית. הרצון לגור בבית משלהם הלחץ מההורים והשווק האגרסיבי של הבנקים, מאפיל על כל שיקול אחר וגורם לא פעם להחלטות שגויות שעלולות להסתיים באסון. מחשבה מקדימה וייעוץ מתאים לפני נקיטת צעד כה גורלי כלקיחת משכנתא - יכולה למנוע משבר כלכלי בעל השלכות בלתי הפיכות לטווח הארוך.
מאת: מלכה באב"ד דוד | 11/11/2009 | משכנתא
מובטלים - אולי זה הזמן למקצוע חדש?
לתקופת אבטלה יש גם פן חיובי. בתקופה זו שאינכם תחת לחץ של עבודה, אתם יכולים לעשות עם עצמכם חשבון נפש, לחשוב על אפשרות לשינוי כוון ואולי בחירת מקצוע חדש המתאים לכם יותר מזה הנוכחי. זהו הזמן המתאים ביותר לקטוע קריירה שאינה מתאימה לכם עוד, ולנסות לבחור כוון טוב ובריא יותר לעתידכם.
מאת: מלכה באב"ד דוד | 10/11/2009 | עבודה וקריירה - כללי
בני חמישים פלוס - על הכנה לפרישה כבר דיברתם?
אתם עובדים, חיים טוב, מבלים ונהנים, יופי. אבל האם חשבתם מה יהיה כאשר תפרשו? האם יש לכם מספיק כסף לפנסיה? האם לקחתם בחשבון שכאשר תפרשו תצטרכו לרדת ברמת החיים? אולי מישהו מכם יחלה, לא עלינו , ויזדקק לטיפול רפואי . אולי הוריכם יזדקקו למוסד סיעודי או לתמיכה מכם? האם אתם מוכנים פיננסית לכל אלה? אם לא - זה הזמן לעשות בדק בית ואולי לשנות סדר עדיפויות בהתאם. חשבו במה תוכלו לצמצם על מנת שתוכלו לחסוך יותר לעתיד. כבר לא נשאר הרבה זמן עד לפרישתכם.
מאת: מלכה באב"ד דוד | 10/11/2009 | פנסיה
ילדים זה שמחה והוצאות
ההוצאות על ילדים גדולות מאד. החינוך לחסכון בא לידי ביטוי גם בייעול הוצאותינו וגם בחינוך הילדים מגיל צעיר. יש לתת לילד להבין שאם אין מספיק כסף, לא יוכל לקבל כל דבר שהוא רוצה. החינוך לחסכון הוא פתח לעצמאות כאשר ילד מוצא לעצמו עבודה בה יוכל לממן דברים אותם רוצה לקנות לעצמו ולומד את ערך הכסף.
מאת: מלכה באב"ד דוד | 03/11/2009 | פיננסים וכספים - כללי