Reader - מאגר המאמרים הישראלי
מאגר המאמרים הישראלי
שלום אורח הרשם התחבר 14.03.2010
דואר אלקטרוני:
סיסמא:
זכור אותי? 
שכחתי סיסמא?

מאמרים בסינית מאמרים בספרדית מאמרים בפורטוגזית מאמרים בצרפתית מאמרים ברוסית מאמרים באנגלית

בני חמישים פלוס - על הכנה לפרישה כבר דיברתם?

מאת: מלכה באב"ד דוד | פורסם ב: 10-11-2009 | תגובות: 0 | צפיות: 44

מלכה באב"ד דוד

ידידיי, הזמן טס בלי שהרגשתם, ופתאום אתם כבר לא כל כך צעירים. הילדים כבר עזבו את הבית לחיים משלהם. הפרישה כבר לא כל כך רחוקה. אתם עייפים, וכל מה שאתם רוצים הוא קצת מנוחה לעצמכם.

אבל... עדיין לא הזמן... עליכם לעבור עוד כמה שנים טובות, ובכלל מי יודע מה יקרה בעתיד.  חכו! עצרו רגע! האם אתם בכלל מוכנים מבחינה כספית לפרישה? האם הצלחתם לצבור מספיק חסכונות למחיה כאשר תפרשו?

קחו בחשבון שעם רמת החיים הגבוהה ויוקר המחיה של היום, כדי לחיות טוב כפנסיונר (כ- 20-25 שנה אחר הפרישה), תזדקקו להכנסה חודשית קבועה בסביבות 10000 שקל נטו לפחות (באם מדובר בזוג). בהנחה שבערך רבע מסכום זה יגיע מביטוח לאומי, עדיין תצטרכו עוד בערך כ- 8000 שקל.

בחישוב פשוט (8000X12X25) תגיעו לסכום כולל של 2.5 – 2 מיליון (!) שקל סה"כ. מדובר בסכום לא קטן כלל. גם אם היום אתם מרוויחים היטב, כדי לצבור סכום זה יש לעבוד לא מעט שנים (וגם אז, לא בטוח שתוכלו להגיע לכך).

לצערנו, תם עידן העבודה הקבועה והבטוחה עד הפנסיה (ושלא לדבר על פנסיה לכל החיים). העולם נעשה דינאמי ואכזרי הרבה יותר. התנאים לצבירת הפנסיה נהיו גרועים בהרבה. כבר מזמן אין המדינה שלנו מדינת סעד.  בעידן ההפרטה של היום, יכולים לפטר אתכם בהתראת זמן קצרה ולא תוכלו לעשות דבר.  הגיל המכסימלי לקבלה לעבודה חדשה הולך ויורד, בעוד שגיל היציאה לפנסיה הולך ועולה. פרדוקס שטני שאינו לטובתכם.

אל תאמרו 'לי זה לא יקרה'.  לרבים  זה קרה, ובפתאומיות. פקחו עיניים!  כלל לא בטוח שתוכלו להמשיך ולעבוד בעבודתכם הנוכחית עד גיל הפרישה. מאד ייתכן שתצטרכו לרדת בתנאי השכר בעתיד ולהתפשר בעבודה פחות טובה. שלא לדבר על מקרה של מחלה חס וחלילה. ומה עם הוריכם? אם חס וחלילה יצטרכו טיפול סיעודי או אשפוז? .  מדוע שלא תתחילו כבר עכשיו לחסוך ולדאוג לעתידכם כשעוד יש לכם אפשרות?

'מה אפשר לעשות? מאיפה נחסוך עכשיו? '  תאמרו  'הרי המצב ממילא יהיה גרוע יותר...'

האמינו לי שיש ביכולתכם לעשות הרבה אם תרצו.  נתחיל במה שיש לכם. 

  • בית : שאלו את עצמכם, האם מתאים לכם לחיות בבית גדול מדי למידותיכם (כאשר הילדים כבר עזבו) האם יש לכם גינה שיש לטפל ולהשקות? נכון שקשה לעזוב בית שכל זכרונותיכם היפים נמצאים בו, אבל אולי אין ברירה? אולי כדאי לשקול מעבר לדירה קטנה יותר? באזור פחות יקר? את ההפרש במחיר תוכלו לצרף לחסכונות לגיל הפרישה, שלא לדבר על חסכון בהוצאות השוטפות שלכם.  אפשרות אחרת באם קשה להפרד מהבית  - תוכלו  להשכיר את ביתכם ולעבור לגור בדירה קטנה יותר בשכירות.  את הפרשי דמי השכירות תוכלו להשקיע בחסכון לפנסיה או לכל מטרה אחרת שתצטרכו.
  • רכב : האם לא עדיף לכם להחליף את רכבכם המרווח והחדיש לרכב קטן יותר, פחות יקר וחסכוני יותר בדלק? גם כאן, תוכלו לצאת עם סכום כסף לא קטן ביד. וחסכון בהוצאות הדלק כבר אמרנו? 

  • פנאי ונופש : מה עם שגרת חייכם באופן כללי? האם אתם אוהבים לנסוע לחו"ל? לנפוש בארץ? לאכול במסעדות? ללכת להצגות? אל תדאגו. אין הכוונה שמעתה והלאה עליכם להתייסר, אבל אולי נתן לוותר על נסיעה אחת לחו"ל בשנה ולחסוך את הכסף במקום? אולי עדיף לנפוש בצימר במקום מלון חמישה כוכבים באילת? אולי עדיף ללכת לסרט או בית קפה במקום מסעדה מפוארת?  היו מודעים להוצאות הבילוי שלכם וחשבו בצורה חכמה היכן וכמה כדאי להוציא. 
  • עזרה לילדים : מי מכם לא נתקל בבעיה של תשלום ללימודים ומחיה באוניברסיטה, עזרה בהוצאות החתונה, עזרה בקניית דירה לזוג הצעיר, מתנות לנכדים ועוד ועוד ... גם כאן אין הכוונה שלא תעזרו לילדיכם. להיפך. אבל תוכלו לקבוע לעצמכם עד כמה לעזור להם, ולהיות מודעים גם לצורך לחסוך ליום סגריר.  לא בכל מחיר!  האם לא הצטרכתם אתם לעמוד בקשיי פרנסה ולחיות בצניעות בצעירותכם ? ילדיכם יצטרכו להסתדר עם מה שיש (שזה הרבה יותר ממה שהיה לכם)  ואף יעריכו אתכם יותר.

אל תגידו 'לא ידענו'. מוטב מאוחר מאשר לעולם לא. ועדיף שיהיה עכשיו.  למדו ליהנות בתבונה ממה שיש לכם! 

דרג את המאמר:
5 / 5 כוכבים - 1 הצבעות

מקור המאמר: reader - מאגר מאמרים במגוון תחומים לשימוש חופשי

הדפס מאמר הדפס מאמר   שלח לחבר שלח לחבר   פרסם את המאמר באתרך פרסם את המאמר באתרך   שלח תגובה לכותב שלח תגובה לכותב  
אודות כותב המאמר:

מלכה באב"ד דוד  יועצת לחיפוש עבודה  בחירת מקצוע וכלכלת משפחה

טל. 052-8932623

 http://www.right-place.co.il



תגובות למאמר

הוסף תגובה חדשה למאמר הוסף תגובה חדשה למאמר
שמך:
דוא"ל: (לא מפורסם בפומבי)
תגובה:
קוד אבטחה: Captcha


מעוניין לפרסם את מאמריך בחינם? מעוניין להגיע בקלות ללקוחות וקולגות פוטנציאליים? הרשם עכשיו, ופרסם מאמרים.

מאמרים אחרונים בנושא פנסיה

זכויות וחובות בעת פרישה משירות קבע בצ.ה.ל. - חלק שני
על הזכויות והחובות של הפורש משירות קבע.
מאת: אלי אייל 29/12/2009

מדוע צריך ייעוץ פנסיוני או מה התועלת מייעוץ פנסיוני?
רוב האנשים בארץ חוסכים לפנסיה כבדרך אגב. שכיר זוכה לרוב לפגישה קצרה עם סוכן הביטוח של המעסיק וכך הוא מצטרף לקרן פנסיה ו/או ביטוח מנהלים. בעלי עסקים עצמאיים יבררו בדרך כלל עם רואה החשבון מהם הסכומים שכדאי להם לחסוך כדי להינות מהטבות מס ויפנו לסוכן ביטוח לצורך השקעת כספים אלו במוצרים פנסיונים. הטיפול בחסכונות הפנסיונים קריטי ואינו יכול להיערך כבדרך אגב. מאמר זה מתאר את הצורך בקבלת ייעוץ פנסיוני להבטחת העתיד של כולנו.
מאת: רויטל דור-וילק 22/12/2009

טבלאות לחישוב סכום הפקדות לקופת גמל לשנת המס 2009
עמית מוטב זכאי לניכוי בשיעור של 11% בגין הכנסתו הלא מבוטחת ברובד הראשון וניכוי בשיעור 7% עד 11%(בתנאים מסויימים ) בגין הכנסתו שאינה מבוטחת ברובד השני (המוגדרת בחוק –"הכנסה הנוספת ")
מאת: גסנר יוסי 14/12/2009

הפקדות סוף השנה. כדאי? חובה!
בבדיקה פחות מתלהמת את תשואות קופות הגמל וקרנות ההשתלמות, עולה שההתלהמות והפחד אינם מוצדקים וכי ההשקעה באפיקים אלו עדיין משתלמת ביותר.
מאת: יוסי נתנזון 21/11/2009

קרנות פנסיה - כל מה שרציתם לדעת!
המדריך למתלבט בבחירה בין קרנות הפנסיה השונות.
מאת: ג'ימו לביא 29/09/2009

קרנות השתלמות
קרנות השתלמות- אין אחד שלא נתקל במושג הזה מתישהו במהלך חייו, גם אם מעולם לא עשה בזה שימוש. על מנת לבאר את המושג הזה, שיכול להיות כלי חיסכון יעיל בעידן של חוסר וודאות כלכלית, להלן מורה נבוכים תמציתי שיעזור לכם להבין מהי קרן השתלמות, למי היא מיועדת ומה היתרונות שלה על פני אפיקי חיסכון אחרים.
מאת: קידום אתרים - SEO Israel 13/09/2009

קופות גמל
קופות גמל הן אחד מאפיקי החיסכון המוכרים בישראל, אך עדיין רבים מאיתנו לא עושים בהן שימוש או לא מתמצאים באפשרויות הניצבות בפני עמיתים של קופות גמל לאחר השינויים שחוקקה הכנסת שנכנסו לתוקף בשנת 2008.
מאת: קידום אתרים - SEO Israel 07/09/2009

זכויות וחובות בעת פרישה משירות קבע בצ.ה.ל. - חלק ראשון
פורש משירות קבע יוצא לדרך חדשה לאחר שנות שירות ארוכות בצ.ה.ל.. לפורש זכויות וחובות בעת פרישה.
מאת: אייל אלי - רואה חשבון משפטן מגשר 24/08/2009

מאמרים נוספים מאת מלכה באב"ד דוד

כוכב נולד - וגם , חיוב חדש נולד
תרבות משלוח ה- sms במהלך תוכניות הריאליטי, הפכה לחלק בלתי נפרד מההוייה הישראלית. אבל - אלייה וקוץ בה : כל הודעה שאתם שולחים עולה לכם פי 10 ויותר מהודעת sms רגילה. המרוויח הגדול כאן הוא ספק זמן האוויר האחראי למשלוח ההודעות (ואינו הספק הרגיל שלכם). מעבר לכך - אותו ספק אינו ממהר לעזוב אתכם כל כך מהר : גם אם שלחתם הודעת sms רק פעם אחת ,תמשיכו לשלם לו דמי שירות חדשיים גם אם אינכם משתמשים בשירותיו. בשורה התחתונה - בדקו על מה אתם משלמים בחשבון הסלולרי ובטלו שירותים שאינכם צריכים. חבל על הכסף שלכם!
מאת: מלכה באב"ד דוד | 04/01/2010 | קניות וצרכנות

מים מים בששון
בתקופת הבצורת, כאשר מחירי המים מתחילים לנסוק כלפי מעלה, ניתן למצוא דרכים יעילות וחסכוניות להשתמש במים בתבונה. נתן לחסוך משמעותית את צריכת המים הביתית ועם זאת - עדיין להשיג את אותן תוצאות, אם לא טובות יותר - בהרבה פחות מים. תוכלו למצוא מספר שיטות יעילות לחסוך במים בהתנהלות הביתית.
מאת: מלכה באב"ד דוד | 30/12/2009 | בית - כללי

הלקוח תמיד צודק - האומנם?
מסתבר שהאמרה 'הלקוח תמיד צודק' אינה נכונה בכל מקרה. כמו שיש נותני שירות גרועים וביניהם לא מעט נוכלים, יש גם לא מעט לקוחות גרועים. במיוחד בתחומי ייעוץ הקשורים בעבודה מול אנשים. הכוונה לאותם לקוחות שחושבים שבאיצטלה של 'מסכנים' יכולים לסחוט בצורה רגשית מידע ושירות בלא לשלם דבר על מה שקבלו
מאת: מלכה באב"ד דוד | 25/11/2009 | ריאיון עבודה

הקלות הבלתי נסבלת של האימון האישי
בתקופה הקשה העוברת עלינו חווה האימון האישי פריחה מרשימה וחסרת תקדים . כפטריות אחר הגשם צצים מאמנים אישיים כמעט בכל תחום: החל מטעימת יין וכלה ב"איך להתחיל עם בחורות". האם האימון האישי הוא התשובה לכל סוג של טיפול אישי? האם יכול הוא להחליף את הפסיכולוג, המטפל או איש מקצוע ייעודי אחר בתחומו? איזה סוג של מטופל מתאים לאימון אישי ומתי? האם המאמן האישי אכן יודע לעשות את האבחנה הנכונה אם הלקוח אכן מתאים לסוג כזה של טיפול ובכך מונע נזק אפשרי הנובע מחוסר טיפול נכון?
מאת: מלכה באב"ד דוד | 17/11/2009 | אימון אישי - כללי

הקלות הבלתי נסבלת של לקיחת משכנתא
רבים הם האנשים שלא טורחים להקדיש יותר מדי מחשבה בבואם לקחת משכנתה לקנית בית. הרצון לגור בבית משלהם הלחץ מההורים והשווק האגרסיבי של הבנקים, מאפיל על כל שיקול אחר וגורם לא פעם להחלטות שגויות שעלולות להסתיים באסון. מחשבה מקדימה וייעוץ מתאים לפני נקיטת צעד כה גורלי כלקיחת משכנתא - יכולה למנוע משבר כלכלי בעל השלכות בלתי הפיכות לטווח הארוך.
מאת: מלכה באב"ד דוד | 11/11/2009 | משכנתא

מובטלים - אולי זה הזמן למקצוע חדש?
לתקופת אבטלה יש גם פן חיובי. בתקופה זו שאינכם תחת לחץ של עבודה, אתם יכולים לעשות עם עצמכם חשבון נפש, לחשוב על אפשרות לשינוי כוון ואולי בחירת מקצוע חדש המתאים לכם יותר מזה הנוכחי. זהו הזמן המתאים ביותר לקטוע קריירה שאינה מתאימה לכם עוד, ולנסות לבחור כוון טוב ובריא יותר לעתידכם.
מאת: מלכה באב"ד דוד | 10/11/2009 | עבודה וקריירה - כללי

מקצוע חדש נולד - חיפוש עבודה
חיפוש העבודה הפך למקצוע בפני עצמו. היום לא מספיק רק לשלוח קורות חיים למודעות הדרושים ולחכות שיפנו אליכם. חיפוש עבודה יעיל דורש לפחות מספר שעות מדי יום ביומו. יש לקבוע סדר יום מראש, לנהל רישום מסודר על כל המשרות שנשלחו אליהן קורות חיים, שלבי התהליך בכל אחת מהחברות אליהן פניתם ומה הסטטוס הנוכחי . עליכם לסרוק יום יום את מאגרי המידע הקיימים בחיפוש עבודה : אתרי אינטרנט, פורומים, עיתונים ועוד. כאשר אתם מוזמנים לריאיון עבודה עליכם להתכונן כהלכה - בקיצור, לעבוד קשה.
מאת: מלכה באב"ד דוד | 10/11/2009 | עבודה וקריירה - כללי

ילדים זה שמחה והוצאות
ההוצאות על ילדים גדולות מאד. החינוך לחסכון בא לידי ביטוי גם בייעול הוצאותינו וגם בחינוך הילדים מגיל צעיר. יש לתת לילד להבין שאם אין מספיק כסף, לא יוכל לקבל כל דבר שהוא רוצה. החינוך לחסכון הוא פתח לעצמאות כאשר ילד מוצא לעצמו עבודה בה יוכל לממן דברים אותם רוצה לקנות לעצמו ולומד את ערך הכסף.
מאת: מלכה באב"ד דוד | 03/11/2009 | פיננסים וכספים - כללי

קטגורית מאמרים