מלבי ב-5 דקות!

03/12/2007 • על ידי • 72,067 צפיות

בס"ד

 

מלבי בחמש דקות -

מאת יורם טרבלסי - השף

המעדן הלבן הזה. אפשר לאכול אותו חם או קר. בסופר זה נמכר במנה מצומצמת ויקרה למדי.
אפשר להכין מלבי טעים לכל המשפחה ב-5 דקות ויש לכם מעדן טעים ומזין.

מצרכים ל- 8 מנות נדיבות:

1/2 כוס קורנפלור
3 כוסות חלב
3 כוסות מים
תמצית מי ורדים (2 טיפות, הטעם חזק מאוד) או שקית תמצית וניל בטעם ורדים
3/4 כוס סוכר

להניח הסיר עם 2 כוסות חלב ו-3 כוסות מים על להבה רגילה. מוסיפים את הסוכר ומערבבים.
בקערה נפרדת ממיסים את הקורנפלור עם כוס החלב הנוספת ומערבבים טוב כדי שלא יהיו גושים.
מוסיפים את הבלילה לתוך הסיר תוך כדי בחישה עד למצב שמתחילות להיות בועות.
מכבים מיד את האש.
מוסיפים 2 טיפות מי ורדים ומערבבים היטב.

כמלבי קר - אפשר לצקת לגביעים נאים, לצנן ולהגיש עם קוקוס, עם בוטנים קצוצים טחונים בתוספת סירופ פטל או אחר.

סירופ סוכר: להרתיח בסיר קטן 4 כפות מים וחצי כוס סוכר. לבחוש עד שהסוכר יימס וייעשה כמין סירופ סמיך. לשמור כתוספת למלבי או לכל מה שאוהבים קצת יותר מתוק.

כסחלב חם - אפשר לאכול חם עם קינמון מעל - מתאים לימי החורף - מחמם את הלב ואת הגוף.

גרסאות נוספות:
אפשר להחליף את המים בשמנת מתוקה.

1. 3 כוסות שמנת מתוקה + 3 כוסות מים

2. למלבי פרווה - אפשר רק מים.
או - אפשר גם 4 כוסות שמנת מתוקה פרווה + 2 כוסות מים.

 

גיוונים שונים:

  - להניח בתחתית הכוס פירות חתוכים - כמו בננה, קיווי, ענבים ועוד.. (לא לבשל את הפירות   בתוך הבלילה!)   - לטפטף טיפות סירופ צבעוני בכוס ולהקפיא לפני המילוי בבלילה. להגיש בכוס מרהיבה   ביופיה עם פירות.   סירופ ביתי:   מצרכים:                 חצי קילו תות שדה אדום                     כוס מים 2\1 כוס סוכר   מבשלים מחצית מהתותים עם המים והסוכר עד לרתיחה. מכבים ומוסיפים את שאר התותים. מערבבים קלות. מכניסים לתוך בלנדר ומרסקים. מסננים דרך מסננת דקה.   ט ע י ם !  ! !

אודות כותב המאמר

יורם טרבלסי

יורם - מנהל  "טרבלסי, החומוסיה",  סלמה 97 ת"א, . טבח בהזמנה, סדנאות בישול, ארוחות מוכנות, מתכונים אותנטיים ומיוחדים - קוסקוס טוניסאי, מרקים עשירים, קציצות בשר, המבורגר ביתי ועוד. טל להזמנות: 050-75130222 האתר שלי: http://site.2all.co.il/yoramt