נווה אטיב

פורסם: 05/03/2010 | תגובות: 0 | צפיות: 73 | Share

כמו עיירה אלפינית קטנה, החבויה וחבוקה בין הרים ירוקים, שוכן לו היישוב נווה אטיב,  אשר מבחינה תיירותית אין כמוהו לאיכות ולטיב. זה אינו רק חרוז. זו האמת. זו המציאות.
 נווה אטיב הוא המקום שלכם, זוגות רומנטיות, להתחמם בחורף הקר, לאהוב ו להתחרמן בין הגיחות לחרמון.... נווה אטיב  מאירה ומסבירה פנים גם לכן – משפחות וקבוצות, כאשר בכפר הנופש  המקומי ממתינות לכם 44 יחידות אירוח (בקתות עץ מרהיבות) ומסביבן  גינות נוי ומדשאות, בריכה מקורה, סאונה, ג'קוזי, לובי גדול, חדר אוכל מרווח.
1000 מעל פני הים, במקום הגבוה בישראל, המושג "אוויר פסגות" מקבל משמעות אמיתית, מילונית, ויוצא מתוך המירכאות. נווה אטיב היא צומת דרכים, אשר ממנה ואליה מובילות דרכים אל אטרקציות שונות ברמת הגולן ובהן, בין השאר, 'ג'יפוינט' במרום גולן, המציעים חוויית שטח ייחודית – טיולים ברגל, בג'יפים, ארוחות שדה, משימות אתגריות, הדרכות טיולים ועוד, 'דרך הפרי' בקיבוץ מרום גולן – מרכז מבקרים, נקודת תצפית ובית אריזה,  'בוסתן הגולן' בעין זיוון שבו ניתן לערוך קטיף פרי עצמי (פירות יער, דובדבנים, ענבים, תאנים, אגסים, תפוחים ועוד),  'החיים המתוקים'  בעין זיוון – שם ניתן להיווכח בייצור שוקולד בעבודות יד ולטעם את טעמיו המשובחים. המקום, שהוא 'בוטיק שוקולד'  מאפשר לטעום שוקולד, ללגום ליקרים וללקק קונפיטורות מיוחדות. והכול בנוף ובאווירה כפריים.
כל עונה יפה ומתאימה להצפין ולהעפיל בה אל נווה אטיב – אבל החורף מתאים לכך ביותר.
 זוגות שחוו  אהבה בצימר מהודר בנווה אטיב חוזרים לשם פעם אחר פעם – עם 'סיבה למסיבה' או בלעדיה, מאחר  שכל זמן הוא הזמן לאהבה וכל מקום – במיוחד מקומות יפים ומיוחדים – מתאימים לה.
 אני זוכר,  ואני עודני ילד, כשנסעתי, לראשונה בחיי, לחרמון. ראיתי את פסגתו המושלגת מרחוק ולפתע, כשהתקרבנו, ראיתי את גגותיהם של הצימרים מזדקרים לנגד עיניי. שאלתי את ההורים אם הגענו בטעות לחוץ לארץ. הם חייכו.
לימים, כאשר הגעתי לשם עם אהובתי, יחידת-חיי, מאורם ומשושם, ובילינו שתי יממות מלאות רוך וחום ואור ותום בצימר, הבנתי את משמעות הביטוי " כמו בחוץ לארץ". אין, אין על נווה אטיב.

(Reader.co.il SC #65353)

דרג את המאמר הזה
  • 1
  • 2
  • 3
  • 4
  • 5
  • 0 קול(ות)
    פידבק
    RSS
    הדפס
    דואר אלקטרוני
    פרסם מחדש

    מקור המאמר: http://www.reader.co.il/article/65353/נווה-אטיב

    תגיות של המאמר:

    צימרים בחרמון

    ,

    צימרים בנווה אטיב

    ,

    נווה אטיב

    לאלה שלא יספיקו בחורף הזה להגיע לחרמון - אל דאגה. השלג יחכה לכם גם בשנה הבאה. צימרים בנווה אטיב.

    על ידי: איילl נופש ותיירות> צימריםl 19/02/2010 lצפיות: 20
    אכסנייה סאנסט אילת

    המאמר עוסק בהשוואה בין לינה במלון באילת לבין לינה באכסניה באילת.

    על ידי: אכסנייה סאנסט אילתl נופש ותיירות> צימריםl 27/07/2010

    אילת כבר לא עושה לכם את זה? טבריה כבר לא רלוונטית? בחופשה הבאה צאו לצימר.

    על ידי: נחמה לוינשטייןl נופש ותיירות> צימריםl 26/07/2010 lצפיות: 13

    מתי בפעם האחרונה הרשיתם לעצמכם לצאת לחופשה? יוצאים לנופש? איך תמצאו צימרים מפנקים ברחבי הארץ, בעלות הגיונית? לא רוצים להתפשר על פחות מהטוב ביותר? זה תלוי כיצד תיגשו לחיפושים. בואו למצוא צימרים כבר עכשיו, עם טיפים מהמאמר שלפניכם.

    על ידי: נחמה לוינשטייןl נופש ותיירות> צימריםl 22/07/2010
    ישי - וילה אורג

    זה הזמן לצאת לחופשה משפחתית. ההעדפה הברורה היא לצפון. למה דוקא לצפון? מה נעשה שם עם הילדים? כל המידע שחשוב שתדעו לפני שהחלטתם לאן?

    על ידי: ישי - וילה אורגl נופש ותיירות> צימריםl 06/07/2010

    במקום לנסוע למקומות בהם אנו מושמצים – אפשר לנפוש היכן שנתקבל בזרועות פתוחות

    על ידי: אופיר אבסלנדרl נופש ותיירות> צימריםl 11/06/2010

    הישוב כליל שבגליל (עוד חרוז) מציע לכולנו מגוון אפשרויות נופש מרגיע באמת!

    על ידי: חופשה בישראלl נופש ותיירות> צימריםl 08/06/2010 lצפיות: 22

    ים המלח הוא אחד מפלאי הטבע שפשוט חייבים לבקר לפחות פעם אחת בחיים. כן, גם אתה יכול לחנוק את הגוף בבוץ, או, לחלופין, לצוף על הגב שלך תוך כדי קריאת ספר. צימרים בים המלח, מלונות ואתרי ספא לכל אורכו מציעים חוויה מפנקת, מרגשת ומיוחדת במינה.

    על ידי: מנשה צחl נופש ותיירות> צימריםl 04/06/2010 lצפיות: 26

    נופש בצפון - המלצות לסוף השבוע על צימרים ואטרקציות באיזור יסוד המעלה

    על ידי: חופשה בישראלl נופש ותיירות> צימריםl 03/06/2010 lצפיות: 61

    טורבינות רוח לשימוש פרטי - זה כבר לא חלום. זה כאן, זמין ונגיש. חברות רבות החלו לשווק טורבינות רוח לשימוש עצמי. אז מה הביא אותנו להתפתחות תופעת טורבינות הרוח?

    על ידי: איילl חברה וסביבה> איכות הסביבהl 16/06/2010 lצפיות: 13

    אטרקציות בצפון - ישנן אטרקציות רבות המוצעות למטיילים, החל משייט קייאקים ועד סנפלינג וימי גיבוש, טרקטורונים, סוסים ועוד.

    על ידי: איילl נופש ותיירות> נופש ותיירות - כלליl 16/06/2010

    טורבינות רוח - כפריצת דרך בנושא האנרגיה והצריכה האישית בישראל.

    על ידי: איילl חברה וסביבה> איכות הסביבהl 08/06/2010 lצפיות: 11

    רובנו – ככולנו? – תופסים את המושג טיפול זוגי, כטיפול פסיכולוגי. זוגות רבים הנזקקים לטיפול כזה ודאי אינם רוצים להיחשף כמי שזקוקים לו, כי "מה יגידו", "מה יחשבו". אולי זו נטייה אנושית, טבעית, להכחיש, להסתיר, להעמיד פנים. אלא שמהותו של טיפול זוגי ואחד התנאים ההכרחיים הצלחתו הוא דווקא היפוכם של כל אלה – שקיפות, חשיפת האמת, גם כשהיא קשה ומכאיבה, מציקה ומייסרת.

    על ידי: איילl משפחה וזוגיות> משפחה וזוגיות - כלליl 30/05/2010

    ימימה אביטל כבר מזמן אינה סתם אדם, או שם. אלא שיטה ודרך חיים. שיטת ימימה מוכרת היום כמעט בכל בית.

    על ידי: איילl רוחניות> רוחניות - כלליl 23/05/2010 lצפיות: 38

    פעם נראה היה לנו כי קמפינג בצפון זה מתאים לילדים, למחנאות תנועות נוער וכו. כיום אתרי קמפינג בצפון (בעיקר) מתאימים עצמם למשפחות, קבוצות ואפילו זוגות אוהבים.

    על ידי: איילl נופש ותיירות> יעדים בארץl 02/05/2010 lצפיות: 36

    רבים מאיתנו נכנסים לשנת חורף כבר בסביבות חנוכה, אך יש את המשוגעים לדבר שרק מתעוררים בחורף, ויוצאים לחופשת קור מהנה באיזור החרמון. צימרים בחרמון. 

    על ידי: איילl נופש ותיירות> צימריםl 28/03/2010 lצפיות: 12

    אטרקציות בצפון, כן רגע לפני פסח - הגיע הזמן להעלות שוב את נושא הנופש בעיקר בצפון הארץ. אטרקציות בצפון

    על ידי: איילl נופש ותיירות> נופש ותיירות - כלליl 08/03/2010 lצפיות: 12

    הוסף תגובה חדשה

     
    * שדות חובה
    קרדיט המחבר
    קטגוריות מאמרים
    כל הקטגוריות