צוק מנרה - המלצות על צימרים ואטרקציות בסביבה

פורסם: 09/03/2010 | תגובות: 0 | צפיות: 99 | Share

מחפשים נופש בצפון עם הרבה נוף ואויר צלול, והמון אטרקציות ופעילויות לילדים? בואו לבלות חופשה משפחתית בלתי נשכת בקיבוץ מנרה אשר בגליל העליון – ההנאה מובטחת.

קיבוץ מנרה נמצא מעט מערבית לקריית שמונה, וממוקם על רכס הרי נפתלי, ברום של כמעט 900 מ' מעל פני הים. אם החורף הקרוב עוד יאיר פנים אלינו, ועם קצת מזל, תוכלו כבר בעונה הקרובה להתארח במקום וליהנות מהנוף המושלג, הצובע את הקיבוץ בלבן כמעט מידי שנה. הקיבוץ עלה על הקרקע עוד לפני קום המדינה, בשנת 43', ע"י גרעין צעיר של הנוער העובד.

כיום מונה אוכלוסיית הקיבוץ כ-250 איש, וענפי המשק העיקריים הם לול, מטעים, מפעלים תעשייתיים ואף חברת הגברה מצליחה. בנוסף, פועל הקיבוץ בענף התיירות ממש כמו קיבוצים רבים אחרים שבנו צימרים ובתי מלון קטנים, ומזמין את הציבור הרחב לחופשה חווייתית ומהנה בחדרי האירוח שבו.

ב"אירוח כפרי מנרה" תמצאו 51 חדרים מסודרים, נקיים ונעימים, במחירים המתאימים לכל כיס. ישנם שלושה סוגים של יחידות אירוח, השונים זה מזה בגודלם ובמהותם ומתאימים לאוכלוסיות שונות.

תוכלו לבחור בחדר המתאים לזוגות או למשפחות קטנות (עם ספות נוער לילדים), חדרים משפחתיים מעל 4 נפשות, וכן חדרים יוקרתיים יותר עם יציאה לגינה הצמודה ומרפסות המשקיפות לעבר הנוף המדהים של עמק החולה, הרי הגליל והגולן. במטבחונים שבחדרים תמצאו מקרר, פינות קפה מאובזרות, ואף מיקרוגל בחלק מהחדרים.

האירוח החם בקיבוץ מנרה כולל גם ארוחת בוקר עשירה, עם ביצים, מאפים טריים, גבינות, מטעמים מתוקים ועוד. כמו כן, בקיבוץ פועלת מכולת הפתוחה לאורך מרבית היום, לנוחיות מירבית עבור המשפחות והמטיילים.

אטרקציות בצפון ובאיזור קיבוץ מנרה

האטרקציה המרכזית של הקיבוץ, ששמה נודע למרחוק, היא כמובן צוק מנרה, עליו מותקן הרכבל הארוך ביותר בישראל. הרכבל נמתח בין קריית שמונה לצוק של הקיבוץ, וכולל שלוש תחנות עצירה שבכל אחת מהן, מעבר לנוף המדהים, תמצאו שפע של פעילויות חווייתיות ומאתגרות לילדים ולכל המשפחה.

בתחנה התחתונה, למשל, יש טרמפולינה ענקית, שקפיצה אחת בה יכולה להביא את הקופץ עד לגובה של 8 מטר, ומתאימה לא רק לילדים – אלא לכל מי שמשקלו מתחת ל-100 ק"ג. בתחנה האמצעית תוכלו להתנסות במגוון חוויות אתגריות, כגון אומגה משולבת במסגרת טיולי ג'יפים בצפון, סנפלינג וקיר טיפוס בגובה של למעלה מ-16 מ'. ובתחנה העליונה, הסמוכה ביותר לקיבוץ, תמצאו בין היתר הפעלות יצירה שונות לילדים.

שימו לב כי הפעילות האתגרית מותנית מן הסתם במזג האויר, ולכן בחורף מומלץ לבדוק מראש מול האתר מה מזג האויר הצפוי ואיזה פעילויות תוכלו לבצע. כמו כן, מומלץ להתעדכן באתר של "צוק מנרה" http://www.cliff.co.il/ לגבי ימים ספציפיים שבהם לא תהיה פעילות, למשל 14-17.3.10.

כשתרגישו רעבים מכל הפעילות והחוויות, תוכלו להתפנק בארוחה כשרה במסעדת "הצוק", המציעה תפריט כפרי, פשוט וטעים, כולל מזון מהיר אם הזמן דוחק בכם.

אם אתם מעוניינים בסעודה מפוארת יותר, הרשו לי להמליץ על מסעדת "הטחנה" במטולה. אמנם זה קצת רחוק, אולם מדובר באחת ממסעדות הבשרים הטובות ביותר בארץ, ובהחלט מומלץ לבקר בה לפחות פעם אחת (ואז לגלות שאתם רוצים לחזור שוב ושוב).

מעבר ל"צוק מנרה", תוכלו למצוא באיזור עוד שפע של פעילויות ואטרקציות, לילדים ולכל המשפחה. בין היתר טיולים רגליים, טיולי סוסים וטיולים ברכבי שטח; ביקור באגם החולה; שמורת טל; וכן מרכז קנדה אשר במטולה, בו תמצאו "החלקרח" ועוד.

(Reader.co.il SC #65651)

דרג את המאמר הזה
  • 1
  • 2
  • 3
  • 4
  • 5
  • 1 קול(ות)
    פידבק
    RSS
    הדפס
    דואר אלקטרוני
    פרסם מחדש

    מקור המאמר: http://www.reader.co.il/article/65651/צוק-מנרה-המלצות-על-צימרים-ואטרקציות-בסביבה

    תגיות של המאמר:

    צימרים

    ,

    חופשה

    ,

    נופש

    ,

    אטרקציות

    ,

    בילוי משפחתי

    ,

    weekend

    ,

    תיירות פנים

    ,

    צוק מנרה

    אכסנייה סאנסט אילת

    המאמר עוסק בהשוואה בין לינה במלון באילת לבין לינה באכסניה באילת.

    על ידי: אכסנייה סאנסט אילתl נופש ותיירות> צימריםl 27/07/2010

    אילת כבר לא עושה לכם את זה? טבריה כבר לא רלוונטית? בחופשה הבאה צאו לצימר.

    על ידי: נחמה לוינשטייןl נופש ותיירות> צימריםl 26/07/2010 lצפיות: 13

    מתי בפעם האחרונה הרשיתם לעצמכם לצאת לחופשה? יוצאים לנופש? איך תמצאו צימרים מפנקים ברחבי הארץ, בעלות הגיונית? לא רוצים להתפשר על פחות מהטוב ביותר? זה תלוי כיצד תיגשו לחיפושים. בואו למצוא צימרים כבר עכשיו, עם טיפים מהמאמר שלפניכם.

    על ידי: נחמה לוינשטייןl נופש ותיירות> צימריםl 22/07/2010
    ישי - וילה אורג

    זה הזמן לצאת לחופשה משפחתית. ההעדפה הברורה היא לצפון. למה דוקא לצפון? מה נעשה שם עם הילדים? כל המידע שחשוב שתדעו לפני שהחלטתם לאן?

    על ידי: ישי - וילה אורגl נופש ותיירות> צימריםl 06/07/2010

    במקום לנסוע למקומות בהם אנו מושמצים – אפשר לנפוש היכן שנתקבל בזרועות פתוחות

    על ידי: אופיר אבסלנדרl נופש ותיירות> צימריםl 11/06/2010

    הישוב כליל שבגליל (עוד חרוז) מציע לכולנו מגוון אפשרויות נופש מרגיע באמת!

    על ידי: חופשה בישראלl נופש ותיירות> צימריםl 08/06/2010 lצפיות: 22

    ים המלח הוא אחד מפלאי הטבע שפשוט חייבים לבקר לפחות פעם אחת בחיים. כן, גם אתה יכול לחנוק את הגוף בבוץ, או, לחלופין, לצוף על הגב שלך תוך כדי קריאת ספר. צימרים בים המלח, מלונות ואתרי ספא לכל אורכו מציעים חוויה מפנקת, מרגשת ומיוחדת במינה.

    על ידי: מנשה צחl נופש ותיירות> צימריםl 04/06/2010 lצפיות: 26

    נופש בצפון - המלצות לסוף השבוע על צימרים ואטרקציות באיזור יסוד המעלה

    על ידי: חופשה בישראלl נופש ותיירות> צימריםl 03/06/2010 lצפיות: 61

    הישוב כליל שבגליל (עוד חרוז) מציע לכולנו מגוון אפשרויות נופש מרגיע באמת!

    על ידי: חופשה בישראלl נופש ותיירות> צימריםl 08/06/2010 lצפיות: 22

    המלצות על אילת 2010 - להשאר עם האצבע על הדופק גם בזמן נופש באילת!

    על ידי: חופשה בישראלl נופש ותיירות> יעדים בארץl 06/06/2010 lצפיות: 46

    נופש בצפון - המלצות לסוף השבוע על צימרים ואטרקציות באיזור יסוד המעלה

    על ידי: חופשה בישראלl נופש ותיירות> צימריםl 03/06/2010 lצפיות: 61

    כולם יוצאים לחופשה בנגב - צימרים אטרקציתו והמלצות נופש באיזור הנגב והדרום...

    על ידי: חופשה בישראלl נופש ותיירות> יעדים בארץl 02/06/2010 lצפיות: 12

    המלצות על טיול מהנה לכל המשפחה באיזור נחל כזיב והמשך, לינה והמלצות על צימרים במצפה הילה...

    על ידי: חופשה בישראלl נופש ותיירות> צימריםl 30/05/2010 lצפיות: 34

    פשוט ולעניין: המלצות על צימרים איכותיים במושב חוסן!

    על ידי: חופשה בישראלl נופש ותיירות> צימריםl 25/05/2010 lצפיות: 21

    נופש חופשה וניקוי ראש בישוב תרום - המלצות לסוף השבוע הקרוב...

    על ידי: חופשה בישראלl נופש ותיירות> צימריםl 24/05/2010 lצפיות: 24

    המלצות לחופשה ביישוב בית לחם הגלילית - בואו לקרוא המלצות weekend לחופשת סוף שבוע באיזור בית לחם הגלילית...

    על ידי: חופשה בישראלl נופש ותיירות> יעדים בארץl 23/05/2010 lצפיות: 47

    הוסף תגובה חדשה

     
    * שדות חובה
    קרדיט המחבר
    קטגוריות מאמרים
    כל הקטגוריות