חמישה טיפים למיתוג אישי באינטרנט
זה היה נושא הרצאתה של סינתיה סמוט Cynthia Smoot מטקסס, שחלק מהמצגת שלה מובאת לפניכם. סמוט היא שותפה בחברת האינטראקטיב Gangway Advertising, המעניקה בין היתר שירותים של שיווק ברשתות חברתיות ומיתוג אישי באינטרנט.
1. Google Yourelf - חפשו את השם שלכם בגוגל. גם סמוט חושבת שהבסיס למיתוג האישי בימינו, הוא האופן בו השם שלנו מופיע בגוגל. חיפוש השם שלכם בגוגל, זו בדרך כלל תהיה הפעולה הראשונה שיעשה המעסיק, הלקוח או השותף הפוטנציאלי - לפני שהוא פוגש אותך. לכן, כדאי לכם לדעת מה הוא יודע עליכם.
2. Claim Your Name - יש לזכור כי השם שלכם הוא שם המותג שלכם. לכן, חשוב "לתפוס" פלטפורמות אינטרנטיות ולרשום אותן תחת שמכם. זה מתחיל בדומיין שם מלא וממשיך ברישום ברשתות חברתיות. ניתן לעשות זאת דרך הכלי היעיל - http://namechk.com/. במידה ואתם "סובלים" משם לא מבודל, שקלו להוסיף לשמכם שם אמצעי, כינוי וכו'.
למאמרים נוספים בנושא מיתוג אישי באינטרנט: מאור קפלנסקי
3. Create Public Profiles - סמוט מתמקדת בפייסבוק (לצרכים חברתיים) ולינקד-אין (לצרכים מקצועיים). בנוסף, היא ממליצה לחפש קולגות או מובילים בתחומכם וליצור עימם קשר דרך הרשתות בהם הם מופיעים.
4. Build a Website or a Blog - בלוג הוא הכלי היעיל ביותר ליצירת תוכן והפצת מסרים. גם כאן, מי שאין לו את הרצון, היכולת את הזמן ליצור תוכן משלו, יכול להשתמש בבלוגים של אחרים בתחום על ידי תגובות מקצועיות, וכך ליצור לעצמו הכרה ושם. תוספת שלי - התגובות לא חייבות להיות מתחנפות. אם יש לכם ביקורת שלילית בונה כלפי כותב הבלוג, אל תתביישו לכתוב אותה. כמובן שיש לעשות זאת בצורה מנומסת ומדוייקת. כך כותב הבלוג לא רק יזכור אתכם טוב יותר, אלא גם עשוי להעריך אתכם יותר.
5. Populate with Fresh Content - בשביל מיתוג אישי לא מספיק רק לבנות את הפלטפורמות, צריך כל הזמן לייצר ולעדכן תוכן. כמו שבגינה, צריך לדשן ולהשקות, כך גם תוכן אינטרנטי. במקום בניית מיתוג אישי, פלטפורמה לא מתעדכנת יכולה לעשות את האפקט ההפוך.
(Reader.co.il SC #66289)
המהות של המיתוג האישי באינטרנט היא שהמותג (לצורך העניין - הבן אדם) ימתג את עצמו. אז נכון שיש כיום לא מעט חברות למיתוג אישי באינטרנט המציעות שירותים כאלה ואחרים עבור אנשים שאין להם את הזמן, הידע או המשאבים למתג את עצמם לבד באופן פרטי. בדיו מהסיבה הזאת נולד הרעיון של eBrand. אולם, עדיין אני ממליץ לכל מי ששואל אותי (כן, אפילו ללקוח פוטנציאלי) לנסות למתג את עצמו באינטרנט ללא עזרה. במקרה הזה, התגובה השכיחה והמיידית היא - "מאיפה יהיה לי זמן?"
הרבה שואלים אותי מה זה מיתוג אישי באינטרנט ולא ברור להם מהו המושג שאני ממלמל לעצמי 30 פעם ביום. במקום הגדרות תיאורטיות, בואו ניגש לעניין עצמו, לפי שני סיפורים.
המיתוג האישי באינטרנט הוא תחום חדשני שנולד בעידן ה- WEB 2.0, בו לגולש הפרטי יש כלים ובמה למתג את עצמו לטובת קידומו האישי, המקצועי והעסקי. לפניכם 10 מושגים בסיסייםשצריך לדעת לפני שאתם נידשים למתגאת עצמכם באינטרנט
אני טוען זאת לא מאתמול - ניהול מוניטין מקוון ומיתוג אישי באינטרנט, חשובים היום לא פחות (ואפילו יותר) מכל טופס קורות חיים סטנדרטי. תודעה זו עדיין לא חדרה לשוק מחפשי העבודה, למגייסים ולחברות ההשמה בישראל, אך בארה"ב כבר מייחסים מזמן חשיבות עליונה לאופן בו השם של המועמד מופיע בגוגל. המגזין האינטרנטי הקנדי Network World, ראיין לצורך כתבה בנושא מספר אנשי משאבי אנוש מענפי האינטרנט, המחשבים וה- IT. יחד עם חוות דעתם של מומחים מתחום ה- Social Media, מהכתבה עולה מסקנה ברורה: עידן ה- WEB2.0 מחייב אותנו ל
בסביבה בה ממתגים חברה מסחרית ומייצרים מודעות ופרסום לשרותיה ומוצריה, כל נדבך שיווקי נוסף עשוי להתגלות כיקר ערך. המיתוג האישי פועל לשיווק האדם כישות, אך בדרך זו גם משווק את החברה. צריך לזכור שמקבלי ההחלטות, וגם אנשי המכירות, ואנשי השיווק - כולם יכולים לשמש כשלטי פרסום לחברה. אירועי נטוורקינג עסקיים מתבססים על העובדה שכאשר האדם מייצג חברה, הוא יכול לתקשר את יכולות וצרכי החברה כלפי אנשים אחרים המייצגים חברות אחרות, ובכך ליצור הזדמנויות עסקיות
יצירת מיתוג אישי באינטרנט היא תורה שלמה המורכבת מאלמנטים מחשבתיים-יצירתיים וטכניים. מה שיפה במיתוג האינטרנטי הוא שכל אחד יכול עם חיבור לרשת יכול לעשות אותו לעצמו. יחד עם זאת, לא בטוח שיהיו לו את הכלים המקצועיים שיקנו לו את האפשרות למתג עצמו בצורה הטובה ביותר. קיימים שלושה שלבים עיקריים בתהליך יצירת המיתוג העסקי שלך באינטרנט:
קצת פחות משנה עברה מאז שהחדרתי לאינטרנט הישראלי את המושג "ניהול תדמית ברשת" (Online Reputation Management) ואת המושג מיתוג אישי באינטרנט דרך סיפורה המרתק של סו שף האמריקאית. ההנחה שלהם הייתה שאף אחד בארץ לא יוציא את היד לארנק כדי לדחוק למטה את האזכורים השליליים שיש עליו בגוגל. זה אולי קצת מציק, הם אמרו, אבל לא מספיק בשביל להוציא על זה כסף.
זה הגיל שבו ההורים וסימה שלי מצטיינת בכך, חייבים לגלות תקיפות, לקבוע איסורים ולתחום גבולות. כך זה נעשה בקרב הורי הילדים באזור שבו אני גר.
בשביל מה בכלל צריך מיתוג אישי ברשת ומה משמעותו? כיצד תחזקו את המיתוג האישי שלכם? כיצד זה יעזור לכם בתהליך חיפוש עבודה? על כך ועוד במאמר זה
סרט תדמית הנו סרט וידאו קצר (4-6 דקות), אשר מתאר בצורה ויזואלית את פעילות העסק. נהוג לקרוא לסרט תדמית "כרטיס ביקור ויזואלי של העסק". הסרט מתאר בדקות ספורות את התחום שבו העסק פועל, מה העסק מפיק (מוצר, שירות, וכד), ומה הייחוד שלו ביחס לתחרות (בידול שיווקי). מומלץ לכל עסק להפיק לעצמו סרט תדמית, בכדי להגדיל את החשיפה לציבור לקוחות פוטנציאלי, ולהציג את הבידול בינו לבין המתחרים. חשוב מאוד בהפקת סרט התדמית, להבין את הצרכים של העסק, וקהל היעד שלו, ולהתאים את סרט התדמית לגודל העסק.
ידעתם שהזמן הממוצע שהאמריקאי מחזיק מעמד במקום עבודה הוא 4 שנים בלבד? הסיבה לכך היא לאו דווקא מכת פיטורים, אלא בעיקר היכולת הגבוהה של האמריקאי לקחת סיכונים ולפעול לפי רוח היזמות שמתקיימות שוק חופשי ותחרותי. לכן, המיתוג האישי לצרכי עבודה בארה"ב (וגם אצלנו) חשוב מאין כמוהו בימים אלה.
מחפשי עבודה יכולים להיפגע במיוחד, או להרוויח במיוחד, מאיך שנראות תוצאות חיפוש השם שלהם בגוגל. ואם כך, כדאי להרוויח במיוחד ...
יחסים מתמשכים ונאמנים הם מה שאנחנו, בעלי העסקים, מחפשים עם לקוחותינו. אנחנו רוצים שהלקוח יגיע אלינו כי הוא ירגיש שנכון לו לרכוש אצלנו, אנחנו רוצים שהחוויה לא תהיה חד פעמית אלא המשכית - שהלקוחות יחזרו אלינו ושירגישו שהם רוכשים אצל הטוב ביותר. איך מעוררים את הרגש ? איך גורמים להם להרגיש ?
בדרך כלל אני לא כל כך אוהב את שאלוני האישיות בסגנון "בחן את עצמך". לא תמיד הם משקפים באופן אמיתי את אישיותו של המשיב, אבל דווקא מהשאלון שלפניכם (שהתפרסם בבלוג מיתוג אישי הבינלאומי) תוכלו ללמוד דבר או שניים על עצמכם.
אתם יכולים לעשות כסף באינטרנט היום בכל כך הרבה דרכים שאני אפילו לא יודע מאיפה להתחיל להסביר לכם. אם אתם באמת מרגישים שאתם רוצים ללמוד ולהתפתח, לכו ללמוד איך לעשות את זה נכון ולא על רגל אחת כמו שרוב האנשים עושים...
ידעתם שהזמן הממוצע שהאמריקאי מחזיק מעמד במקום עבודה הוא 4 שנים בלבד? הסיבה לכך היא לאו דווקא מכת פיטורים, אלא בעיקר היכולת הגבוהה של האמריקאי לקחת סיכונים ולפעול לפי רוח היזמות שמתקיימות שוק חופשי ותחרותי. לכן, המיתוג האישי לצרכי עבודה בארה"ב (וגם אצלנו) חשוב מאין כמוהו בימים אלה.
בדרך כלל אני לא כל כך אוהב את שאלוני האישיות בסגנון "בחן את עצמך". לא תמיד הם משקפים באופן אמיתי את אישיותו של המשיב, אבל דווקא מהשאלון שלפניכם (שהתפרסם בבלוג מיתוג אישי הבינלאומי) תוכלו ללמוד דבר או שניים על עצמכם.
כשבאוגוסט 1997 טבע טום פיטרס את המושג Personal Branding במאמרו הנודע The Brand Called You, גם הוא בוודאי לא שיער עד כמה התחזית שלו תתממש שני עשורים קדימה. מצד שני, למי שזוכר, ב- 1997 עדיין התחברנו לרשת ב- Dial-Up וכל דקת גלישה עלתה לנו כסף, גוגל היתה רק רעיון במוח של שני סטודנטים אמריקאיים והבעלים של פייסבוק בדיוק חגג בר מצווה.
טייגר וודס הוא לבטח הספורטאי המפורסם ביותר שמעולם לא ראיתי בפעילות. קשה לי להבין מה כל כך מעניין במשחק גולף, בדיוק כמו שאני לא יכול להבין איך דווקא וודס הפך לספורטאי הראשון שהוא גם מליארדר. אבל מה שקרה לכוכב הגולף בשבוע האחרון, ריתק אותי - במיוחד בהקשר למיתוג האישי שלו.
היום כבר הפסקתי להסביר לכולם שבלוג הוא הכלי הכי חשוב לשיווק ברשתות חברתיות ומיתוג אישי באינטרנט. אופיו המתעדכן, חוסר רשמיותו, עיקריות ההשתתפות והשיתופיות, הרומן שלו עם גוגל והאפשרויות הבלתי נגמרות שהוא טומן בחובו - הם רק חלק מהסיבות לכך שיש בעולם למעלה מ- 100 מיליון בלוגים ובכל יום נפתחים למעלה מ- 120 אלף חדשים.
המהות של המיתוג האישי באינטרנט היא שהמותג (לצורך העניין - הבן אדם) ימתג את עצמו. אז נכון שיש כיום לא מעט חברות למיתוג אישי באינטרנט המציעות שירותים כאלה ואחרים עבור אנשים שאין להם את הזמן, הידע או המשאבים למתג את עצמם לבד באופן פרטי. בדיו מהסיבה הזאת נולד הרעיון של eBrand. אולם, עדיין אני ממליץ לכל מי ששואל אותי (כן, אפילו ללקוח פוטנציאלי) לנסות למתג את עצמו באינטרנט ללא עזרה. במקרה הזה, התגובה השכיחה והמיידית היא - "מאיפה יהיה לי זמן?"
הרבה שואלים אותי מה זה מיתוג אישי באינטרנט ולא ברור להם מהו המושג שאני ממלמל לעצמי 30 פעם ביום. במקום הגדרות תיאורטיות, בואו ניגש לעניין עצמו, לפי שני סיפורים.
לתהליך של בניית מיתוג אישי יש כבר לא מעט תיאוריות ומתודולוגיות. זה מה שקורה כשיש תחום "חם" וכל אחד רוצה להפגין בו את המומחיות שלו. אין בזה כל רע, כל עוד בטיפים ובעצות יש היגיון והם באמת יכולים לתרום לבן אדם שקורא אותם.
