מתכונים - עוף

10/02/2008 • על ידי • 4,603 צפיות

עוף ביין אדום : החומרים הנדרשים ,  לארבע מנות  עוף שלם , בקבוק יין אדום , חצי כפית של  פפריקה מתוקה , וקורט  מלח 4 שקיות צלייה  (לא חובה ) כדי שהארומה של היין  תישמר, ומעט עלי רוזמרין קצוצים או את התבלין המוכן .
אופן ההכנה : נשרה את העוף במים  (אם הוצא מהמקפיא) אם לא,  נפריד אותו לחלקים , נשטוף אותם היטב , ונשרה אותם בקערית אליה נשפוך את היין עד שהוא  יכסה את כל החלקים  למשך שעה לפחות . נדליק בינתיים את התנור לחום של 180 מעלות  , ניקח את שקיות הצלייה ונכניס מספר חלקים של עוף לכל אחת מהן עם מעט מהיין שהיה בקערה  ומעט רוזמרין, פפריקה מתוקה ,    וקמצוץ מלח ונכניס  אותן לתנור , עד שהעוף יקבל גוון אדמומי ויהיה מוכן , בתאבון!!!

עוף צלוי עם ירקות קלויים : חומרים לארבעה  או חמישה אנשים : עוף שלם , 6 קלחי תירס , 4 תפוחי אדמה גדולים , 2 עגבניות חתוכות לחצאים כל אחת , 4 בצלים , 2 פלפלים אדומים חתוכים לשניים , קורט מלח ,  רבע  כפית פלפל , רבע  כפית פפריקה מתוקה ,  נייר אפייה גדול או שניים ,  2  כפות שמן זית , אפשר גם שמן סויה רגיל ,   מעט רוזמרין  ושן  שום .

אופן ההכנה: נשטוף את העוף היטב, ונשרה אותו במים ( אם יצא מהמקפיא ) , ניתן להפריד אותו לחלקים אן לאפות אותו שלם , נמרח על העוף מעט שמן זית או רגיל באמצעות מברשת ביצים או בעזרת הידיים  ונשים, נייר אפייה בתבנית האפייה בתנור , עליה נמרח את הכף השנייה של השמן , נשים את חלקי העוף  על התבנית עם מרווחים סבירים , נחתוך את תפוחי האדמה  לארבעה רבעים כל אחד, נפזר סביב העוף , נפזר סביב את קלחי התירס , נחתוך את הבצלים לחתיכות בגודל ארבעה רבעים כל אחד , ונפזר על תבנית האפייה וכך גם נפזר חתיכות גדולות  של עגבניות והפלפל האדום ולבסוף, נחתוך את שן השום לחמש חתיכות קטנות ונפזר מסביב נוסיף  קורט מלח, ונפזר  את רבע כפית הפלפל ואת הפפריקה המתוקה על כל התבנית , ואפשר  לפזר  כרבע כפית רוזמרין ( לא חובה )  נכניס את התבנית לתנור וניצלה כשעה בערך לעיתים קצת יותר עד שהעוף צלוי והירקות קלויים ומוכנים לאכילה . בתאבון:)

אודות כותב המאמר

Hilla Brand

www.shvoong.com