מתכון למלבי

13/02/2011 • על ידי • 3,559 צפיות

ליטר חלב 3% שומן
1 מיכל שמנת מתוקה (250 מ"ל)
1/2 כוס סוכר (100 גרם)
3 כפות מי ורדים (או חצי כפית תמצית מי ורדים)
2/3 כוס קורנפלור (80 גרם   להגשה:
2 כפות דבש
קינמון
תותים חתוכים לרבעים
פיסטוקים קלויים וקצוצים גס       אופן ההכנה  

שמים את רוב החלב בסיר – משאירים בקערית בצד בערך כוס חלב. מוסיפים לסיר שמנת מתוקה וסוכר ומביאים לסף רתיחה. במקביל מערבבים לתוך קערית החלב את הקורנפלור ומי הורדים, עד שמתקבל נוזל חלק ללא גושים. כשהחלב בסיר מתחיל לרתוח מוסיפים פנימה את תערובת החלב עם הקורנפלור וטורפים בלי הפסקה, עד שהתערובת מסמיכה מאוד (זה קורה בתוך 20 שניות בערך). מסירים מיד מהאש, יוצקים לקערה ומכסים את פני המלבי בניילון נצמד (למניעת היווצרות קרום). מצננים ומעבירים למקרר ל-4 שעות לפחות, עד שהמלבי קר מאוד ויציב. הופכים את הקערה מעל גביע הגשה ודופקים קלות על הקערה – המלבי יגלוש ממנה החוצה בקלות. מקשטים את המלבי עם תותים, קינמון, דבש מתובל ופיסטוקים קצוצים.

 

מתכון נוסף:

מלבי עם שמנת מתוקה בעיני טעם גן עדן. להרגיש אותו בביסים קטנטנים ומתמשכים. האדום של הפטל והפצפוצים של הפיצוחים הופכים את המלבי למעדן מלכים.

המצרכים בסיר קטן ל-4 מנות :
1 כוס חלב קר
1 מיכל שמנת מתוקה
4 כפות סוכר

מי ורדים או וניל לטעם 1/2 כוס חלב עם 2 כפות מלאות קורנפלור אופן ההכנה:
לבשל את החלב השמנת הסוכר והטעם שבחרתם עד לסף רתיחה.
ממש לפני הרתיחה מוסיפים בבחישה מתמדת ויציבה:
1/2 כוס חלב מעורבב היטב עם 2 כפות מלאות קורנפלור ומערבבים עד להסמכה ולבעבוע קליל
ברגע שמסמיך סוגרים להבה ויוצקים לצלוחיות הגשה מקררים ומקשטים.
קוקוס,אגוזים,פיסטוק,קינמון או דבדבנים מסוכרים. אפשר להכין סירום פטל: לערבב 1/2 כוס מים+3/4 כוס סוכר+תרכיז פטל לצבע אדום+מעט מי ורדים או תמצית ורדים. "טיפ" 1. המלבי ישתבח במיוחד אם תוציאו אותו מהמקרר חצי שעה לפני ההגשה לטמפרטורת החדר.
תהנו  מ נישנוש

www.mesaydo.com/nin

 ]

אודות כותב המאמר

ny30

נישנוש