מרק עדשים טיפים ועובדות

לכל אחד יש את המרק שהוא אוהב במיוחד, זה יכול להיות מתכון שעבר במשפחה במשך דורות, או פשוט מתכון של מרק שקיבלתם מחבר, מגוון המרקים שיש הוא עצום, ישנם לא מעט אתרים אשר מוקדשים רק למרקים, מי שמעוניין להכין מרק איכותי יכול למצוא שם את המתכון שיעשה את ההבדל בין עוד ארוחה עם החברים והמשפחה לארוחה שממנה לא רק שתצאו שבעים ומרוצים, אלא עם שלל מחמאות מהחברים על הארוחה שהכנתם, להלן מתכון של מרק עדשים שאהבתי:

מתכון מרק עדשים:

  • מלח, פפריקה מתוקה, אבקת מרק עוף , פלפל שחור, כמון,
  • 1 כוס פטרוזיליה קצוצה
  • 30-35 גרם חמאה
  • 5 שיני שום
  • 4 גזרים מגורדים
  • 4 עגבניות מגורדות
  • 1 רסק עגבניות
  • חבילת עדשים חומות, 500 גרם
  • 3 בצלים קצוצים

אופן ההכנה:

  • יש להשרות את העדשים כ-10 שעות
  • מחממים בסיר את השמן והחמאה
  • מוסיפים את העגבניות והגזרים המגורדים,
  • מוסיפים את הבצלים הקצוצים ואת שיני השום
  • מטגנים כ- 10-15 דקות ומוסיפים לסיר את העדשים ואת הפטרוזיליה מים רתוחים, ואבקת מרק עוף

טיפים ועובדות על מרקים:

  1. על מנת להגביר את הטעם של הירקות לפני שמוסיפים אותם למרק, מומלץ לטגן אותם עם חמאה, למרות שזה יוצר עוד עבודה זה שווה את זה.
  2. אם מבשלים מרק יותר מדי זמן הצבע שלו הוא מאבד את הצבע שלו.
  3. אם בטעות הוספתם יותר מדי מלח למרק הוסיפו תפוח אדמה אל המרק ובשלו אותו עם המרק במשך כ- 15 דקות הוא יספוג את המלח, לאחר מכן יהיה ניתן לאכול אותו בנפרד
  4. אם נשאר לכם פסטה שבישלתם יום לפני או בשר וירקות תשתמשו בהם למרק שאתם עומדים להכין, הכנת מרקים לא חייבת להיות לפי הספר

להכין מרק זה ממש פשוט, לא צריך להיות מומחה, מה שכן צריך זה יצירתיות ומוטיבציה להכין את המרק, הכנת מרק עדשים זה קל ומהנה, שיהיה לכם בתיאבון.

הוסף תגובה