מתי אכלת קוסקוס פעם אחרונה?

קוסקוס המאכל הפופולארי מצפון אפריקה, נעשה מאוד פופולארי במסעדות רבות בעולם, בייחוד באירופה, כתוצאה מההגירה הגדולה שהתרחשה במאה ה-20.

להיסטוריונים רבים יש דעות חלוקות לגבי מקורו של הקוסקוס, חלק טוענים שהקוסקוס כמו פסטה מקורו בסין, כשהיסטוריונים אחרים טוענים שמקור ה-קוסקוס הוא בכלל ממזרח אפריקה, בכל אופן ההוכחה הכי סבירה למקורו של הקוסקוס מצביאה על צפון אפריקה כמקור של הקוסקוס, ממצאים

ארכיאולוגים מהמאה ה-9 לספירה גילו בעצם כלי מטבח ייעודיים להכנת קוסקוס, במאה ה-11 לספירה,הכיבוש המוסלמי עזר להפצת הקוסקוס בכל רחבי צפון אפריקה, כמו כן גם צמיחה כלכלית באזורים אילו ופיתוח של שיטות חדשות של גידול חיטה תרמו באופן ישיר להפצתו של הקוסקוס ברחבי צפון אפריקה, באותה תקופה הקוסקוס הופץ בספרד.

לאחר פלישת הפורטוגלים אל דרום אמריקה הקוסקוס הופץ גם שם, קוסקוס הופץ באופן אגרסיבי יותר במאה ה-20 כאשר התרחשה הגירה מסיבית מצפון אפריקה אל אירופה ובעיקר צרפת.

ישנם לא מעט מתכוני קוסקוס, לדוגמא יש קציצות קוסקוס, סלט קוסקוס, מרק קוסקוס, קוסקוס מתוק, אופן ההכנה הוא לא מסובך אבל יש צורך בסבלנות וכמובן ניסיון, כיום ברחבי מדינה מאכל הקוסקוס נפוץ בכל בית בישראל,בייחוד במטבח הצפון אפריקאי, ארוחות הקוסקוס בקרב יוצאי צפון אפריקה נחשבות לארוחות חגיגיות ולכן נהוג אצלם לאכול את הקוסקוס בימי שישי ובשבתות, אפילו בצבא מגישים אותו באופן קבוע, למרות שלא כדאי להשוות את הטעם של קוסקוס שמכינים בבית לקוסקוס שמוגש בצבא.

איך מכינים קוסקוס?

ישנם מס' סוגים של קוסקוס, כאשר כל אחד מהם בגודל אחר, אופן הכנת הקוסקוס נעשה באמצעות סיר אידוי המכונה "קוסקו סייר" הסיר מחולק לשני חלקים, בתחתית הסיר מתבשל המרק, בד"כ מרק ירקות עם עוף, ובחלק העליון של הסיר מונחים גרגירי הסולת על תחתית מחוררת, הגרגירים סופגים את אדי המרק וכתוצאה מכך תופחים, ניתן להגיש את הקוסקוס עם צימוקים, ירקות מאודים, סלט,

אם אתה רוצה להתמקצע בהכנת קוסקוס זה רק יבוא עם נסיון, אתה כמובן יכול למצוא לא מעט מתכונים של קוסקוס ברחבי האינטרנט ובחנויות הספרים, אבל תמיד אנשים אומרים שהקוסקוס של הסבתא שלי הוא הכי טוב בעולם, זה הגיוני בהתחשב בניסיון הרב שלהם, אפשר לצפות גם בסרטונים, אשר מראים במפורט איך מכינים קוסקוס, את הסרטונים האלו ניתן למצוא ב- Youtube ובטלוויזיה, לסיכום קוסקוס זה מאכל שמומלץ להכיר ולנסות.

הוסף תגובה