6 סוגים שונים של צלילה חופשית

6 סוגים שונים של צלילה חופשית

בואו נבחן את הסוגים השונים של צלילה חופשית שקיימים

1. צלילה חופשית במשקל קבוע (CWT)

צלילה חופשית במשקל קבוע יכולה להיעשות בכמה דרכים שונות, בהם: צלילה ללא סנפירים, צלילה עם זוג סנפירים, צלילה עם מונופין.

בסגנון זה אנחנו צוללים לעומק באחת הדרכים השונות (עם סנפירים, ללא סנפירים, מונופין) עם משקולות קבועות, על הצולל לרדת ולעלות באותו דרך מבלי להשתמש בחבל ומבלי לשנות את כמות המשקולות שנמצא עליו במהלך הצלילה. צוללנים רבים רואים בצלילה חופשיתבמשקל קבוע כאחת הסגנונות הטהורות ביותר של הצלילה החופשית בגלל שאין שינוי בכמות המשקולות שיש על הצולל במהלך הצלילה.

2. צלילה חופשית בעזרת משיכה בחבל (FIM)

סוג זה של צלילה חופשית הוא אחד הידועים ביותר אך הוא כרוך במשמעת עצמית ורוגע. ולמה אנחנו מתכוונים בכך? הצלילה כורכה בכך שהצולל מושך את עצמו אל המעמקים בעזרת חבל וכך גם מעלה את עצמו לפני הים. היחודיות של צלילה זו זה החסכון שיש לנו בשימוש בחמצן תוך כדי הצלילה, המשיכה בחבל מאפשרת לנו לנטרל את הרגליים לגמרי ולא דורשת הרבה מאמץ כדי למשוך אותנו לעומק או מנגד, לפני הים, חוסר הצורך להשתמש ברגליים לאורך הצלילה מאפשר לגוף שלנו להירגע אפילו יותר וכך גם השימוש שלנו בחמצן יורד בהדרגה.

צוללים רבים צוללים בסגנון זה עם עיניים סגורות במהלך כל הצלילה, התפיסה בחבל מאפשר לנו לשמור על מנח גוף ישר ולא נותן לנו להתרחק יותר מדי מהחבל עצמו.

צלילה זו היא גם דרך נהדרת לעבוד על איזון לחצים בזמן הצלילה מכיוון שאנחנו שולטים בקצב הירידה שלנו וישל לנו את היכולת גם לעצור בכל רגע נתון מבלי לזוז בכלל.

אנחנו מלמדים את הטכניקת צלילה הזאת בכל קורס צלילה חופשית, מרמת צולל מתחיל ועד לדרגת מדריך או מתחרה!

3. צלילה חופשית במשקל משתנה (VWT)

סגנון צלילה חופשית זו מבוצעת על ידי הוספת משקל עודף לצולל כדי שיוכל לצלול לעומקים בצורה קלה יותר ולאחר מכן לשנות/להוריד את המשקולות שנמצאות עליו לפני החזרה שלו לפני הים, מה שיאפשר לצולל לעלות בחזרה בצורה קלה יותר.

צליללה בסגנון הזו לא מוגדרת כצלילה תחרותית אך עם זאת, אפשר לקבוע דרכה שיאי עולם/ארץ חדשים.

4. צלילה חופשית ללא גבולות (NO LIMITS)

צלילה חופשית ללא גבולות היא ללא ספק סגנון הצלילה המסוכן ביותר שהזכרנו ברשימה זו.

בצלילה חופשית ללא גבולות, משתמשים במשקולות כדי לרדת לעומקים ולאחר מכן מורידים את המשקולות ועולים בעזרת מכשיר ציפה כדי לעלות בחזרה לפני המים.

שיטה זו מאפשרת לצולל לשמור על אנרגיה בצורה הכי מירבית (אין צורך להשתמש ברגליים או בידיים במהלך הצלילה) ועל ידי כך מאפשרת לצולל לצלול לעומקים רציניים יותר, מה שמעלה באופן משמעותי את הסכנות באותה צלילה.

5. עצירת נשימה סטטי (STA)

במילים פשוטות, בסגנון הזה על הצולל לעצור את הנשימה שלו לשמך הזמן הרב ביותר תוך כדי שכיבה על פני המים עם הפנים במים.

בדרך כלל מתאמנים על סגנון צלילה חופשית בבריכה אך אפשר גם להתאמן בים, הסגנון הזה נחשב לאחד הסגנונות הקשים ביותר לביצוע מסיבה פשוטה שאין שום דבר שיכל להסיח לנו את הדעת בזמן העצירת נשימה, רק אנחנו עם עצמנו, בנוסף נכנס גם החלק המנטאלי, המרחק בין הצולל לפני המים נמצא במרחק של כמה מילימטרים בודדים ולכן צוללים רבים מוצאים את עצמם מוותרים מוקדם כדי לנשום.

עצירת נשימה סטטי נחשב לאחד המיומנויות המעולות ששווה להתמקד בהם, מכיוון שהוא מאמן צוללים לשלוט בנשימה שלהם, לבנות בטחון עצמי במים, לפתח סיבולת, לעבוד על הפן המנטאלי ולפתח משמעת במים, בנוסף לכך, אחד הדברים הנחמדים שיש בעצירת נשימה סטטי זה היכולת להשתפר כמעט באופן מיידי.

6. צלילה חופשית דינאמי (DYN)

סגנון זה של צלילה חופשית יכול להתבצע עם או בלי סנפירים והוא יכל להתבצע בבריכה או בים.

בסגנון זה אנחננו עובדים על צלילה למרחק במקום לעומק, כל הצלילה מתבצעת מתחת למים בעומק רדוד יחסית תוך כדי עצירת נשימה ושמירה על מנח גוף יציב.

צלילה חופשית בסגנון דינאמי מעולה לשיפור טכניקה בכמעט כל סגנונות הצלילה חופשית, בנוסף, סגנון זה יכל להוות פיתרון לצוללים שמתקשים להשוות לחצים במים/מתקשים עם עומק.

סגנון זה מתאים גל לאאיזורים בעולם שאין יכולת גישה לים או לעומק.

אצלנו ב- Eilat Freedivers תמצאו מגוון קורסים ותוכניות אימונים בכמעט כל סגנונות הצלילה חופשית השונות, האימונים והקורסים מועברים בים ובבריכה ומותאמים אישית לכל צולל,

הקורסים שאנחנו מלמדים מועבר בקבוצות קטנות של עד 4 חניכים בקבוצה, מה שמבטיח יחס אישי לכל חניך.

הקורסים מועברים דרך ארגון MOLCHANOVS העולמי ונחשב לארגון צלילה חופשית המוביל בתחום בלימודי צלילה חופשית.

הוסף תגובה