מעשנה מומלצת

מעשנה מומלצת

אם רציתם להכין בשר מעושן בחצר או במרפסת הבית, אתם מעוניינים לקבל מידע על מעשנה מומלצת. יש בשוק מעשנות בשר רבות, מהי מעשנת בשר מומלצת שתענה על הצרכים ועל הציפיות שלכם? בעזרת איזו מעשנה תוכלו לעשן בשרים בקלות, בהנאה ובטעמים שאתם רוצים? איזו מעשנת ביתית מומלצת?

בישול בעשן חם

טכניקת הבישול של מעשנה היא הפקת עשן חם שמבשל את המזון בקצב איטי במטרה להביא אותו למרקם רך ועסיסי. יש שלושה מקורות אנרגיה לייצור חום ועשן. עליכם להחליט איזו טכניקה מתאימה לכם ואיזו מעשנת בשר רצויה לכם.

1. פחם

מעשנת פחם מומלצת, כיוון שהיא משתמשת בטכניקה הוותיקה של הצתת פחמים. לאחר הצתת הפחמים ממתינים שלהבת האש תחמם את הפחמים ותרד, לאחר שהלהבה יורדת יש לפזר חומר בעירה על הפחמים. בשלב זה חומר הבעירה מעלה עשן חם ועליו ניתן לבשל באיטיות את הבשר. ניתן להדליק את חומרי הבעירה בתוך קופסת מתכת שמונחת מעל הפחמים. היתרון המשמעותי של מעשנת פחם הוא העובדה שמדובר בעישון מסורתי ובטעם אורגינלי. בנוסף מחיר המעשנת זול ממעשנות אחרות.

כמובן שעישון במעשנת פחם דורש שימת לב מרובה – יש להשגיח על הפחמים ולעקוב בכל עת אחרי הטמפרטורה לכל אורך זמן הבישול. חשוב לזכור כי בהשוואה למעשנות אחרות מעשנת פחם יוצרת לכלוך רב. מבחינת חווית ההכנה לכל הדעות מעשנת פחמים ביתית היא המאתגרת והמקורית.

2. גז

מעשנה שפועלת באמצעות גז בישול. המעשנה מכילה קופסה מתכתית שבתוכה נמצאים חומרי הבעירה. במעשנות גז אין מגע ישיר בין חומר הבעירה לגוף החימום. מחירה של מעשנת גז במרבית המקרים נוח בהשוואה למעשנות אחרות. יש לשים לכך שמעשנת גז צריך לחבר לבלון גז. בנוסף מתברר כי מעשנת גז משאירה במקרים רבים טעמים וריחות לוואי על הבשר.

3. חשמל

במעשנה חשמלית קיים גוף חשמלי שהוא זה שאחראי על הפקת החום והעלאת עשן. גם במעשנה זו קופסת מתכת עבור הכנסת חומר הבעירה ללא מגע עם גוף החימום. השימוש במעשנה חשמלית נחשב לקל ביותר, הוא לא דורש התעסקות עם פחמים ולא מצריך חיבור לבלון גז. במוצר החשמלי ניתן לשלוט על הטמפרטורה בקלות וגם לווסת אותו בהתאם לצורך. המעשנה גם לא מלכלכת את הסביבה. אך המחיר של מעשנה חשמלית יקר בהשוואה למעשנות אחרות. לגבי הטעם של התוצר – הוא פחות טוב ואותנטי ממעשנת פחמים. את המעשנה החשמלית ניתן להפעיל כמובן רק במקום בו קיים חיבור לחשמל.

פרמטר נוסף: תצורת המעשנה

מרבית המעשנות הינן במבנה אנכי – עומד. אך יש גם מעשנות בשר שמזכירות במבנה האופקי שלהן מנגל ועל גביהם מכסה.

· המעשנה האופקית נחשבת לנוחה יותר בגלל משטח הבישול הפרוס מול המשתמש ומאפשר גישה לכל אזור. המעשנה האופקית כוללת גם מדפים שניתן להניח עליהם אביזרים או מוצרים במהלך הכנת המזון. נדגיש כי מעשנה אופקית תופסת נפח רב, כך שתוכלו לבחור בה רק אם יש לכם מספיק שטח עבורה. יש חסרונות מסוימים במעשנה אופקית שעלולים לגרום לעישון לא אחיד. במעשנות אופקיות יש מרחק קטן בין הבשר לבין מקור החום, מה שעלול לגרום לבשר להיות פחות עסיסי.

· המעשנה העומדת תופסת פחות מקום ולכן תתאים לבעלי מרפסות קטנות. מעשנה זו מתאימה גם לעישון מזון במצב תלייה. כך ניתן ליצור גוון אחיד של הנתחים בלי צריבה או

סימני חריכה. במעשנה זו ניתן לעשן דגים, נקניקיות ופריטים קטנים. אם כי משטחי העישון לא נוחים מאוד לגישה.

כדי לבחור מעשנת בשר המלצות מותאמת לכם בדיוק, עליכם לקבל המלצה על מעשנת בשר וגם לבחון את הציפיות שלכם בהתאם לשימוש ולמטרות שלכם
והמתכונים לעישון בשר במעשנת , הבחירה המוצלחת שלכם תתבצע בהתאם לכך.

הוסף תגובה