מהי פסיכולוגיה?

פסיכולוגיה היא המדע העוסק בתהליכים והתנהגות נפשיים. זוהי דיסציפלינה אקדמית, מדעי החברה ומדעי הטבע. פסיכולוגיה כוללת חקר של תופעות מודעות ולא מודעות, כמו גם תחושה ורגש. פסיכולוגיה היא המחקר המדעי של התנהגות אנושית, תהליכים נפשיים והפרעות נפשיות קשורות. פסיכולוגיה היא אחד הקורסים הפופולריים ביותר, אך ייתכן שחלק מהאנשים לא יודעים מה זה בעצם כרוך. פסיכולוגיה היא מדעי החברה. תחום זה בוחן כיצד אנו חושבים, מרגישים ומתנהגים. הקורס מכסה הכל, החל מהרגשות שלנו ועד לקריאת מחשבותיהם של אנשים. זה יכול גם לחקור הפרעות רבות כמו דיכאון או חרדה.

בהרצאה של יורם יובל הוא מדבר על כך שפסיכולוגיה היא מחקר מדעי של מחשבה, רגשות והתנהגות אנושית. ניתן לחלק את תחום המחקר הזה לתת-נושאים רבים ושונים, כולל פסיכולוגיה ניסיונית, פסיכולוגיה קוגניטיבית, פסיכולוגיה תעשייתית-ארגונית, פסיכולוגיה חברתית ופסיכולוגיה התפתחותית. התפתחות העניין במדעי ההתנהגות התרחשה בסוף המאה ה-18 עם חלוצים כמו צ'ארלס דרווין וזיגמונד פרויד. . פסיכולוגיה היא מחקר מדעי של מחשבה, רגשות והתנהגות אנושית. ניתן לחלק את תחום המחקר הזה לתת-דיסציפלינות רבות ושונות, כולל פסיכולוגיה ניסיונית, פסיכולוגיה קוגניטיבית, פסיכולוגיה תעשייתית-ארגונית, פסיכולוגיה חברתית ופסיכולוגיה התפתחותית. התפתחות העניין במדעי ההתנהגות התרחשה בסוף המאה ה-18 עם חלוצים כמו צ'ארלס דרווין וזיגמונד פרויד.

בהרצאה על פסיכולוגיה ניתן לראות כי ההפסיכולוגיה חוקרת דברים כמו:

איך אנחנו חושבים (פסיכולוגיה קוגניטיבית)

המוח האנושי מורכב. פסיכולוגיה קוגניטיבית בוחנת כיצד אנו חושבים ואת התהליכים השונים הכרוכים בחשיבה. ניתן לחלק אותו לשלוש קבוצות בסיסיות: עיבוד חושי, קשב וזיכרון. עיבוד חושי מתייחס לחמשת החושים שלנו ולאופן שבו הם אוספים מידע על העולם שסביבנו. קשב כולל תהליך של תשומת לב לגירוי אחד תוך התעלמות מאחרים, כמו גם תהליך החלוקה

איך אנחנו לומדים :

יש אנשים שיותר קל להם ללמוד בקבוצות ויש כאלה שצריכים את השקט והלבד שלהם. יש אנשים שיזכרו את החומר הנלמד טוב יותר מקריאה וכאלה שיזכרו אותו טוב יותר משמיעה. זה לרוב ההבדל בין זיכרון צילומי לזיכרון שמיעתי . אנשים שיש להם זיכרון שמיעתי מסוגלים לזכור דברים שהם שומעים. לעתים קרובות הם מסוגלים להיזכר במה ששמעו ובמה שלימד אותם מישהו, כמו מורה או מרצה. אנשים עם זיכרון צילומי מסוגלים לשמור את החומר הנלמד בזיכרון לטווח ארוך גם אם הם לא יכולים לזכור אותו בהתחלה. עומס עבודה הוא גורם מכריע במידת הזיכרון של אדם יכול להחזיק. עומסי עבודה גבוהים כרוכים במספר דברים שצריך לזכור, בעוד שעומס נמוך כרוך בדבר או תהליך בודד. דברים אלה יכולים לכלול שמות, כתובות, מספרי טלפון ופריסה של מפה. יש אנשים שיש להם זיכרון טוב מאוד לפרצופים ולמקומות אבל הם נאבקים עם שמות ומספרים. מחקרים מצביעים על כך שלכ-74% מהאנשים יש זיכרון פנים ול-8% יש זיכרון מקום בעוד של-54% יש זיהוי פנים אבל רק ל-27% יש הכרה במקום. זיכרון הוא תהליך של קידוד, אחסון ותחזוקה של מידע בצורה של זיכרונות. שלושת החלקים העיקריים של הזיכרון הם זיכרון לטווח קצר, זיכרון לטווח ארוך וזיכרון עבודה. זיכרון לטווח קצר הוא היכולת לזכור מידע למשך פחות מכמה שניות ואינו מאוחסן כזיכרונות לטווח ארוך.

מה מניע אותנו:

האם הגורם המניע שלנו זה משהו מולד? או דבר שרכשנו במהלך החיים? גם חוקרים וגם פילוסופים התווכחו על הגורם המניע של בני אדם לעלות על ההגה. יש שטענו שזהו אינסטינקט מולד, בעוד שאחרים טוענים שזו התנהגות נלמדת. תיאוריות בנושא אינן חד משמעיות, אבל לשני הצדדים יש טיעונים הגיוניים.

-איך מערכות יחסים עובדות (פסיכולוגיה משפחתית) משפחות הן קבוצות האנשים שאנו נולדים לתוכם וגדלים איתם. הם מספקים לנו אהבה, תמיכה וטיפול. משפחות גם מלמדות אותנו מיומנויות חשובות בחיים כמו איך לתקשר עם אחרים ואיך לטפל בעצמנו. באתר הרצאות אונליין ישנם לא מעט הרצאות שמספרות וסבירות את החשיבות הפסיכולוגיה של המשפחה שאליה נולדנו. כאדם בוגר כל המעשים, ההחלטות, והטעויות נובעות מדברים שעברו עלינו עד כה. זה יכול להיות בילדות שלנו. זה יכול להיות מדבר שקרה בחיינו הבוגרים . ההחלטות שאתה מקבל והטעויות שאתה עושה הן השתקפות של כל החוויות שלך עד לנקודה שבה הן קורות.

-מה מוביל להתנהגות טובה או רעה (פסיכולוגיה התנהגותית)

על מנת להבין מה מוביל להתנהגות טובה או רעה, חשוב לנתח את הסיבות הבסיסיות למעשיו של מישהו. ישנם מספר גורמים חיצוניים שיכולים לקבוע כיצד אדם מתנהג, כמו הסביבה בה הוא גדל, מצבו הנוכחי והאנשים סביבו. חלק מהתנהגויות נלמדות וחלק לא. התנהגויות מסוימות עוברות בתורשה גנטית אבל אחרות עשויות להיות בגלל גנטיקה.

לסיכום

פסיכולוגיה היא מדע החוקר את המוח האנושי ואת התהליכים הנפשיים. זוהי דיסציפלינה אקדמית בעלת היקף ומורכבות עצומים, עם התמחויות רבות בתוכו.

התחומים האחרים כמו מדעי המוח, פסיכולוגיה קוגניטיבית, פסיכולוגיה התפתחותית הם כולם תת תחומים של הפסיכולוגיה. ניתן ללמוד פסיכולוגיה בדרכים רבות: באמצעות סוגים שונים של חקירות, במעבדות או באמצעות פעילויות והתנסויות יומיומיות של אנשים.

הוסף תגובה