חגיגה וינאית -שטרודל תפוחים מקורמלים עם רוטב וניל

איך בוחרים סדנת בישול? או נחמה מתוקה ביום סגריר

בימים טרופים אלו בהם אנשים מחפשים דרכים לרומם את מצב רוחם, אין נחמה אמיתית כמו – חברה טובה, אוכל משובח וכוס יין ואם על הדרך מרחיבים את ההשכלה הקולינרית ומשפרים את יכולות הבישול אז בכלל משתלם.

סדנת בישול היא חוויה המאגדת את שלל המרכיבים הללו ומעניקה למשתתפיה הנאה חושית צרופה.

סדנאות בישול מתחלקות לשתיים: פרונטאליות ומעשיות.

בסדנא בישול פרונטאלית השף ממחיש את אופן הכנת המתכון כשהוא מלווה את עבודתו במידע רב על חומרי הגלם, טכניקות בישול וסיפורים מרתקים על המטבח והסגנון. והמשתתפים? מסתכלים, שואלים שאלות, נהנים מיין משובח ואוכלים. במהלך הסדנא המשתתפים לומדים להכין בין 5-8 תבשילים, סלטים, קינוחים ומאפים, בהתאם לנושא הסדנא, כך שמומלץ בהחלט לבוא על בטן ריקה.

לעומתה, סדנת בישול מעשית, כשמה כן היא. המשתתפים מתחלקים לקבוצות כאשר כל קבוצה אחראית על הכנתו של מרכיב אחד בתפריט. השף מסביר את אופן הכנתם של המתכונים בתחילת הסדנא ומסתובב בין הקבוצות לעזרה, תמיכה ובקרת איכות. לכול המודאגים, גם בסדנת בישול פרונטאלית אוכלים.

בני סיידא, מבחירי הבשלנים במדינתנו, בעל ניסיון של מאות סדנאות בישול פרונטאליות  מתמחה בהעברת סדנאות מקוריות ייחודיות המושפעות מטיוליו ברחבי העולם. בסדנא "חגיגה וינאית" המועברת באן- אומנות במטבח, הוא סוחף את המשתתפים בואלס וינאי אל בתי הקפה השוקקים של וינה לערב קסום עם סיפורים על תרבות הקפה, הקנצלר וכמובן השניצל המפורסם.

ואם כבר בבתי הקפה של וינה עסקינן נקנח כמובן בשטרודל תפוחים במתכון פרי מטבחו של הבשלן בני סיידא.

שיהיה חורף חמים וטעים.

שטרודל. כבר אמרנו.

שטרודל תפוחים מקורמלים עם רוטב וניל

מלית

6 תפוחי עץ מסוג גראנד-סמיט

50 גרם חמאה

4 כפות סוכר

1 כפית קינמון

קליפת לימון מגוררת

100 גרם צימוקים בהירים

100 גרם אגוזי מלך קלויים וקצוצים גס

מיץ מלימון גדול

בצק

4 דפי פילו

50 גרם חמאה מומסת

6 כפות סוכר

6 כפות פירורי לחם

1 כפית קינמון

50 גרם אגוזים טחונים גס

2 שקיות סוכר וניל

רוטב וניל

7 חלמונים

3/4  כוס סוכר

1 כפית תמצית וניל

1 כפית קורנפלור

1 מיכל שמנת מתוקה

1/2 1  כוסות חלב

להגשה

אבקת סוכר

לבירוש

50 גרם חמאה מומסת

1.  הכנת המלית:  קולפים את התפוחים מחלקים לרבעים מסירים ליבות ופורסים. מחממים

   במחבת חמאה, מוסיפים תפוחים סוכר וקינמון ומאדים 5 דקות מוסיפים קליפת לימון, צימוקים         ומיץ לימון . מאדים על אש גבוהה עד שבנוזלים מתאדים. מסירים מהאש מוסיפים אגוזים ומערבבים ומצננים.

2.  מחממים תנור לחום גבוה ( 200 צ. ), מערבבים סוכר, פירורי לחם, קינמון ואגוזים פורסים עלה פילו. מורחים בחמאה זורים שליש  מתערובת פירורי הלחם והסוכר, מניחים מעל עלה פילו נוסף מורחים בחמאה זורים שליש נוסף מתערובת פירורי הלחם, חוזרים על הפעולה עם עלה פילו נוסף כשהעלה העליון מרוח בחמאה בלבד. מתקבלים 4 עלים כשביניהם תערובת פירורי הלחם.

 3.  מסדרים את המלית על שליש הבצק התחתון והארוך של הבצק. מגלגלים פעם אחת מכניסים שוליים פנימה ומגלגלים במהודק עד הסוף מניחים בתבנית כשהתפר כלפי מטה. מברישים את העלה בחמאה  מומסת ואופים כ- 20 דקות עד להזהבה. מצננים מעט בוזקים אבקת סוכר ומגישים.

הכנת רוטב וניל:

1.  שמים בסיר חלמונים, סוכר, תמצית וניל וקורנפלור וטורפים כמה דקות שמים בסיר אחר חלב ושמנת  ומביאים לרתיחה. מוסיפים את תערובת החלב והשמנת בהדרגה לסיר החלמונים תוך כדי בחישה.

2.  מעבירים לאש נמוכה ומבשלים תוך כדי בחישה רצופה עד שהרוטב מסמיך. מעבירים לקערה דרך מסננת רשת ובוחשים מספר דקות כדי לצנן את הרוטב. מכסים בניילון ניצמד ומקררים ( רצוי להכין  יום קודם ).

נורית לוי

מנכ"ל אן אומנות במטבח

מרכז צמרות- רח' הצמרות 2 הרצלייה

www.ann.co.il

הוסף תגובה