פיצה או סושי?

מה שהכי מעניין אותנו כשהוזמנו לאירוע- זה מה שייכנס לפה שלנו -אילו  יצירות קולינאריות ואילו טעמים הוא יפגוש לאחר שנשלשל לכספת את הצ'ק שלעולם לא יחזור אלינו 
(ובתקווה שגם לא לבעלי השמחה…).

כן. האוכל תמיד היה ולעולם יישאר החלק הדומיננטי, המעניין, המסקרן והטעים ביותר בכל אירוע. אוכל הוא מצב רוח, אוכל הוא יצר אינסופי, אוכל הוא טעם החיים.

כשאנחנו מתכננים אירוע, אנחנו מחליטים קודם כל היכן יהיה. אולם, גן אירועים, הבית שלנו, חיק הטבע ( חוף ים). האפשרויות רבות ומגוונות.

לאחר שהחלטנו היכן יהיה, אנו חייבים להתחיל במשימת העונג של בחירת המזון אותו נזמין ובאיזו דרך הוא יגיע אל חיקינו.

ישנן שתי אופציות עיקריות שיכולות לסייע בהמשך הדרך.

הראשונה היא -הזמנת קייטרינג.

השנייה -היא דוכני מזון

אז מה כדאי ומהם היתרונות והחסרונות של כל אופציה?

הקייטרינג

לפי הגדרתו המדויקת הינו- הספקת מזון למקום האירוע- מקום שלא צמוד לו מטבח או מבושל בו המזון המוגש.

הקייטרינג כולל בתוכו שירות של מלצרים וברמנים המגישים את המזון והשתייה ישירות לשולחנות המוזמנים.

עם כל זאת, לא רק במזון עסקינן.

הגשה מעוצבת ואסתטית חשובה אף היא. עיצוב השולחנות והכיסאות, יכול גם הוא להיות מנת חלקה של חברת הקייטרינג, מה שגורם לשדרוג ולהנאה צרופים מבחינת האורחים שלא רק טועמים, 
אלא גם מביטים, מביטים ומרגישים את סביבת האירוע.

חשוב מאוד להחליט קודם כל, כמה מוזמנים יהיו לכם ולפיכך להחליט על מספר המנות שיוזמנו.

מנות ראשונות, סלטים, סוגי בשרים, שתייה מגוונת, מנות צמחוניות, מנות אחרונות וקינוחים- כל אלה צריכים להילקח בחשבון.

חשוב לדעת מראש איך מגיע המזון לאירוע ובאיזו שעה הוא מתעתד להיות כבר במקום.

חשוב להבין איך יגיע ואיך יישמר במשך כל האירוע האוכל הקר או החם, וכמובן גם איך יוגש, באילו צלחות, כוסות וסכו"ם.

מספר המלצרים בכל שולחן משמעותי. אם ברצונכם שירות מהיר במיוחד, אנא ידעו את חברת הקייטרינג כדי שתעניק לכם מספר רב יותר מהממוצע, של מלצרים ומגישים.

יתרונו הגדול ביותר של הקייטרינג, הוא היחס האישי לכל אורח ואורחת. ההגשה האישית, יחס המלצרים, הפינוק ללא צורך לקום מהכסא- נותן תחושה נעימה ולא גורם לאלה שלא ממש חובבים פסדובלה
וטנגו, לקום ולהיות חלק מהבמה המרכזית.

מה שהכרחי לשאול לפני שהזמנתם את הקייטרינג, הוא מהי ייחודיות חברת הקייטרינג הספציפית אליה פניתם- לעומת שאר החברות. התשובה תמיד תהיה מעניינת.

שאלו גם במה היא מתמחה ומי הם אלה שיבשלו את המזון אותו תקנו.

בקשו גם המלצות- זה חשוב.

חסרונו של הקייטרינג טמון בחלוקת הזמן באירוע.

מנות ראשונות, הן ראשונות ומנות אחרונות הן אחרונות. אבל אם בא לי לאכול את המנה הראשונה בסוף? מה אז?

הגשת המזון נעשית בדרך כלל כשהריקודים מפסיקים, והתחושה לעיתים מזכירה את ארוחות הצהריים שאמא החליטה על זמניהן.

כשמחליטים על הזמנת קייטרינג- חשוב לשים יתרון מול חיסרון ולראות מה טוב בשבילכם ובשביל המוזמנים שלכם. ביחרו חברת קייטרינג שתענה לכם על כל שאלה ובקשה וכמובן- תעניק 
לכם טעם של עוד…

האופציה השנייה היא הזמנת דוכני- מזון

אם מאסתם בקייטרינג המסורתי והמוכר, אופציית דוכני מזון תעניין אתכם.

דוכני מזון כשמם כן הם.

בכל דוכן מוגש לקהל האורחים מזון ספציפי, אותו ניתן להריח, להרגיש, ולעיתים לראות את תהליך הכנתו על ידי שף המתמחה בסוג מזון זה.

זה מעורר סקרנות, מעצים את עניין האוכל באירוע ועושה את החוויה לאטרקטיבית במיוחד.

מגוון המאכלים בדוכני המזון הוא אינסופי: פיצות, פוקאצ'ות, סושי, פלאפל, פשטידות, פסטות, לחמניות בנקניקיה, בשרים מכל הסוגים, טירס חם, פיתות על טאבון ועוד.

גם מגוון הקינוחים פה מרטיט ולא נותן מנוח: דוכני קרפ צרפתי, וופל בלגי, פנקייקים, מפלי שוקולד, צמר גפן מתוק, פופקורן ועוד.

כשאנחנו מחלטים להזמין דוכני מזון לאירוע שלנו, אנחנו צריכים לקחת מספר פרמטרים בחשבון.

קודם כל, לבדוק מהו סגנון המזון אותו אוהבים המוזמנים שלנו.

אם זוהי מסיבת יום הולדת לילדים, ברור שנזמין את אותו מזון בו ילדים חושקים ולא נמצא באירוע דוכן של בשרים וסטייקים למיניהם.

נמצא שם בעיקר דוכני נקניקיות בלחמניה, פיצות, תירס חם, ודוכנים ייחודיים של צמר גפן מתוק ושוקולדים מעניינים.

אוקי. החלטנו על סגנון המזון אותו אוהבים מרבית אורחינו. מה שנותר לנו כעת הוא להחליט, בשיתוף חברת דוכני המזון שבחרנו מספר נושאים מהותיים.

הראשון מביניהם הוא כמה דוכנים להזמין, כלומר מהם סוגי המזון המשמעותיים שאנו רוצים באירוע שלנו. החלטה חשובה להצלחתו של הערב מבחינה קולינארית.

בהמשך נבדוק עם חברת דוכני המזון אם יהיה שף בכל דוכן, איך יעוצבו הדוכנים, באילו כלים יוגש המזון, צלחות, כוסות, סכו"ם וכמובן מהי השתייה שתהיה בכל דוכן ודוכן.

ההחלטה בידיכם, והיא כמובן תלויה ביכולתכם הכלכלית.

החיסרון המשמעותי של דוכני המזון, הוא העמידה בתור באותם דוכנים אטרקטיביים- אלה שרוב רובו המכריע של קהל האורחים ירצה לטעום בהנאה, שאולי התור יפגע בה מעט.

לאנשים מבוגרים ההליכה לדוכן והעמידה בתור, אם קיים, תקשה עליהם את הנאת האכילה. קחו זאת בחשבון.

עם זאת- יתרונם הגדול ביותר של דוכני המזון הוא הדינמיות והזמינות של המזון באירוע. אין כאן חלוקה לפי מנות ראשונות או אחרונות, החופש הוא בידי האורחים, גם בכמויות אותן הם יאכלו, 
אך בעיקר בזמנים הנוחים להם.

כשאורח ירצה לרקוד הוא לא יהיה חייב להמתין לשעה המיועדת להגשת המזון והוא יחליט את פעילותו באירוע כפי שנוח לו ונעים לו.

אם כן האפשרויות מגוונות.

הצלחת האירוע טמונה בסוג המזון שיוגש, בטעמו ובאופיו.

גם אם בסיוע קייטרינג וגם אם בעזרת דוכני מזון- הדבר החשוב ביותר הוא התאמת התפריט לאורחים וכמובן מקצועיות החברה ממנה הזמנתם את טעם האירוע שלכם.

אז עכשיו, מה באמת בא לכם לאכול?

פיצה או סושי?

הבחירה בידכם.

איחולי הצלחה בבחירת הטעמים שיעשו לכם את האירוע להכי טוב שיש!

הוסף תגובה