פיצה

כולם אוהבים היום לאכול פיצה. אפשר למצוא פיצה בכל מיני גדלים .כל פיצה עשויה בגדלים אחרים.

למשל הפיצה האיטלקית היא הפיצה המובילה כעת בשוק הפיצריות,הרוטב שנעשה ממנה נלקח מחו"ל.

כיום יש מגוון רחב של פיצות ,כל פיצריה משנה את הטעם לטעם אחר, ויוצא שכל פיצריה יש טעם אחר.

רוב הפיצריות יודעות להכין פיצות איכותיות,חלקם מפשלים.

היות והפיצה היא כבר מהפכה עולמית,יש המון אנשים שאוהבים לעשות פיצה בבית ובכך לחסוך בכסף.

רוב הילדים אוהבים פיצה יותר מכל אוכל אחר. יש האוהבים פיצה עם בצק עבה ופריך, יש אוהבים פיצה עם בצק דק ומרודד.

יש האוהבים פיצה עם שיכבת גבינה עבה, ויש האוהבים פיצה רק עם נגיעות גבינה. 

פיצה מוכרת בסיגנונותיה השונות, ותוספות למיניהן: כמו פיטריות,גמבה, פלפל, אנשובי, נקניק, עגבניה, בצל, פלפל חריף, תירס, טונה.

במדינות שונות מכינים פיצה עם תוספות שונות, האופיינית למדינה עצמה ולמנהגים,וזאת לבד מהתוספות שמקובל להוסיף כמעט לכל פיצה באשר היא.

פיצה היא מאכל  'ממלא', רב-קלורי,אך על אף שמדובר במאכל עתיר קאלוריות – פיצה היא מאכל מנצח.

כאשר היא נאפית בטאבון ומדיפה את ניחוחה, קשה לעמוד בפני הפיתוי.

פיצה היא היא עממית גם מבחינת מחירה ומהווה מאכל שווה לכל כיס. 

פיצה היא גם מאכל שנאכל בעמידה, בהליכה, 'תוך כדי'. יש המעדיפים אותה " בלי כלום" ויש שאוהבים לאכול אותה " עם כל התוספות".

בין שאר מאפייני המאכל, פיצה היא מאכל של משלוחים. מוכרים רוכבי הקטנועים, השליחים, עם ארגזים גדולי-קיבולת, שבהם הם מאחסנים את המגשים

המיועדים למשלוח, המביאים פיצה עד לבית הלקוחות. בשל המהירות היחסית של הכנתה פיצה מהווה לפעמים גם ברירת מחדל.

הוסף תגובה