תבשיל כוסמת, עדשים ירוקים ואנטי פסטי

הכוסמת הינה דגן מלא אשר עשיר בחלבון מלא (המכיל את כל החומצות האמיניות הנדרשות לגוף), סיבים תזונתיים, אבץ וויטמינים מקבוצה B.
עדשים מהווים מקור מצוין לסיבים מסיסים, סידן, ברזל, חלבון ופחממות. לעומת זאת, הם דלים בשומן ואינם מכילים כולסטרול.

מספר מנות: 1-2 מנות עיקריות (אם זו כל הארוחה) או 2-3 מנות תוספת.

זמן הכנה: כ- 7 דק'.

זמן בישול: כ- 45 דק'.

מצרכים:
1 כוס כוסמת
1/3 כוס עדשים ירוקים
1 קישוא חתוך לפרוסות
1 פלפל אדום חתוך לרצועות
1 חציל חתוך לפרוסות
1 בצל חתוך
קורנית (טימין) טרייה
מיץ מלימון טרי לפי הטעם
מלח ים לפי הטעם (עדיף להשתמש במלח ים ממקור אורגני שהופק בתהליכים טבעיים ללא כימיקליים, לדוגמא Bisal).
שמן זית לפי הטעם
מים בטמפרטורת רתיחה

אופן ההכנה:

מחממים את השמן בסיר, מטגנים את הבצל עד שהוא נעשה שקוף, מוסיפים את הכוסמת והעדשים ומטגנים קלות, מוסיפים מלח לפי הטעם ומכסים במים הרתוחים, פי 2-2.5 מגובה הכוסמת והעדשים, מכסים ומבשלים. 
מחממים תנור או טוסטר אובן ל- 250 מעלות. מסדרים את פרוסות ורצועות הקישוא, פלפל וחציל על תבנית אשר מכוסה בנייר אפייה, מטפטפים שמן זית מעל פרוסות הקישוא והפלפל, ומורחים שמן זית בנדיבות על פרוסות החציל. מפזרים מלח ים ועלי קורנית טרייה, לפי הטעם, מעל כל הירקות, ומכניסים לתנור לאפייה, עד שהירקות מושחמים קלות.
כאשר התבשיל מוכן (הכוסמת והעדשים רכים) סוחטים קצת לימון מעל התבשיל, ומוסיפים עוד מלח לפי הטעם. מעבירים לכלי הגשה את התבשיל, מניחים מעליו את האנטיפסטי ומגישים חם.

בתאבון!

למתכונים צמחוניים-טבעוניים נוספים, לחצ/י על הקישור לאתר אינטרנט שלי.

הוסף תגובה