אודות הזמר-אריק אינשטיין-(מאמר ראשון)

אריק אינשטיין

נולד כאריה אינשטיין ב- 3.1.1939. גדל והתחנך בתל אביב.

אריק איינשטיין הוא יותר מאשר הזמר הישראלי הגדול ביותר. איינשטיין הוא ארץ ישראל האמיתית. אמנם כשקמה המדינה הוא היה רק ילד בן תשע, אך נדמה שקולו ושיריו מלווים אותנו מאז ומתמיד, מהימים של ארץ ישראל הקטנה, דרך המלחמות והשמחות, העליות והמורדות, בטוב וברע. ביצירתיות בלתי נגמרת הוא מוציא אלבומים מופלאים כבר יותר משלושים שנה, ואינו חדל להתחדש ולהיות אקטואלי ומעניין. הוא מגלה כישרונות צעירים ויודע לשמור על הסגנון המיוחד שלו. באלבומיו הוא יוצר מציאות או מגיב לה במבט מקורי, שהוא לעולם מצחיק ועצוב בו זמנית, ובעיקר מלא אהבה לכולם.

ביותר מארבעים שנות הקריירה שלו הקליט איינשטיין כ-500 שירים- עם להקת הנח"ל, בצל ירוק, שלישיית גשר הירקון והחלונות הגבוהים, בכל מיני הפקות, סרטים והצגות, ובלא פחות מ-40 אלבומים, בהם שיתף פעולה עם מיטב היוצרים.

 אריק,בן יחיד לדבורה ולשחקן תיאטרון "האהל" יעקב איינשטיין. הוריו התגוררו ברחוב גורדון .הוא למד בבית הספר העממי א.ד. גורדון . בנעוריו היה חבר בתנועת "השומר הצעיר" ואלוף הארץ לנוער בקפיצה לגובה ובהדיפת כדור ברזל. כמו כן היה שחקן כדורסל ב"הפועל תל אביב"

לקראת שירותו הצבאי, עודד אותו אביו לנסות להתקבל ללהקה צבאית למרות ששאיפתו של אריה הייתה להיות מדריך ספורט (מד"ס), אולם בשל קוצר ראייה לא  התקבל לתפקיד זה, נבחן ללהקת הנח"ל (בפני חיים טופול ואורי זוהר) והתקבל.

 בין להיטיו הגדולים אותם ביצע במסגרת להקת הנח"ל נמצאים "יא ירח" ו"רוח סתיו".

בשנת 1959 השתחרר מצה"ל והצטרף לתיאטרון הסאטירי "סמבטיון" וללהקת בצל ירוק ביחד  עם אורי זוהר, חיים טופול, אילנה רובינא, יהורם גאון, זהרירה חריפאי ואחרים. באותה תקופה שיחק גם בהצגות תיאטרון "האהל" .אריה מעולם לא למד משחק אך כישרון המשחק שלו, זכה למחמאות מפי המבקר הקפדן של עיתון הארץ, חיים גמזו.

בשנת 1960 הוציא איינשטיין תקליטון סולו ראשון ולאחר מכן שר בלהקת הצעירים עם נחמה הנדל, שייקה לוי ויוסי פרוסט  תחת השם הבדוי ארי גורן.

בשנת 1962 השתתף איינשטיין בהצגה "אירמה לה דוס", שבה שיחק את אחד מהתפקידים הראשיים: הסרסור הקנאי. הופעת הבכורה בתיאטרון "הבימה" הייתה מול אלפי חיילים וזכתה להצלחה רבה. ההשתתפות בהצגה זו זיכתה את איינשטיין בהערכה ציבורית ניכרת. באותה תקופה הופיע עם אורי זוהר ושייקה אופיר במועדון החמאם ביפו בתוכניות סטיריות, שכתבו חיים חפר וחיים גורי.

משנת 1964 עד 1966 היה חבר בלהקת "שלישיית גשר הירקון" על שני הרכביה (יהורם גאון,בני אמדורסקי וישראל גוריון) ובה זכה להצלחה גדולה ביותר.

באותה שנה, שיחק בסרטו של אפרים קישון "סלאח שבתי", וזכה בפסטיבל הזמר עם השיר "איילת החן". בשנת 1965 זכה שוב בפסטיבל הזמר, עם השיר "ליל סתיו".

עד כאן, חלקו הראשון של המאמר.

בברכה

מוטי דביר

http://www.havayvebidur.com

הוסף תגובה