איך להכין עוגת שמנת עם פירורים

עוגת שמנת עם פירורים היא אחת המנות האחרונות האהובות והקלות ביותר להכנה שניתן לשער. אתרים וספרים רבים מציעים וריאציות שונות לעוגה קלאסית זו, אולם רבים מהמתכונים הינם קשים ליישום בבית, ולכן לא הרבה אנשים מכינים את הקינוח המדהים הזה – וחבל.

החלטתי לשתף את כולכם במתכון האישי שלי לעוגת שמנת עם פירורים, שבני משפחתי ממש אוהבים ולא מוכנים לוותר עליה בעד שום הון שבעולם.

להלן המתכון המועדף עליי ועל בני משפחתי, מקווה שתאהבו אותו גם אתם.

לבצק
1 כוס סוכר 
1 חבילה (200 גר') מרגרינה ללא מלח 
2 ביצים 
3 כוסות קמח 
1/2 כפית אבקת סודה לשתיה 

למלית
1/2 חבילה (100 גר') מרגרינה ללא מלח 
1/2 כוס סוכר 
3 גביעי שמנת חמוצה 
2 ביצים 
1 חבילה אינסטנט פודינג וניל

הכנת הבצק:

1. מערבבים את כל החומרים לבצק רך ואחיד. משטחים 2/3 מהבצק בתבנית עגולה (רצוי מס' 24) משומנת, ומשטחים את 1/3 הבצק הנותר בתבנית נפרדת.

2. אופים את הבצק ב-180 מעלות למשך 10-15 דקות עד שהוא הופך זהוב.

3. את 1/3 הבצק האפוי מפוררים בידיים לקבלת פירורים שמאוחר יותר נפזר על השמנת מלמעלה.
הכנת המלית:

1. מערבבים היטב את המרגרינה והסוכר לקבלת תערובת. לאחר מכן, מוסיפים את שאר החומרים ומערבבים לתערובת חלקה לגמרי.

2.  יוצקים את הקרם על התחתי האפויה ומחזירים לתנור לכמה דקות להמסת המלית. מערבבים שוב את המלית בתוך התבנית ומפזרים מעל את פירורי הבצק. שומרים במקרר.

פנקו את המשפחה ואת עצמכם בעוגה מדהימה זו.אנשים רעים נרתעים מהכנת עוגת שמנת עם פירורים מחשש שמדובר בהמון עבודה, ולחילופין – כי לא תמיד יוצא טוב. נסו את המתכון שלי, שהוא מתכון יחסית פשוט, ותבינו כי אין דברים בגו – זהו קינוח מעולה שלא לוקח יותר מדי זמן להכין, והילדים יודו לכם סמכו עליי.

מומלץ לשלב עם קפה וצלחת פירות (למתכון של  עוגת שוקולד מדהימה ניתן ללחוץ על הקישור הכחול).

 

הוסף תגובה