גבינות ויין

דרך היין

ערב גבינות ויין, הינו סגנון אירוח אהוב ומקובל .
סוד הצלחתו של אירוח על בסיס יין וגבינות טמון בשילוב טעמים נכון.

השילוב "גבינות ויין" נשמע לרובנו מובן מאליו, האם הוא תמיד נכון ? 
גבינות ויין יכולים להשתלב בצורה נפלאה, אך יחד עם זאת, ההנאה מהיין ומהגבינה יכולה להיפגע כאשר שילוב הטעמים בינהם אינו מתאים.

התאמת יין וגבינות
יש להתאים את היינות לגבינות תוך מחשבה על הטעמים, האיכויות והאופי של הגבינות מהן אנו נהנים ולשלבם עם יינות אשר יעמדו אל מול הטעמים והניחוחות (העוצמתיים לעתים) בגבינות ולא יתעמתו עמם. 
הניסיון להתאים גבינות מסוגים רבים ליין יחיד 
משול לניסיון להתאים יין אחד לסטייק עסיסי, פירות ים, עוגה עשירה וכו'.  

יינות לבנים מתאימים למגוון רחב יחסית של גבינות. 
ככלל, גבינות עזים רכות עם חמיצות גבוהה מתאימות ליינות לבנים יבשים ורעננים.
גבינות קשות ועשירות יותר מתאימות ליינות לבנים מורכבים, גם אלו שהתיישנו בעץ.
כל גבינה מדגישה פן אחר ביין, אם זו החומציות, הפירותיות או המינראליות. 

יינות אדומים מתאימים בדרך כלל לגבינות בשלות ועדינות.
לדוגמא, גבינות כבשים שהתיישנו מתאימות נפלא למגוון יינות אדומים. 
 גבינות מיושנות המיוצרות מחלב פרה גם הן מתאימות במקרים רבים ליינות אדומים שהתיישנו בחביות עץ אלון.
 מצד שני, גבינות רכות עשויות להדגיש את הטאנינים 
 וגבינות עזים חריפות יחסית עשויות להציג יינות אדומים עשירים ומורכבים כחד מימדיים. 

יינות קינוח ויינות פורט משתלבים נפלא עם מגוון נהדר של גבינות.
יינות קינוח עשירים ומתוקים כגון סאוטרן מעולה מתאימים גם לגבינות הכחולות העוצמתיות והקרמיות ביותר.
ריזלינגים מתוקים מציגים חומציות אשר בשילוב עם גבינות עשירות מדגישה את הרעננות והמינראליות ביין. 
יינות פורט איכותיים נהדרים לצד גבינות חריפות שכן נגיעות האדמתיות והקרמל בפורט מאזנות את החריפות והמרירות בגבינות.

הוסף תגובה