הכנת עוגיות מקושטות עם קרם סוכר צבעוני

עוגיות מקושטות הן עוגיות מבצק פריך (ניתן להכינם עם חמאה למתכון חלבי או מרגרינה למתכון פרווה), העוגיות קלות להכנה ותמיד יוצאות מרשימות וטעימות.

העוגיות יכולות להיות מתנה לכל ילד ביום הולדת, מתנה לכל אורח בכל אירוע, מזכרת לאורחים בברית,בריתה, בר מצווה או בת מצווה, וכן מזכרת לאורחים בחתונה.

ישנם מגוון חותכנים בצורות שונות ובגדלים שונים שניתן לחתוך איתם את העוגיות ולהתאימן לאירוע.

אז למה אנחנו מחכים? בואו נתחיל בעבודה 🙂

* נכין בצק פריך לעוגיות. כל בצק שלא יתפורר לנו בהכנת העוגיות הוא טוב.
* נרדד את הבצק על משטח גדול עם מערוך גדול לעובי של כ-0.5 ס"מ.

* ניקח חותכן עוגיות בצורה כשהיא שנבחר.
* נניח את החותכן על הבצק ונלחץ עליו בלחץ עדין ושווה, לחיתוך העוגיה.

 

* נחלץ את הבצק מהחותכן ונפריד את העוגיות מהבצק כולו.
* ניקח שיפוד עץ רגיל.

 

 

* נכניס בעדינות את שיפוד העץ אל תוך הבצק הקרוץ, תוך כדי החזקת העוגייה הלא אפויה בכדי שהבצק לא יתפרק ברגע הכנסת השיפוד ובכדי שהשיפוד לא יצוץ מהבצק החוצה.

* נניח את כל הבצק הקרוץ לעוגיות על תבנית אפייה כשהן משופדים עם שיפוד עץ, ונכניס לתנור אפייה לכ-10-12 דקות (תלוי בסוג הבצק ובעוצמת התנור).
יש לשים לב שהעוגייה תהיה זהובה ואז ניתן להוציאה מהתנור.
* ניתן לעוגיות להתקרר בטמפרטורת החדר.
* בינתיים נכין את הקרם רויאל הטעים ע"י הוספת מים לאבקת רויאל-אייסינג מוכן,(או שנכין רויאל אייסינג ע"י 1 כף תחליף חלבון מדולל ב-2 כפות מים+200 גרם אבקת סוכר)
* נוסיף כמה טיפות צבע מאכל ג'ל לקרם רויאל שהכנו.
* נכניס את הרויאל הצבעוני שהכנו לתוך שקיות זילוף ונחבר אליהם צנטרים לזילוף.

* נתחיל לזלף מעל העוגיה המוכנה את קו הקונטור -קו התיחום,בעדינות ובזהירות.

* כך נבצע לגבי כל העוגיות.
* ניתן לקו התיחום להתייבש כמה דקות (הרויאל מתייבש יחסית מהר).
* נמשיך בזילוף עם קרם בצבע אחר בתוך כל חלק בעוגיה עד שנמלא את כל העוגיה בצבעים שנרצה.
* נניח לעוגייה להתייבש כ-24 שעות כדי לוודא שכל הקרם יבש לחלוטין.

* ניקח כל עוגיה ונעטוף אותה בצלופן בגודל 10X15 או בגודל אחר המתאים לעוגיה.
* נקשור את קצה העוגיה מלמטה בסרט קשירת מתנה.

והנה יצרתם עוגיות מקושטות בקרם סוכר צבעוני מתוק!!!

הוסף תגובה