טחורים: שותה הרבה בירה? צפה למחלת הטחורים

מומחי פרוקטולוגיה כבר מזמן הבחינו – ככל שאדם שותה יותר משקאות אלכוהוליים (בעיקר בירה), כך גדלים סיכוייו לחלות במחלת הטחורים. לתזונה חצי-סינטטית, ספורט כוחני, נסיעות ארוכות באוטו, ישיבה ממושכת מול מחשב ובירה, יש מכנה משותף ברור – מחלת הטחורים. לאחרונה הבחינו כי מחלת הטחורים מופיעה גם אצל אנשים צעירים. מחצית מהאוכלוסייה של כדור הארץ סובלת ממחלה זו – במרבית המקרים מדובר דווקא בגברים.

אם נסתכל על המחלה בפשטותה, היא בעצם הרחבה וריקוזית של ורידי החלחולת. בשלב הראשון, המחלה "מודיעה" על קיומה באמצעות הרגשה לא נעימה בחלקה התחתון של הבטן, כאבים בעת מתן צואה, גירוד, צריבה ועצירות. לאחר הטלת הצואה עלולים להופיע דימומים – לעיתים נבחין בטיפה אחת ולפעמים בדימומים רציניים יותר.

צניחת הטחור עלולה להחמיר את המצב, כיוון שבמצב זה קיימת הנטייה להתפתחות דלקות מהירות או גרוע מכך – טרומבוזיס. בשלב זה, חייבים לפנות לקבלת עזרתם של רופאים מומחים.

במידה ולא קיימות המלצות רפואיות אחרות, על חולה הטחורים לשתות כ-2 ליטרים של נוזלים ביממה, כולל מרקים, עליו להעדיף לאכול לחם שיפון, ירקות טריים, ריאז'נקה, קפיר, לבן, יוגורטים, שיבולת שועל, כוסמת, מלון, דלעת ותאנים.

"יחד עם זאת", אומר דר' איגור דובקין, "חשוב לזכור – אכילה מוגזמת של ירקות עלולה לגרום להחמרת הגסטריטיס, לכיב הקיבה, להתנפחות המעיים ולשלשולים. לכן, יש להקפיד על מינונים נכונים".

לכל אוהבי הבירה, פריקים של משחקי מחשב, נהגים ומרימי משקולות אין ממש סיבה לדאגה. כיום, המרפאות הפרטיות יודעות לטפל בצורה היעילה ביותר במחלת הטחורים. קיימות שיטות טיפול מתקדמות ביותר, המאפשרות לפתור את בעיית הטחורים ללא ניתוח וללא כאב. ציוד חדיש כגון: מכשיר הלייזר "פרוקטולייזר" והמכשיר המיקרו גלי "המורון" פועלים באורח פלא. כבר אחרי הטיפול הראשון ניתן להרגיש בהקלה ואפשר לחזור לישיבה ליד שולחן העבודה. כעבור מספר טיפולים נפרדים ממחלת הטחורים לנצח.

ד"ר דובקין מוסיף וממליץ: "במקרים של המצאות כמות דם גדולה בצואה ודימום הנראה לעין, שלשולים ממושכים או עצירות ממושכת, כאבים ממושכים באזור של פי הטבעת, הרזייה בלתי-מנומקת או אנמיה – מומלץ לפנות לרופא באופן מיידי!".

הוסף תגובה