טיהור מים

טיהור מים

התהליך שבו מסירים חומרים לא רצויים, כימיקלים ומזהמים מהמים עוזר להפיק אותם לפי מטרה מסוימת: החל משתייה ועד השקיה, תעשייה, רוקחות ורפואה. עם זאת, חשוב להכיר את ההבדלים בין שיטות הטיהור ולהתייעץ עם בעלי מקצוע גם לגבי התקנים שאותם ניתן לשלב בבית או במשרד

טיהור מים הוא תהליך ארוך שמגיע לשיאו בשינוי הרכב המים והייעוד שלהם. המטרה של תהליך הטיהור היא להפוך את המים למתאימים יותר עבור המטרה שאותה מנסים להשיג, לפי דרישות שאותן אפשר למלא בצורה טכנית ומקצועית. בין היתר, טיהור מים נועד על מנת להפוך אותם לראויים יותר לשתייה, השקיה, תעשייה, רוקחות ורפואה. 

כל אחד ואחת מאיתנו פוגשים את התוצרים של תהליכי טיהור מים. חלק מהתהליכים מתבצעים בקצה שרשרת האספקה, כמו למשל עם מתקני טיהור מים ביתיים או משרדיים, אבל אחרים מתבצעים על ידי העירייה או גופים ציבוריים. בכל מקרה, התאמה של תהליכי הטיהור לייעוד של המים חייבת לעמוד בראש סדר העדיפויות.

מה ההבדל בין שיטות שונות של טיהור מים?

כל שיטה של טיהור מים מיועדת להסיר מהם חומרים לא רצויים ובהם כימיקלים ומזהמים. אבל כדי להשיג את אותה מטרה, יש כמה שיטות שבהן אפשר להשתמש. כך לדוגמא עוד לפני הטיפול מבצעים שאיבה של המים ולאחר מכן העברה שלהם באמצעות תשתית שבנויה מחומרים שלא גורמים לזיהום מקרי. כמו כן, יש צורך לבצע סינון גס כדי להסיר פסולת וענפים גדולים ורק אז סינון עדין.

בחירה נכונה של תהליך טיהור מים גם תלויה במידה רבה באופי האחסון. בעוד מי נהרות לדוגמא יכולים להתאחסן במקורות מתאימים לתקופה שבין כמה ימים בודדים לבין כמה חודשים, מים שמיועדים לצריכה ולשתייה חייבים להיות מאוחסנים אחרת לגמרי. בהקשר הזה, מה שכדאי לעשות הוא להתייעץ עם בעלי מקצוע שמגיעים מהתחום ומכירים אותו.

החשיבות של טיפול בשפכים תעשייתיים

רוב האנשים הפרטיים פוגשים את הצורך בטיהור מים כאשר הם רוצים לבחור מתקן שתייה שישמש אותם בבית או במשרד. כאן שיקולי המפתח היא כמובן אופן הסינון והטיהור שמבוצע בכל אחד מהמתקנים, ההבדלים בין המתקנים מבחינה טכנית או מבחינת מחיר והתשתית הנדרשת לטובת התקנה שלהם.

בתחום אחר לגמרי אפשר לראות את החשיבות של טיהור מים כחלק מתהליך טיפול בשפכים תעשייתיים. הטיפול מבוסס על פעולות של ייעוץ סביבתי, פינוי פסולת וטיפול בפסולת שומנית והוא כולל גם התמקדות במי תהליך, אמולסיה וחומרים מסוכנים בכפוף להיתרים של המשרד להגנת הסביבה ומשרד הבריאות.

מתקן טיהור מים עבור המפעל – מתי צריך אותו?

טיהור מים יכול להתבצע בכל מפעל שמשתמש בכמות גדולה של מים. באמצעות מתקן מן הסוג הזה בעלי מפעלים יכולים להשיג כמה יתרונות משמעותיים:

  • לעזור לשמור על איכות הסביבה
  • לעמוד בתקנות של המשרד להגנת הסביבה ולחסוך בהוצאות על קנסות
  • לעשות שימוש חוזר במים שעברו טיפול במתקן

במידה והמים המותפלים לא יכולים לחזור לשימוש נוסף במפעל, ניתן לשקול הזרמה שלהם אל השקיית שדות. כמו כן, בענף החקלאות משתמשים לעיתים קרובות במים מותפלים ובעזרת מתקני הטיהור אפשר לנהל את הפעילות השוטפת של המפעל בלי לפגוע באיכות הסביבה.

איזה מים ניתן לטהר?

רוב פעולות הטיהור מבוצעות על מי תהום. עם זאת, ניתן לטהר גם מים שמגיעים ממקורות נוספים ובהם אגמים ומקורות ברמה, נהרות ותעלות או מקורות בשפלה ואפילו התפלת מי ים. בכל אחד מהתהליכים הללו, מעורבות חברה מקצועית לביצוע הטיהור היא חובה. 

הוסף תגובה