טיפים שימושיים לאפיה ביתית איכותית ומוצלחת וגם כמה מתכונים לעוגות ועוגיות

מתכוני עוגות ומאפים עם הצלחות מוכחות. 
טיפים ועצות מקדימות 
– אפיה נחשבת למדע מדוייק,לכן חשוב להקפיד הקפדת יתר על כל ההוראות והמידות.
– חשוב להשתמש בכלי מדידה קבועים ומדוייקים, כמו כוסות וכפות מיוחדים וכן להשתמש במשקל.
– חשוב מאד שכל החומרים יהיו מאיכות מעולה,כולל ביצים טריות.
– אני מאד מעריכה ואוהבת לעבוד עם חמאות הולנדיות ,ושלא תהיינה מלוחות.
– שוקולד מריר נחשב לאיכותי אם יש בו לפחות 60% של מוצקי קקאו.
– מכל המיקסרים שניסיתי עד היום אני מחשיבה רק את המיקסר של קיצ'נאייד.
– חשוב מאד לעבוד עם תנור אפיה איכותי,ובעיקר חשוב להכיר אותו היטב.
– חשוב מאד לחמם את התנור מראש.
– אני מעדיפה להשתמש תמיד בקמח ייעודי של "שטיבל". לעוגות שמרים קמח ללחם,לעוגות קמח לעוגות,ולעוגיות קמח לעוגיות.
– אני משתמשת בתמצית וניל איכותית ומרוכזת,או במקל וניל.
– חומרים איכותיים שלא ניתן להשיג במרכולים ניתן להשיג בחנויות המתמחות שלאחרונה צצות בכל מקום.
– כאשר בוחשים את הבצק לעוגות בחושות לא להפריז בבחישה מפני שזה עלול להקשות את הבצק ותתקבל עוגה דחוסה.
– עוגות גבינה יש לטרוף במטרפה ידנית בלבד,ולא במיקסר,זה ימנע ירידה בגובה של העוגה וישמור על מרקם קרמי.
– עוגות גבינה אופים כאשר יש בתנור כלי נוסף מלא במים לצורך יצירת לחות בזמן האפיה.
– שמנת להקצפה כדאי שתכיל לפחות 38% שומן.
– יש להקציף את השמנת עם הסוכר ביחד במהירות גבוהה ולשמור שלא להפריז,פן השמנת תתפרק ותהפוך לחמאה.
– חשוב מאד לנפות קמחים וקקאו .זה מקנה אוורור ומרקם קליל לעוגה.
– בעוגות עם בצק פריך, מעבדים את הבצק במעבד מזון עד קבלת פירורים גסים, אחר כך מעבדים ביד לכדור ומקררים לשעתיים.
– עוגות פאי חשוב לאפות בתבניות מתפרקות, ולא, קשה לחלצן.
– בעוגות המצופות בבצק סוכר,ככל שלשים יותר את הבצק, מקבלים בצק חלק ויפה יותר.

מרשם לעוגת קוקוס ושוקולד-מתאימה גם לפסח 
מצרכים: 
שש ביצים טריות.
שתי כוסות סוכר.
חמש כפות פירורי מצה.
שוקולד מגורד 150 ג'.
אבקת קוקוס 100 ג'.
שקיק אחד של אבקת אפיה.
כפית אחת גדושה של קפה נמס.
כף וחצי נוספים של סוכר.
אריזה אחת של שמנת מתוקה.
חצי שקית אינסטנט פודינג וניל.

אופן ההכנה: 
מקציפים 6 חלבונים ביחד עם כוס אחת של סוכר.
מקציפים 6 חלמונים ומוסיפים אותם לתוך החלבונים.
בכלי נפרד מערבבים את פירורי המצה,השוקולד המגורד,אבקת הקוקוס,ואבקת האפיה,ואחר כך מוסיפים זאת לחלבונים.
ליצוק בתבנית עגולה 26,משוכה בשמן ובקמח, ולאפות בתנור שחומם מראש ב 150 מעלות.
במהלך האפיה ,מידי פעם,מחדירים קיסם לתוך העוגה.ברגע שהקיסם יוצא יבש העוגה מוכנה. 
להכין כוס קפה נמס (ללא חלב) עם הקפה וכף וחצי הסוכר.
להכין קצפת מהשמנת המתוקה ואינסטנט פודינג וכוס סוכר.
להרטיב את העוגה עם הקפה ,לאחר שהתקרר,ולצפות בשמנת המתוקה.
בתיאבון !

עוגת גבינה עם קצפת ופירות יער.
מצרכים: 
גבינה 9% שומן 0.5 ק"ג.
גבינה 5% 250 ג'.
שמנת חמוצה רגילה -חצי גביע.
קורנפלור 5 כפות.
חצי שקית אינסטנט פודינג וניל.
סוכר- 3 כוסות.
שש ביצים טריות.
שמנת מתוקה אחת.
חבילה אחת של פירות יער קפואים .

אופן ההכנה: 
מערבבים את הגבינות עם השמנת החמוצה.
בכלי נוסף ,מקציפים 6 חלבונים ביחד עם כוס סוכר אחת.
מוסיפים את הקורנפלור והפודינג לגבינות ומערבבים.
מקציפים 6 חלמונים עם כוס סוכר אחת ומערבבים זאת לתוך הגבינה.
אחר כך מוסיפים את הכל לחלבונים המוקצפים באיטיות וברכות.
לצקת את העיסה לתבנית 28 עגולה,משוכה מראש בשמן ובקמח.
להכניס לתנור כלי נוסף ממולא במים ולחמם את התנור לחום של 160 מעלות.
לאפות את העוגה בתנור בחום 160מעלות ביחד עם הכלי הממולא במים. 
במהלך האפיה ,מידי פעם,מחדירים קיסם לתוך העוגה.ברגע שהקיסם יוצא יבש ובמרכז שלה היא תהיה טיפה רוטטת ,העוגה מוכנה. 
לאחר שהעוגה התקררה מצפים אותה בקצפת שהוקצפה ביחד עם כוס סוכר. 
על הקצפת מפזרים את פירות היער.
בתיאבון !

עוגת תפוזים בחושה.
מצרכים: 
חמש ביצים טריות.
שתי כוסות של מיץ תפוזים סחוט.
תפוז אחד עם הקליפה מרוסק במעבד מזון.
שלושת רבעי כוס שמן.
שקיק אחד של סוכר וניל.
שתי כוסות סוכר.
קמח רגיל-2.5 כוסות.
שקיק אבקת אפיה.

אופן ההכנה: 
מקציפים 5 חלבונים עם כוס סוכר אחת.
בכלי נוסף,מקציפים 5 חלמונים עם השמן,סוכר הווניל,חצי כוס סוכר,כוס מיץ תפוזים,והתפוז המרוסק. 
להכניס בהדרגה את עיסת החלמונים לקצף החלבונים.
מערבבים שקיק אבקת אפיה לתוך 2.5 הכוסות של הקמח ומצרפים זאת בהדרגה לעיסה,תוך כדי בחישה רכה.
משמנים ומקמחים תבנית מתאימה ויוצקים אליה את העיסה.
אופים בחום בינוני בתנור שחומם מראש.
במהלך האפיה ,מידי פעם,מחדירים קיסם לתוך העוגה.ברגע שהקיסם יוצא יבש העוגה מוכנה.
מבשלים כוס מיץ תפוזים סחוט עם חצי כוס סוכר וקצת רום ומצמצמים.
לאחר שהעוגה מוכנה ,ובעודה חמה,שופכים עליה את סירופ התפוזים.
בתיאבון !

עוגיות חול פריכות וטעימות.
u> מצרכים: 
שקית של ק"ג קמח פחות כוס אחת.
שתי חפיסות של מרגרינה גולד בנד ללא מלח.
חמאה 200 גרם.
אבקת סוכר -1.5 כוסות.
שלושה שקיקים של סוכר וניל.
שלוש כפות של עראק.

אופן ההכנה: 
מערבבים את כל החומרים יחד לעיסה.
ליצור עיגולים קטנים בגודל של אגוז ,לשטח מעט,ולאפות כ 20דקות בחום בינוני.
עלי לציין שלאחר האפיה העוגיות נשארות לבנות.
לאחר שהעוגיות מתקררות לפזר עליהן אבקת סוכר.
בתיאבון !

עוגיות ממולאות.
מצרכים: 
שש כוסות קמח.
שתי חפיסות מרגרינה.
שני שקיקים של אבקת אפיה.
שלושה שקיקים של סוכר וניל.
רבע כוס סוכר.
אחת ורבע כוסות של חלב או מי סודה.

אופן ההכנה: 
מערבבים את כל החומרים יחד לעיסה.
מחלקים את הבצק לשישה עד שבעה כדורי בצק.
מרדדים כל כדור לעלה.
על כל עלה למרוח ריבה ומעל לפזר קקאו וסוכר.
ניתן להוסיף קוקוס,אגוזים,צימוקים וכו'.
לגלגל לרולדה,לסמן פרוסות ולאפות.
בתיאבון !

קוגל תפוחי עץ-מצויין.
מצרכים: 
עשרה תפוחי עץ מסוג גרנד.
מיץ סחוט מחצי לימון.
שלוש ביצים טריות.
כוס אחת של סוכר.
חצי כוס של סוכר חום.
חצי כוס שמן.
חצי כוס קמח תופח.
חצי כוס אגוזים קלופים.
חצי כוס פירורי לחם,או פירורי פתי בר,או פירורי שקדים, או חצי כוס פירורים מהכל.
שקית אחת של אגוזי פקאן לקישוט.

אופן ההכנה: 
קולפים וחותכים את תפוחי העץ לפרוסות או קוביות גסות.
מפזרים על תפוחי העץ הנ"ל מיץ לימון על מנת שלא ישחירו.
מקציפים בקערה נפרדת 3 ביצים עם הסוכר הלבן והחום.
בקערה נוספת מערבבים את השמן והקמח ואז מוסיפים את הביצים עם הסוכר.
בתבנית משומנת (תבנית פאי או אינגליש קייק) מפזרים את הפירורים.
על זה מפזרים את תפוחי העץ ועליהם שופכים את בלילת הקמח והביצים.
מחממים תנור ל 180 מעלות ואופים במשך 20 עד 30 דקות עד שמזהיב .
מוציאים ומפזרים אגוזי פקאן ומחזירים לתנור להמשך אפיה לעוד חמש דקות.
בתיאבון !

הוסף תגובה