טקס תה יפני

טקס תה יפני הוא טקס של הכנת התה, הגשתו לאורחים ושתייתו.

נזירים בודהיסטים הביאו את התה מסין ליפן במאה השישית לספירה.

היפנים העלו את הכנת והגשת התה לדרגת אמנות גבוהה במיוחד אסתטית ולכלל טקס מרשים, שחוקיו מוגדרים ואף נוקשים.

כל פרט בטקס תה יפני זוכה לחשיבות רבה, לארוך זמן ממושך ודורש תשומת לב קפדנית.ישנן מספר שיטות נבדלות זו מזו לביצוע הטקס.

טקס התה נועד להשרות על המארח והאורחים תחושת נינוחות והרמוניה.טקס התה נערך בחדר התה, הנמצא בכל בית יפני מסרותי.

חדר התה נתפס כאי של שלווה וטוהר, המאפשר לאורחיו להתנתה מן העולם החיצוני ולהרגע.

בכניסה לחדר היפני המרווח חולצים נעליים ומתיישבים על מחצלות וכריות.

שיר מקדימה הסברים על התה המר, הכלים ומשמעות תנועות הקידה שבמהלך הטקס,והאורחים מתמסרים לכללים שהראשון שבהם הוא כבוד לזולת.

בתום הטקס אנשים יוצאים שלווים ורגועים ועם כבוד לתרבות האחרת.

התרבות היפנית המודרנית תופסת את התה כמשקה חברתי ומייחדת לו מקום מרכזי באורח חיים.

הטקס כולל את חימום המים להכנת התה, הוספת אבקה ואכילה ממעים ממתק יפני בכמות וצורה מדויקת ביותר.

התה עצמו אינו תה רגיל, אלא תה מאבקה ולא מחליטה וטעמו מר מאוד.

כיום קיימים שלושה בתי ספר לתה שנוסדו לפני 300 שנה.

השימוש התה יפני קיים גם בישראל.

התה נעשה פופלארי בסדנאות סושי שבהן לומדים להכין סושי.בסיום כל סדנה המשתתפים טועמים ושותים את התה היפני הירוק.

התה היפני נמכר בארץ בכל חנות מזון אפשרית.

הוסף תגובה