כיצד מכינים בצק סוכר טעים ואיכותי

מהו בצק סוכר וממה הוא עשוי

בצק סוכר הינו חומר העשוי ברובו מאבקת סוכר, ע"י הוספת מרכיבים נוספים הוא הופך לחומר גלם יציב, גמיש וטעים ביותר. מבחינת טעם, בצק סוכר הוא מתוק וטעים, ומבחינת מרקם הוא רך ופיסולי, מה שמאפשר למי שעובד איתו, ליצור ממנו עוגות בדוגמאות ובעיצובים מקוריים ויצירתיים במיוחד.

עוגות בצק סוכר, מבוקשות ונפוצות במיוחד באירועים כמו ימי הולדת וחתונות.

בגלל הגמישות והרכות של החומר, אפשר ליצור דוגמאות מקוריות ומפתיעות של עוגות ולהפתיע את האורחים, ולפעמים, אם את המארחים.

אך לא רק הגמישות של בצק סוכר, מקנים לו פופולאריות, אלא גם טעמו המתוק הטבעי, הנוצר כבר מהרגעים הראשונים בעת הכנתו.

החומרים המשמשים להכנת בצק סוכר ביתי הם (לא נרשום כמויות, רק את חומרי הגלם עצמם):

אבקת סוכר מנופה

גלוקוזה נוזלית

שומן צמחי לבן (מרגרינה)

חלבון ביצה

כיצד מכינים בצק סוכר ביתי

אם אתם אינכם חוששים מלהיכנס להרפתקה קטנה במטבח, תוכלו להכין בעצמכם בצק סוכר ביתי.

לאחר שכל חומרי הגלם מונחים לפנינו, אנחנו מערבבים יחדיו את הגלוקוזה, המרגרינה ואת אבקת הסוכר בקערה רחבה.

אנחנו מוסיפים בהדרגה ובאיטיות את חלבון הביצה על מנת שיתקבל חיבור טוב של כל המרכיבים, ותיווצר עיסה אחידה.

 

כשמתקבלת עיסה אחידה, עלינו להוציא אותה מהקערה וללוש אותה על משטח עבודה ישר. את עבודת הלישה אנחנו מבצעים עד שמתקבל הבצק במידת הגמישות והעובי המתאימים.חשוב שיהיה זה מרקם ללא גושים. על מנת למנוע שהבצק ידבק למשטח מומלץ להוסיף מעט קורנפלור, לפי התחושה שלכם. לאחר שאנחנו מסיימים להכין בצק סוכר בבית, אנחנו אוטמים אותו היטב בשקית ומכניסים לקופסא סגורה הרמטית. אנחנו שומרים את הבצק בהקפאה עד לשימוש.

תכונותיו המופלאות של בצק סוכר ומידת הפופולאריות הגבוהה שלו

קונדיטורים, מומחים לאפייה, או אנשים שפשוט אוהבים ויודעים לאפות, מודעים לתכונותיו הנפלאות של בצק סוכר מכל הבחינות. בין אם זאת הגמישות של הבצק בעת הכנת צורות וקישוטים עבור עוגות, ובין אם זהו טעמו המתקתק שאינו משאיר טעם לוואי בפה. עוגות לחתונה או לאירועים, תמיד יהיו על בסיס של בצק סוכר, מאותן הסיבות שהזכרנו כאן.

עוגות בצק סוכר הן להיט במסיבות יום הולדת בכל הגילאים, כשהשאיפה היא שהעוגה תישא מאפיינים של בעל השמחה( תחביב או תכונה).

עוגות בצק סוכר יכולות להופיע כמגרש כדורגל, או ככדורגל עצמו, מכונית, דובונים ועוד.

אפשר לראות עוגות בצק סוכר ליום הולדת, עם בובת ברבי עשויה מבצק סוכר או בדוגמאות ועיצובים  מפתיעים אחרים.

בצק סוכר להכנת קישוטים

אחת מהמשימות המאתגרות ביותר עבור קונדיטור או מומחה לעוגות, היא הכנת הקישוטים הדורשים כישורים מיוחדים והרבה סבלנות. עבור אנשים מן היישוב, שאינם עוסקים בתחום האפייה כתעסוקה או רחוקים מהנושא בכלל, הכנת קישוטים עבור עוגות, זו משימה בלתי אפשרית, שהם אינם מוכנים לקחת על עצמם בשום אופן.

ולכן, כשאתם רואים עוגות חתונה או עוגות יום הולדת מעוצבות במיוחד, ועליהן, קישוטים מיוחדים ועדינים, הגידו "שאפו" לקונדיטור, שהקדיש זמן ויצירתיות לא מעטים להכנת הקישוטים. על מנת להגיע לרמות ביצוע גבוהות ולהצליח ליצור קישוטים יצירתיים במיוחד, קונדיטורים ומומחים לאפייה, עושים שימוש רב בבצק סוכר, השמור אצלם בהקפאה או שהם הכינו במיוחד לקישוטים.בצק סוכר הוא חומר מצוין עבר הכנת קישוטים לעוגות ולעוגיות. החומר הגמיש והמתוק, מאפשר ליצור צורות בגדלים שונים, ולצבוע אותם, בצבעים מיוחדים שמותרים לאכילה. קישוטי בצק סוכר, מותרים לאכילה, ואפילו טעימים מאד.

הוסף תגובה