מאפה בשר בדבש

מאפה בשר בדבש-חגיגה בשרית מתוקה 

מצרכים למתכון:

300 גרם בשר טחון – בקר,עוף או סויה

50 גרם פיצוחים שונים לא מומלחים

200 גרם דבש(אפשר גם דבש מלכות)

1 חבילת מלאווח קפוא

הל

ציפורן טחון

בהרת

קינמון

פלפל שחור

פפריקה חריפה

אופן ההכנה של המנה


קולים מעט את הפיצוחים במחבת ושמים בקערה.לאחר מכן מטגנים במחבת במעט שמן את הבשר במשך זמן קצר.צריך להקפיד שהבשר לא יתגבש אלא יישאר מפורר.לאחר מכן שמים בקערה את הדבש ומוסיפים את הפיצוחים והתבלינים עד שמתקבל טעם מיוחד.

 

מוסיפים את הבשר שהתקרר לנו ומערבבים הכל בידיים,לאחר שהבשר התקרר,משאירים את הבלילה לספיגת הטעמים.מוציאים מן המקפיא את המלאווח(חתיכה אחת בכל פעם)ומניחים על משטח העבודה שלכם עד שיפשיר מעט.מציירים קו בחצי הקוטר ולאחר מכן מניחים את הבלילה על אחד החצאים ומקפלים את החצי השני על הבלילה.מדביקים את הקצוות.יווצר לכם מאפה דמוי סמבוסק,ניתן למרוח בביצה באמצעות מברשת.

מכסים את המאפה שנוצר לכם בנייר כסף ואופים בחום בינוני במשך כחצי שעה.מגבירים לחום גבוה את התנור ואופים כרבע שעה נוספת.

מסירים את נייר הכסף ואופים בחום בינוני במשך כרבע שעה עד להשחמת הבצק.

זוהי מנה ממלאת במיוחד ולכן יכולה להיות מנה עיקרית.מנה עשירה בברזל,משביעה ומתוקה להפליא.

מומלץ להגיש לצד המנה כוס יין כדי להקל על העיכול.

ניתן להחליף את המלאווח בבצק פילו.

אז שיהיה לכם בתיאבון !

זהו עוד מתכון נהדר שיכול להקפיץ עבורכם את האירוח ולהפוך את מלאכת הבישול שלכם להנאה מרובה ואת התוצאה לחגיגה קולינרית ! מומלץ מאוד לעבוד לפי המרכיבים שבמתכון שלפניכם על מנת לקבל את התוצאה הרצויה והטובה ביותר.

הוסף תגובה