מהו יום הפנקייק + מתכון לפנקייק פשוט

נתחיל בכך שנסביר למי שלא יודע (יש כאלה ?) מה זה פנקייק או בשמו העברי – חביתית

פנקייק הוא מעין עוגה שטוחה שעשויה מבלילה ומטוגנת במחבת.

את הפנקייק אפשר לגלגל  או להגיש שטוח.

יש אנשים שמוסיפים סירופ מייפל או ריבה חלב ויש כאלה שאוכלים עם תוספת פירות או ללא כל תוספת.

 

מהו יום הפנקייק ?

יום הפנקייק (הידוע גם כ – Shrove Tuesday) הוא היום המסורתי שבו נהוג לאכול פנקייק .

למה הפנקייק נאכלים דוקא ביום זה ?

הסיבה היא כנראה ההתנזרות והויתור על דברים. אז יום הפנקייק זו ההזדמנות האחרונה לפנק את עצמך ,ולאכול מזונות שלא מותרים בצום שבא לאחריו.

החג נחגג ביום שלישי שלפני יום רביעי של האפר , ולכן ביום האחרון לפני תחילת צום הלנט ,פסטיבל נוצרי שקדם לחג הפסחא (יום חג הפסחא ) .

החג  תמיד נופל 47 ימים לפני חג הפסחא , כך שהתאריך משתנה משנה לשנהונופל בין 3 בפברואר ו -9 במארס. 

מתי ייחגג בשנים הקרובות ?

2014 – 4 במרץ
2015 – 17 פברואר
2016 – 9 פברואר
2017 – 28 פברואר

מה המשמעות של החג ?

המשמעות היא של חזרה בתשובה כי זה היום האחרון שלפני צום . ברחבי בריטניה ,וגם במדינות אחרות כמו ארה"ב , צרפת וכו' , אנשים  בוחרים לפנק את עצמם במאכלים שבאופן מסורתי אינם מורשים במהלך צום . פנקייק נאכלים ביום זה משום שהם מכילים שומן , חמאה וביצים שהיו אסורים במהלך צום . 

וכעת למתכון לפנקייק פשוט :

 

1 כוס קמח

1 כף סוכר 

1 כף אבקת אפייה 

½ כפית סודה לשתייה

קורט מלח

1 כוס חלב

1 ביצה

בקערת ערבוב גדולה, מערבבים יחד את הקמח, סוכר, אבקת אפייה, סודה ומלח. באמצעות מטרפה או מזלג גדול, לערבב בחלב והביצה, עד שנקבל תערובת חלקה.
יוצקים בעזרת תרוד למחבת טפלון ששומנה קלות באמצעות חמאה או מעט שמן. מחכים קצת עד שהפנקייק נפרד בקלות מהמחבת, הופכים ומוציאים. 
מגישים עם סירופ מייפל.   המתכון מתוך אתר הפנקייק הישראלי , והקישור למתכון :  http://pancakerecipe.webzai.com/20pancakes#!פנקייק פשוט

הוסף תגובה