מזון בריאות טבעוני – חומוס ב-5 דקות כפול 4

חומוס בחמש דקות כפול 4 / מיכל רון

  

חומוס עושים באהבה!

בעקבות ההמלצות הכלליות לתזונה בריאההצעות התפריט היומי והמתכונים, הנה עוד אחד, אהוב עלי במיוחד, ולא רק עלי –

  

5 דקות ראשונות – השריה

לוקחים גרגרי חומוס, לא חשוב מאיזה סוג, שוטפים במים, ומשרים במים. (אני מעדיפה מים מסוננים בבריטה.)

משאירים לילה או 24 שעות.

בעקרון, כשיש קצת בועות לבנות למעלה זה מוכן, אבל גם קודם.

על חצי כוס גרגרי חומוס כדאי לשים משהו כמו 5 כוסות מים, ולבדוק מדי פעם שלא צריך עוד. לא להאמין כמה שזה גדל… הלוואי ככה על הכלכלה שלנו.

5 דקות מס' 2 – שטיפה ובישול

שופכים את המים, ושוטפים שוב.

שמים בסיר עם מים – מכסים את הגרגרים + עוד כמה סנטימטרים מים,

ועם רבע כפית (!!!) סודה לשתיה.

שמים על האש הכי הכי קטנה שיש, והולכים לראות טלביזיה, לנקות את הבית, להתחנגל עם חברים בטלפון, מה שרוצים.

ככה כמה שעות עד שכל הבית וכל הבניין מריחים מחומוס, והגרגרים 'נימוחים'.

5 דקות מס' 3 – השקעה לטווח ארוך!!

אהה! כאן מגיעים לשלב המכריע.

הקונץ הנפלא בחומוס הזה זה שאפשר להכין כמות כלשהי, ואז זה יושב קפוא בפריזר, וחמש דקות לפני שבא לכם צלחת חומוס מהבילה בצלחת אתם אתם מפשירים.

זה אומר לחלק לקופסאות.

250 ג' (כמו קופסא קטנה של סלט קנוי) מספיקה לאדם. אם אתם שניים תכניסו למקפיא בקופסאות של 500 ג'.

חצי הכוס הנזכרת לעיל מספיקה לכקילו (2 X 500 ג') גרגרים למקפיא.

 5 דקות מס' 4 – חמש הדקות האחרונות בדרך לצלחת

מוציאים את הגרגרים הקפואים מהפריזר, ושמים חזרה בסיר, ומרתיחים כמה דקות – עד שהגרגרים חמים.

ואז שמים בקערה, מוסיפים:

על 500 ג' גרגרי חומוס

חצי כוס טחינה גולמית (הכי שווה טחינה היונה. בטחינה משומשום מלא יש פי 10 כמות סידן – לבעלות הנטיה לאוסטיאופורוזיס שבינינו…)

שמן זית – שליש כוס בערך, אבל להוסיף לאט לאט ולראות

לוקחים בלנדר יד (או עם מזלג) ומועכים את הכל ביחד. (מי שרוצה אפשר גם במג'ימיקס, אבל אז זה יותר ניג'וס לנקות.)

לימון סחוט בפנים, עם ה'בשר' ממש חובה,

ואפילו קצת מלח. (למרות שלרוב אני מבשלת בלי.)

אפשר להוסיף גם תבלינים נוספים – חוואיג' למרק התגלה כהכי טעים, אבל אפשר גם כמון, שום, וכל שילוב אחר לרוב הולך מצויין.

  

נו, וזה גם בריא…

להזכירכם – בצירוף לחם או פיתה מחיטה מלאה (היום אפשר כבר לקנות כמעט בכל מקום כאלה) יש לנו חלבון מלא. קרי – באותו היום לא צריך לאכול בשר.

אם תנסו כמה ימים כאלה, של חלבונים מקטניות במקום מבשר תראו איך אתם נהיים עירניים יותר ורגועים יותר.

נסו ותהנו…

הוסף תגובה