מרק דלעת ותפוזים, כמה פשוט – ככה טעים

אם אתם רוצים מתכון מנצח ופשוט, הרי הוא לפניכם. אפילו הילדים שלי שמאוד בררניים באוכל אוהבים אותו ואפילו מבקשים תוספת.
גם האורחים מתלהבים והוא מוגש לאחר כבוד בארוחה החגיגית של יום שישי בערב.
המרק מוגש במסעדת גורמה הסמוכה למקום מגוריי. הצלחתי לחלץ מהשף את המתכון. לא האמנתי כמה הוא קל והרי הוא לפניכם.

מרק דלעת ותפוזים:

מרכיבים:

1 בצל קטן קצוץ.
דלעת קלופה וחתוכה לקוביות גדולות.
בטטה קלופה וקצוצה לקוביות גדולות.
גזרים קלופים וחתוכים גס.
גרידת תפוז.
1/2 כוס מיץ תפוזים סחוט טרי.
2 כפות קוואקר. (שיבולת שועל)
מלח
פלפל לבן.

אופן ההכנה:
מטגנים בסיר גדול את הבצל עד שנהיה שקוף, בשום אופן לא משחימים אותו אחרת הוא מעכיר את המרק.
כשהבצל נהיה שקוף מוסיפים לסיר את קוביות הדלעת, הבטטה והגזר, מוסיפים מים רותחים עד כדי כיסוי ומבשלים עד שהירקות מתרככים.
מוסיפים מלח ופלפל לבן.
2 דקות לפני כיבוי האש מוסיפים את הקוואקר (שיבולת השועל), גרידת התפוז ומיץ התפוזים. מערבבים ומכבים את האש. הקוואקר מסמיך את המרק ונותן לו טעם עשיר וגם מוסיף לו בריאות.
טוחנים בממחה ידני ומגישים.

בתאבון!!!
כמה פשוט – ככה טעים.

צילה שנהר

אני רוצה בהזדמנות זו לברך אתכם כי כל מה שתבשלו ותאפו יביא ברכה לכל הסועדים ממנו. אני מאחלת לכם כי תהיו יצירתיים ותשקיעו באוכל מעשה ידיכם את האהבה, התבונה והרצון לענג ולהשביע את יקיריכם. אני מברכת אתכם בבריאות, שפע, אושר ועושר, פרנסה טובה ומשפחתיות חמה ותומכת סביב התבשילים המתבשלים במטבח, הן על הכיריים והן באפיה.
מכל הלב.

הוסף תגובה