מרק מינסטרונה ומרק אפונה

מרק מינסטרונה – מרק עשיר בירקות עם שעועית

מרק מינסטרונה עשיר מהמטבח האיטלקי. אל תוותרו על אף מרכיב. השילוב של שלל הירקות מדהים. את הירקות תקפידו לחתוך לגודל שמצוין ברשימת המרכיבים כדי שישמרו על צורתם במשך הבישול. המרק מתאים במיוחד ליום חורף סגרירי. לא ממליצה להוסיף בשר.

 

מרכיבים:

לאידוי הירקות: שילוב של שמן רגיל ושמן זית
2 בצלים קצוצים גס
2 כוסות כרוב חתוך לרצועות דקות
קישוא חתוך לקוביות
גזר חתוך לריבועים
תפוח אדמה חתוך לקוביות לא גדולות
2 עגבניות קלופות וקצוצות
3 שיני שום קצוצות
2 כוסות שעועית לבנה
½ כוס גבעולי סלרי קצוצים
½ כוס פטרוזיליה קצוצה
½ כוס שמיר קצוץ
100 גר' רסק עגבניות
מלח, פלפל שחור
3-4 כפות אבקת מרק עוף
8-10 כוסות מים

אופן ההכנה:
משרים את השעועית במים למשך הלילה.
מחממים את השמן בסיר ומאדים את כל הירקות יחד במשך 5-10 דקות על אש בינונית-נמוכה.
מוסיפים לסיר את השעועית ורסק העגבניות. 
מתבלים במלח, פלפל שחור ובאבקת מרק.
מוסיפים את המים, מביאים לרתיחה וממשיכים לבשל על להבה קטנה עד שהשעועית מתרככת.

בתאבון

למתכונים נוספים לחצו כאן

————————–

מרק אפונה 

המרכיבים:
200 גר' אפונה ירוקה יבשה
5 כוסות מים
1 בצל
1 גזר
½ שורש סלרי
שמן או מרגרינה
כף מרק עוף
1 כפית מלח, פלפל לבן
1 שן שום
מעט אפונה קפואה לסוף תהליך הבישול

אופן ההכנה:
משרים האפונה למשך הלילה.
מטגנים את הבצל עד להזהבה עדינה. 
מוסיפים את הגזר ושורש הסלרי ומאדים רבע שעה על אש קטנה
מוסיפים כף קמח שטוחה – אני מוותרת
מוסיפים את האפונה והמים ומבשלים עד לריכוך
מוסיפים מלח, אבקת מרק עוף ופלפל לבן
אם מבשלים מספיק בבישול איטי – אין צורך להעביר במעבד מזון ועדיף שלא.
כ-20 ד' לפני תום הבישול מוסיפים את האפונה הקפואה., שמשדרגת את המרק במראה ונותן מתיקות מעניינת.
ניתן להוסיף מים במידת הצורך במהלך הבישול
מוסיפים שן השום חתוכה ומבשלים 5 דקות נוספות.
להגשה ניתן להוסיף קרוטונים

בתאבון

למתכונים נוספים לחצו כאן

הוסף תגובה