מתכון בלינצ'ס – מתכון לבלינצ'ס

 מתכון בלינצ'ס – מתכון לבלינצ'ס

לפני 20 שנה באחת השבתות שנשארנו בצבא החלטתי להכין לחיילים משהו טעים(כל השבוע החיילים סבלו מטרטורים וכל מיני שיגעונות שהיו לי).

אני לא יודע מה קורה היום אך בזמנו היה איסור מוחלט להכניס חלב למטבח צבאי.

אך כמו כל בסיס צבאי ברמת הגולן הסתובבו אצלנו בעלי חיים שונים:

סככות הטנקים היו מלאות יונים ובזמנו הצבא לא התעסק בהרחקת יונים.

חזירי בר פרצו גדרות וחדרו לפחי האשפה.

וכמובן פרות בקר רעו להן בנחת בתוך הבסיס.

רעיון מקורי ביותר עלה בראשי.

כינסתי את החיילים ושאלתי: מי רוצה בלינצ\'ס?

כולם הרימו ידיים.

מושיק המושבניק קבל את המשימה העיקרית: לכידת פרה וחליבת 2 כוסות חלב.

במשך שעתיים, חצי מחיילי הפלוגה מתבוססים בבוץ רדפו אחרי פרה שמנה ואמיצה ולאחר שעה קבלתי מימיה מלאה חלב.

כעת יש לפסטר את החלב .

לקחנו פינג\'ן של קפה, שפכנו פנימה את החלב, הרתחנו וקבלנו 2 כוסות חלב שמן ומפוסטר.

בחדר של החיילים הפזמניקים(ותיקים) היה ציוד להכנת קפה, חביתות וכו\'.

צחי תורן המטבח בשבת ארגן את שאר החומרים לבלילה כולל קערה לערבוב ידני.

לאחר שעה זכתה הפלוגה ב 14 בלינצ\'סים טעימים מאד.

השבת הייתה נחמדה אך ביום ראשון נשפטתי על הוצאת כלים מהמטבח ועל בישול בשבת.

קבלתי נזיפה עם חיוך.

חומרים לבלילה של 14 בלינצ\'סים:

 4 ביצים

 6 כפות סוכר

 2 כוסות קמח

2 כוסות חלב

 1 כף שמן.

מעט מרגרינה.

1/4 כפית מלח (לא חובה)

צמר גפן

כלים:

בלנדר

כוס

מזלג

כף

מצקת

צלחת

אופן ההכנה:

שופכים את החלב לתוך הקערה ,

מוסיפים כוס קמח ומערבבים היטב

מוסיפים כוס קמח ושנייה ומערבבים היטב.

מוסיפים  4 ביצים  מעורבבות ומערבבים היטב.

מוסיפים 6 כפות סוכר  ומערבבים.

מוסיפים כף שמן ומערבבים.

מחממים מחבת(אש בינונית) עם מעט מרגרינה.

עם חתיכת צמר גפן מורחים בזהירות את המרגרינה על כל שטח המחבת כולל חצי תחתון של הדפנות .

יוצקים כף מצקת מהבלילה  לתוך המחבת וזאת תוך כדי סיבוב המחבת ופיזור שווה של הבלילה.

כאשר הדפנות מזהיבות מנתקים את החביתית מן המחבת  והופכים לצד שני למשך כדקה (עד שהחביתית מצהיבה).

מילוי:

ישנן הרבה אפשרויות למילוי החל מ:

מריחת שוקולד, ריבה, מילקי מעורבב וכו\'.

אפשרויות מורכבות יותר:

  1. מערבבים 250 גרם גבינה לבנה 5% עם 50 גרם צימוקים קטנים ו 3 כפות סוכר.
  2. מכינים שקית אינסטנט פודינג וניל לפי ההוראות.
  3. מערבבים 250 גרם גבינת סקי 9% עם כף קורנפלור, 2 כפות סוכר, ביצה ומעט קלית לימון מגורד.

לאחר המילוי וסגירת החביתית ניתן לזרות סוכר טחון או סירופ שוקולד .

בתאבון

הוסף תגובה