מתכון למרק מינסטרונה

מרק מינסטרונה:

המרכיבים:

1/2 כוס שמן זית

3 בצלים בינוניים, קצוצים גס

4 גזרים קטנים קצוצים לקוביות בינוניות

1 סלרי אמריקאי, מופרד לעלים וגבעולים, כשהגבעולים קצוצים לקוביות גסות

1 כרשה בינונית, ללא החלק הירוק, חתוכה גס.

5 שיני שום, כתושות

7 תפוחי אדמה חתוכים לקוביות גסות

1 חבילה קטנה רסק עגבניות

1/2 כוס שעועית לבנה, שהושרתה לילה במים

1 שקית פטריות יער או פורצ'יני יבשות (לא חובה אך מוסיף המון מון טעם)

 

3 עגבניות תמר (בעונה ואם לא עגבניות חממה איכותיות) גדולות, קלופות וחצויות לאורכן

1 צרור פטרוזיליה, ללא הגבעולים הגסים

12 צרור קטן בזיליקום, עלים בלבד

4 קישואים חתוכים לקוביות גסות, ללא הגרעינים

1 כרובית מופרדת לפרחים

1 כוס פסטה קצרה

100 גרם גבינת פרמזן מגוררת (לשומרי כשרות ניתן לדלג על השלב הזה)

מלח ים אטלנטימלח גס פלפל שחור גרוס

אופן ההכנה:

  1. מחממים את שמן הזית בסיר עמוק בעל תחתית עבה. מוסיפים את הגזר, הבצל והסלרי, ומטגנים עד להזהבה דקות על אש בינונית. מוסיפים את הכרשה ומטגנים 3 דקות נוספות.
  2. מוסיפים את השום, השעועית ואת תפוחי האדמה ולאחר מכן את הרסק ומים כדי כיסוי ועוד כ-7 סנטימטרים (כגודלה של הקמיצה).
  3. מבשלים כשהסיר מכוסה למשך כ-25 דקות על אש נמוכה.
  4. מוסיפים את הפטריות, העגבניות ועשבי התיבול, ומבשלים כחצי שעה, עד שהשעועית מתרככת.
  5. מוסיפים את הקישואים, פרחי הכרובית, מלח ופלפל לפי הטעם ומבשלים כ-10 דקות נוספות )את המלח מוסיפים רק בשלב הזה משום שהוא מעכב את תהליך ההתבשלות של הקטניות)
  6. מוסיפים את הפסטה ומבשלים כ-5 דקות נוספות (לפי זמן בישול הפסטה). ממליחים ונותנים למרק לנוח כ-10 דקות.
  7. מעבירים לקערות הגשה, מפזרים מלמעלה את הפרמזן ומזלפים מעט שמן זית (אם לא מגישים מייד, מומלץ לבשל את הפסטה בנפרד).

לעוד מתכונים כנסו לאתר של קובי אסאדו

הוסף תגובה