מתכון לפיצה

פיצה – מתכון איטלקי מקורי לפיצה בלתי נשכחת!

פיצה, היא למעשה לחם לעניים, מזון זול ופשוט להכנה, אך מזין ובריא, שהיה נאפה במאפיות כפריות בכפרים הקטנים באיטליה, והכפריים עצמם היו נאספים בשעת בוקר מוקדמת לקנות לפני היציאה לעבודה או ללימודים, את הלחם השטוח והריחני, שיהווה בעבורם גם ארוחת בוקר וגם ארוחת צהריים, מזון שיכול להחזיק את העובדים עבודות כפיים קשות ומתישות, עד לשעות הערב, כאשר עם תום יום עבודה מפרך, תחכה להם הרעיה הנאמנה, עם סיר של פסטה מהבילה ברוטב כזה או אחר. זה ביחד עם כוס יין אדום – תהיה בעבורם ארוחת הערב עם תום יום עבודה ארוך ומפרך במפעל או בשדה. אך עד אז, הפיצה היא היא שתחזיק אותם ותספק מזון ואנרגיה ליום עבודה ארוך ומתיש.

את המתכון הזה לפיצה, למדתי מקרלוס. קרלוס היה איטלקי חביב אשר משפחתו הייתה בעלת מאפית פיצות קטנה בכפר קטן באיטליה. המשפחה הכינה מדי בוקר את אותו לחם שטוח הנקרא "פיצה" לכפריים המקומיים, לפני צאתם לעבודה, וכל הכפר היה מתאסף מדי בוקר וקונה כל אחד לפי צרכיו את הפיצות שיספקו את צורכי המשפחה לאותו היום. את המתכון הפשוט, אך עם הקפדה על הניואנסים הקטנים, אשר הופכים את המתכון הזה למתכון מנצח, היה קרלוס מקפיד למלא ללא פשרות! לכן, היה ריחה של הפיצה שלו, בוקע בלילות החורף הקרים מבעד לפתח הפיצריה השכונתית הקטנה שלו, ויורד במורד הרחוב, קורא ומפתה לקוחות חדשים, ומושך שוב ושוב את לקוחותיו הותיקים, שהיו מכורים לפיצה של קרלוס, ולפעמים, כאשר זכרון ריחה המשכר היה עולה באפם, היו עוזבים הכל ויוצאים למסע (לפעמים של קילומטרים רבים) בכדי לשבור את הרעב לפיצה המופלאה הזאת…

המתכון:

לבצק:

500 גרם קמח לבן ( רצוי קמח שטיבל מס' 2 )

1 כפית שטוחה מלח

1 כפית  גדושה סוכר חום

חצי שקית שמרים יבשים של שטיבל

בערך 2 כוסות מים פושרים

מערבבים את כל החומרים לקבלת עיסה לא קשה מדי אך גם לא רכה מדי. אם צריך, אפשר תוך כדי לישה להוסיף מעט קמח. ללוש למשך כ-8 דקות, עד לקבלת בצק אלסטי שלא נדבק למשטח הלישה.

לשמן קערת פלסטיק גדולה בכמות נדיבה של שמן זית ( בערך כרבע כוס ) לעטוף את הבצק בשמן הזית מכל עבריו ולהניח בקערה. לכסות במגבת מטבח נקיה ולהניח לתפוח במקום שקט וחמים למשך כשעתיים.

רוטב עגבניות:

רבע כוס שמן זית

5 עגבניות בשלות ורכות

בצל בינוני (רצוי בצל סגול )

4 שיני שום קלופות

גבעול סלרי עלים

עשבי תיבול ( תערובת עשבי תיבול איטלקית )

מלח, פלפל שחור גרוס

2 כפות רסק עגבניות.

אופן ההכנה:

מחממים בסיר בינוני את שמן הזית. מוסיפים את הבצל הקצוץ את השום הקצוץ ואת גבעול הסלרי שנשטף ונקצץ לקוביות מבעוד מועד, אל השמן. מטגנים עד שהבצל מתרכך ומתחיל להשחים מעט, תוך כדי ערבוב מתמיד – להזהר לא לשרוף את הבצל והשום. מוסיפים את העגבניות שרוסקו ( ללא הקליפות ) בפומפיה גסה, אל השום והבצל. ממשיכים לבשל על אש גבוהה עד לרתיחת העגבניות, ולאחר מכן לעוד כשעה וחצי על אש נמוכה ביותר, עד להתאדות הנוזלים מן העגבניות. מטבלים לפי הטעם במלח, פלפל ועשבי תיבול. לקראת סוף הבישול, מוסיפים 2 כפות של רסק עגבניות וממשיכים לבשל לעוד מספר דקות. מכבים את האש ומניחים להתקרר. לאחר שהרוטב התקרר, מעבירים בבלנדר למספר דקות, עד לקבלת רוטב סמיך, אחיד וריחני. מניחים בצד עד לשימוש.

החומרים להכנת הפיצה:

בצק ( לפי המתכון ) שתפח וטופל לפי המתואר

רוטב עגבניות ( לפי המתכון )

גבינה – למרות שמוצרלה היא הגבינה המקורית לשימוש בפיצה, אפשר לגוון עם גבינה בולגרית מגוררת, גבינת עיזים מגוררת ( תום ) גבינה צהובה ( גאודה ) או כל גבינה אחרת שאתם אוהבים- שווה לנסות, לערבב ולגוון כיד הדמיון הטובה עליכם.

תוספות – שוב, הכל הולך בהתאם לטעמכם האישי וכיד הדמיון הטובה עליכם. החל בזיתים קצוצים – ירוקים או שחורים, עבור דרך בצל סגול קצוץ לפרוסות דקות או פלפל אדום או ירוק או צהוב קצוץ דק, פטריות, פרוסות בטטה שבושלה חצי בישול מבעוד מועד, חציל אפוי או צלוי על האש ועוד ועוד…

אופן ההכנה:

לאחר שהבצק טפח למשך כ-שעתיים, לשים שוב למשך דקה או שתיים, ומניחים לתפוח שוב למשך חצי שעה נוספת. לאחר מכן, מחלקים את הבצק לכדורים בהתאם לגודל התבניות שיש לכם, ומניחים על משטח מקומח. מכסים במגבת מטבח נקייה ומניחים לתפיחה נוספת של חצי עד שלושת רבעי שעה. שווה לנסות להשיג מחנויות מקצועיות לממכר כלי בישול ואפיה,תבניות מיוחדות לאפיית פיצה, שהן תבניות ברזל עגולות ומחוררות כך שהחום מגיע לבצק גם מלמטה, ויוצר פיצה "קריספית". באין ברירה אחרת, גם תבנית אפיה מרובעת ושטוחה, תעשה את העבודה. לאחר שכדורי הבצק תפחו, מרדדים אותם לגודל המתאים ומניחים על תבנית האפייה שנמרחה מראש עם מעט שמן זית. מניחים את הבצק לתפוח שוב בתבנית האפייה. בינתיים מחממים את התנור לחום של 250 מעלות צלזיוס. אם יש לכם תנור טורבו – עדיף. לאחר שהתנור הגיע לחום המתאים, מורחים את בצק הפיצה ברוטב העגבניות המוכן, מפזרים את הגבינה שאתם אוהבים או תערובת מכמה גבינות, מפזרים מלמעלה את התוספות האהובות עליכם ומכניסים לתנור. רצוי להכניס לתנור בכל פעם רק פיצה אחת. אורך האפייה הוא בהתאם לכושרו של התנור שלכם, או עד שהפיצה משחימה היטב. (ממוצע של בערך 10 דקות) לחתוך למשולשים או מלבנים עם גלגלת מיוחדת לחיתוך פיצות. לאכול בתאבון ולהתבונן על הבעות התדהמה שיופיעו על פרצופי בני המשפחה והחברים!

פיצה כזאת לא כל יום זוכים לאכול.

 

הוסף תגובה