מתכון לשקשוקה

דבר ראשון והכי חשוב שצריך לזכור במהלך הכנת שקשוקה הוא בחירת העגבניות.
מפני בשקשוקה המרכיב העיקרי הוא העגבניות, בחירה לא נכונה של עגבניות תביא לתוצאה נכותה של השקשוקה.
הקפידו לבחור את העגבניות האדומות ביותר שאתם מוצאים.
כמו כן חשוב להשתמש בשמן זית מובחר ושום יבש, שימוש בשום שהוצא מהמקפיא יכול להיות נחמד אך הוא לא מספק את הסחורה כמו השום היבש.

מתכון לשקשוקה שמובא לפניכם הוא אחד האהובים עלי ביותר.
שקשוקה עם המון שום, השילוב הקסום של העגבניות עם השום יוצר ניחוח שמתפשט וממלא את כל הבית.
חשוב לזכור להשאיר את השום בחתיכות יחסית גדולות, ככה נקבל חתיכות שום טעימות בסיום הבישול.
כמו כן לא להשתמש בעגבניות משומרות במתכון זה, שימוש בעגבניות משומרות יביא לתוצאה נמוכה.

מתכון לשקשוקה שום קלילה

מצרכים

  • 4 עגבניות גדולות אדומות חתוכות גס.
  • 6 שיני שום קצוצות גס.
  • 3 ביצים.
  • שמן זית.
  • מלח, פלפל שחור.
  • פפריקה מתוקה כחצי כפית.
  • אבקת שום.

אופן הכנה:

  • נתחיל בחימום קל של שמן הזית במחבת בינונית.
  • מוסיפים את השום והפפריקה המתוקה.
    מטגנים קלות, מה שיעזור לשחרור ניחוחות נהדרים.
  • חשוב לזכור טיגון של כ 5 שניות מספיק, זמן ארוך יותר יגרום לשריפה של השום.
  • מוסיפים את העגבניות.
    מוסיפים ב כ 2 נגלות על מנת לא לקרר את השמן יותר מידי.
  • מכסים במכסה וממתינים כ 10 דקות.
  • מוסיפים מלי ופלפל שחור.
  • בעזרת כף או כל כלי מטבח גדול מועכים קלות את העגבניות.
  • שוברים את הביצים.
  • מפזרים מעל כל ביצה מעט אבקת שום.
  • סוגרים ומבשלים במכסה סגור כ 5 דקות על אש קטנה.
  • פותחים ומבשלים עוד כ 2 דקות על אש גבוהה לייבוש נוזלים עודפים.
  • מוצאים כאשר הביצה עדיין מעט רכה.

שיהיה לכם בתאבון.

תזכרו מתכון לשקשוקה טוב תמיד מתחיל מהבטן, כל אדם הוא בעל חוש טעם אחר.
אחד אוהב חריף יותר והשני מלוח יותר ככה שאתם עומדים מול המחבת וחושבים מה לשים בשקשוקה שלכם תמיד תלכו עם מה שאתם מרגישים.

הוסף תגובה