מתכונים דיאטטיים לחגי תשרי

יונה מאור הדיאטנית הצמודה שלך

מאפה בטטות
 
 
8 מנות
כל מנה מכילה כ-160 קלוריות
 
חומרים: 
4 בטטות בינוניות (1 ק"ג) 
2 כפות קמח תופח/מלא 
2 ביצים 
2 כפות בצל מטוגן מיובש
2 כפות שמן או מרגרינה בטעם חמאה
חופן פטרוזיליה קצוצה 
פלפל ומלח לפי הטעם 
בהרט 

ההכנה: 
1.     אופים במיקרוגל את הבטטות בקליפתן, כ -12 דקות. מומלץ להפוך באמצע האפייה. 
2.     מוציאים, מצננים, מקלפים ומועכים. מוסיפים את שאר החומרים ומערבבים עד לקבלת תערובת אחידה.
3.     מחממים תנור לחום בינוני.  משמנים בתרסיס שמן תבנית חסינת חום בינונית.  
4.     יוצקים את התערובת לתבנית, משטחים ואופים כ30- דקות, עד שמשחים מעט מלמעלה. 

הערות:
ניתן לקנות בצל מטוגן מיובש בחנויות התבלינים.
כדאי להשתמש בבטטות גדולות ועבות, שהן כתומות  יותר ובשלות יותר.

סלט גזר, תפוחים ודבש

4 מנות
כל מנה מכילה :200 קלוריות
 
חומרים:
4 גזרים גדולים קלופים, מגוררים גס
4 תפוחי עץ קטנים חמצמצים, מגוררים גס
2 כפות דבש
2 כפות חומץ בן–יין לבן
2 כפות שמן שומשום
4 כפות שומשום קלוי
מלח ופלפל שחור טחון טרי לפי הטעם
 
לקישוט:
עלי בייבי או מבחר עלי חסות
 
ההכנה:
שמים את כל חומרי הסלט בקערה ומערבבים היטב בידיים.
 
להגשה:
לוקחים קערה אישית ודוחסים לתוכה רבע מתערובת הסלט. מהדקים והופכים על צלחת למנה ראשונה. מקשטים בעלי הגראס או החסה ומגישים.

טיפ לקניות: ניתן למצוא על מדף הירקות המצוננים גזר מגורר או חתוך ז'וליאן, לקיצור תהליך ההכנה. חשוב לשים לב לתאריך התפוגה.
 
 

סלט מבחר חסות ותאנים חסה 
8 מנות
כל מנה מכילה 40 קלוריות (מנת שומן)

חומרים:
1 חסה מסולסלת ירוקה, קרועה גס
1 חסה מסולסלת אדומה, קרועה גס
1 חסה משי, קרועה גס
½ קופסה עלי רוקט, חתוכים
½ קופסה תערובת עלי בייבי
1 גזר גדול, מגורר גס
½ בצל סגול, פרוס דק
2 מלפפונים ירוקים על קליפתם, פרוסים דק
חופן נבטים סיניים, טריים
4 פטריות שמפיניון טריות (לבנות) מוצקות,  פרוסות דק
3 תאנים טריות, פרוסות דק
 
לרוטב:
1 כף סילאן (רוטב תמרים)
2 כפות שמן זית או קנולה
2 כפות חומץ בלסמי
2 כפות מים
מלח בישול
פלפל מעורב טרי טחון 
 
ההכנה:
1.      אפשר להכין את כל חומרי הסלט חתוכים מראש, מלבד הפטריות והתאנים. מערבבים.
2.      ניתן להחליף את התאנים באגסים או במנגו מוצק, פורסים (גם את הפטריות) ומוסיפים רגע לפני ההגשה.
3. בצנצנת עם מכסה  מערבבים היטב את כל חומרי הרוטב. לפני ההגשה יוצקים  על  הסלט. מערבבים היטב ומגישים.
סלט סלק ואגוזים 
6 מנות כ- 100 קלוריות למנה

חומרים:
500 גרם סלק מבושל 
2 מלפפונים גדולים כבושים במלח
4 כפות מיונית דלת שומן
מלח 
פלפל שחור גרוס טרי
1 כפית סוכר
מיץ מ-1 לימון
1 כף שמיר קצוץ
50 גרם אגוזי מלך קצוצים/לא חובה
ההכנה:

 

    1. אם משתמשים בסלק מבושל שלם, מגררים אותו במגררת גסה או חותכים לקוביות קטנות (אם יש לכם מכשיר לחיתוך קוביות בצל וירקות – זה נפלא!). עושים אותו הדבר גם למלפפונים הכבושים (מגררים או חותכים לקוביות). מעבירים לקערה. 

 

    1. מוסיפים את כל יתר החומרים ומערבבים היטב. משהים לפחות שעה לפני שמגישים.

 

שטרודל תפוחי עץ מבצק פילו apple strudel
 
 4 מנות, כל מנה מכילה: 1 וחצי מנות שומן, 2 מנות פחמימות, כ- 220 קלוריות.
 
חומרים:
לבצק:
6 עלי בצק פילו
2 כפות שמן, לבירוש

למלית:
4 תפוחי עץ סמיט, קלופים, מנוקים מליבות ופרוסים דק
2 כפות צימוקים
2 כפות סוכר חום
1 כפית קינמון טחון
1/2 כפית עמילן תירס (קורנפלור)
1/4 כפית קליפת לימון מגוררת

כפית אבקת סוכר לזרייה

ההכנה:

 

    1.  מפשירים את עלי הפילו לפי הוראות היצרן. שוטחים עלה על משטח ומברשים בשמן. פורסים עלה נוסף ומברשים גם אותו בשמן. ממשיכים כך עם כל העלים.

 

    1. מערבבים את כל חומרי המלית ביחד ושוטחים אותה על הבצק.

 

    1. מגלגלים את הבצק לגלילה ומסמנים חלוקה ל-4 מנות.

 

    1. מניחים על תבנית מכוסה בנייר אפיה ומכניסים לתנור שחומם מראש לחום בינוני-גבוה.

 

  1. אופים כ-20 דקות, או עד שהבצק מזהיב. זורים אבקת סוכר ומגישים חם או קר. אפשר עם כדור גלידת וניל/סורבה פירות.

הוסף תגובה