סדנאות בישול שף בכיף:מאמר ומתכונים כשרים לפסח

סדנאות בישול שף בכיף:מאמר ומתכונים כשרים לפסח    

חג הפסח  

חג הפסח הוא הראשון בשורת החגים של העם היהודי, ובמידה רבה הוא החשוב שבהם. 
החג הזה מהווה אבן-יסוד בעיצוב הזהות היהודית ובהשרשת השייכות לעם- ישראל, לעברו ולערכיו הנצחיים. 
חג הפסח מספר, למעשה, את סיפור לידתו והתהוותו של העם היהודי. מעם של עבדים, נבחר העם היהודי על-ידי הקדוש-ברוך-הוא להיות עם-סגולה,
כדי לתת לו את התורה ולהעביר באמצעותו את האמונה ב ה" אחד לכל האנושות.
החג הזה מכיל את כל המרכיבים של ההווייה היהודית: גלות, סבל, אמונה, ניסים, חירות, גאולה, מתן תורה. 
מרכיבים אלה משולבים זה בזה לאורך כל ההיסטוריה היהודית, ובחג הפסח הם באים לידי ביטוי חזק ומוחשי

מעבדות לחירות – חג הפסח

התחדשות, פריחה ולבלוב מסמלים את חג הפסח, חג האביב.
וגם לנו כחלק מהטבע ניתנת ההזדמנות לצמוח לגדול ולהתחדש,
נפנה את כל החומר שהצטבר בבית, במחסן, בעליית הגג, במגרות,
נפנה ארונות מבגדים ישנים, נעליים, כלי מטבח, כל מה שאין לו היום שימוש.
נרגיש תחושת הקלה, כמו הורדנו עומס מיותר מעלינו
ובעיקר נפנה ונשחרר רגשות ישנים, נוותר על כעסים שעבר זמנם,
ניצור קשר מחודש עם המשפחה שאולי כעסנו עליהם.
נתחבר לשמחה ולאור, נתחבר לצבעים שמביא האביב, זאת התחלת הדרך לחירות.

יציאה לדרך חדשה

יש הרבה דרכים לשחרר מתוכנו את העבדות,
ובכלל מה זו עבדות?
עבדות היא התלות שלנו בגורמים חיצוניים, 
חירות הינה החיבור שלנו פנימה אל הכוח שבנו, לא להיות תלוי בדבר.
השמחה תצמח מתוכנו ונקרין אותה החוצה, נהיה בנתינה ובאהבה, לא "נצפה" מאחרים
אלא נעשה וניצור בעצמנו וניתן.
נהפוך את הכוח שבנו לכוח של נתינה ולא של שליטה.
החירות האמיתית היא להיות ישרים עם עצמנו שנוכל להסתכל ולהישיר מבט מחייך ואמיתי, שנשמח בחלקנו בכל מה שיש לנו ובדרך שאנו עושים.
נשמח עם כל דבר עם אור השמש, צחוק של ילד, שנרגיש מבורכים ונזכה לברך לאהוב ולתת
אמן כן יהי רצון
חג שמח וכשר
מאחלת רוית חן:שף קונדיטור

מתכונים כשרים וטעימים לפסח

זהו חג ארוך המלווה בחופשה ארוכה לילדים, לכן רגע לפני שהם "מטפסים על הקירות בחוסר מעש"
כדאי לשלב את השניים וללמד את הילדים להעביר את הזמן בצורה כשרה,
טעימה ומהנה במטבח.
הנה קומץ מתכונים מיוחדים לחג:

מצה בריי 

למתכון זה שתי גרסאות אהובות עלי האחת מתוקה והשנייה מלוחה
הגרסה המתוקה:
מצרכים (כ- 4 מנות)

4 ביצים
1 כוס חלב
2 סוכר וניל
4-5 מצות.
שמן   לטיגון

אופן הכנה:

לתוך קערה גדולה להכניס את הביצים+ חלב+ סוכר וניל ולערבב היטב.
את המצות יש להרטיב היטב ולפורר אותם פנימה לתוך הקערה ולערבב
לחמם מעט שמן לטיגון במחבת בינונית להכניס פנימה כרבע מהתערובת,
לשטח היטב ולכסות במכסה לטגן 2-3 דקות ולהפוך וצד שני ולטגן עוד כשתי דקות
להוציא על צלחת ולטגן באותה הדרך את יתר העיסה.
להגיש עם סירופ מייפל / סירופ שוקולד / דבש או סוכר (לפי הטעם).

הגרסה המלוחה:

4 ביצים
1 כוס חלב
5 כפות גבינה בולגרית מגוררת
קורט פלפל שחור
4-5 מצות.
כוס גבינה צהובה מגוררת
שמן   לטיגון

אופן הכנה:

לתוך קערה גדולה להכניס את הביצים+ חלב+ גבינה בולגרית+ פלפל שחור ולערבב היטב.
את המצות יש להרטיב היטב ולפורר אותם פנימה לתוך הקערה ולערבב
לחמם מעט שמן לטיגון במחבת בינונית להכניס פנימה כרבע מהתערובת,
לשטח היטב ולכסות במכסה לטגן 2-3 דקות 
להפוך וצד שני ולפזר על הצד המטוגן רבע מכוס הגבינה הצהובה
לטגן עוד כשתי דקות להוציא על צלחת ולטגן באותה הדרך את יתר העיסה.
להגיש עם ירקות חתוכים.

עוגיות קוקוס (כ- 25-30 עוגיות)

6 חלבונים
2 כוסות סוכר 
250 גר' קוקוס

את החלבונים והסוכר להכניס לסיר ולחמם תוך כדי ערבוב מהיר ותמידי (זהירות לא להפסיק לערבב שלא ייחרך) עד להמסה מלאה של הסוכר.
להעביר את המסה לקערת המיקסר לערבב במהירות איטית עם "גיטרה" (החלק המשולש)
להוסיף את הקוקוס ולערבב במיקסר כ-20 דקות עד להתקררות.
לזלף עם שקית זילוף ופיה משוננת  " כוכבים" על נייר אפיה.
לאפות בחום ב-180 מעלות עד להזהבה.
גיוונים:
1. לפני האפייה יש ניתן לנעוץ בעוגייה דובדבן מסוכר.
2. לאחר האפייה ניתן לטבול את בסיס העוגייה בשוקולד חלב או מריר מומס,
     ולהניח את העוגיות להתייבש לפני האחסון.
3. ניתן לטבול את העוגייה בשתי שכבות קודם בשוקולד מריר מומס, ואז לטבול שוב בשוקולד לבן מומס רק חלק מהשכבה החומה.

טורט אספרסו לפסח

1 כוס חמאה
1 כוס סוכר+1 כפית סוכר
1 כוס אספרסו+2 כפיות אספרסו
6 ביצים + 6 חלמוני ביצה
אבקת סוכר (לקישוט)
 
המיסו בסיר כפול סוכר, חמאה ואספרסו יחד וערבבו עד שהסוכר נמס. שיפכו את העיסה החמה על השוקוד וערבבו עד שהשוקולד ימס לגמרי, הניחו בצד.
טירפו ביצים וחלמונים, הוסיפו לתערובת השוקולד ושיפכו לתוך תבנית. אפו למשך כשעה בחום בינוני.
הוציאו מהתנור וקררו, שימו לב, כשמוציאים את העוגה החוצה, היא תראה כאילו שהיא לא מוכנה, היא כן! לאחר הקירור פזרו אבקת סוכר.
חשוב מאוד לקרר את העוגה כ 12 שעות מראש.
 

עוגיות קוקוס לפסח

10 חלבונים
1.5 כוסות סוכר
1 כפית תמצית וניל
1.5 כפית מיץ לימון סחוט
4 כוסות קוקוס טחון

1.שמים סיר על סיר ובו מים רותחים
2.שמים את החלבונים עם הסוכר והלימון בסיר ומערבבים עד שהסוכר נמס. מוסיפים את הקוקוס והוניל ומערבבים ומבשלים כ-8 דקות.
3. בעזרת כף צרים על נייר אפיה עוגיות במרחק של כ 2 ס"מ.
4. מכניסים לתנור ואופים כ20 דקות או עד שהעוגיות מזהיבות.

 לחמניות לפסח

המרכיבים (ל-53-56 לחמניות קטנות):
‏750 מ"ל מים
10 גרם מלח
3 גרם פלפל שחור (אני השתמשתי בפלפל שחור גרוס גס)
‏120 מ"ל שמן זית
‏300 גרם קמח מצה טחון דק
50 גרם שומשום לבן, קלוי
‏6 ביצים מס' 1
 

אופן ההכנה:

מבשלים מים, מלח, פלפל ושמן על אש גבוהה, עד לרתיחה. 
מוסיפים קמח מצה ושומשום בבת אחת ובוחשים נמרצות עד שהבצק שהתקבל נפרד מדפנות הסיר.
מעבירים למיקסר המצויד בוו גיטרה ומערבלים עד לצינון (ויתרתי על שלב זה, ציננתי סתם כך, בחוץ). 
מוסיפים ביצים, בזו אחר זו, עד לקבלת בצק דביק. טועמים את העיסה ומוסיפים מלח או פלפל במידת הצורך.
מחממים תנור ל- 170 מעלות.
מכינים תבניות תנור, מרופדות בנייר אפיה. 
מעבירים לשק זילוף (מצויד בצנתר) ומזליפים בצורה הרצויה. לחילופין, משמנים את הידיים במעט שמן זית (או שמן אחר) ויוצרים כדורים קטנים. מניחים בתבנית התנור. 
אופים במשך 50 דקות לערך או עד לקבלת לחמניות מושחמות ויציבות

מאחלת חג שמח וכשר

רוית חן שף בכיף:סדנאות בישול ואפייה.חוגים.הפעלות לימי הולדת מיוחדים ומרתקים

www.chef-bekef.co.il

הוסף תגובה