סיפור אישי על נפלאות השוקולד ומתכון שוקולד שווה במיוחד

השוקולד היה ויהיה מעדן בכל הזמנים ובכל הצורות . אם זה כדורי שוקולד ,פרלינים ,עוגות מוס מדהימות , עוגות טארט למיניהן , עוגות פאדג והרשימה עוד ארוכה ובכן קיסמו של השוקולד ניחן בכל מקום בעולם הוא חוצה את גבולות המגדר הגיל ,גזע והדת , ללא ספק השוקולד התברג לכל תחום שרק אפשר לדמיין : סדנאות שוקולד לימי הולדת , מפלי שוקולד ,לחתונות ,בר מצווה ,זרי שוקולד מופלאים לאירועים משמחים עם טון של האהבה אפיל ו יש כיום טיולי שוקולד ברחבי אירופה שלא נדבר על עולם הדוגמנות בו דוגמניות לובשות ביגוד עם שוקולד .או שוקולד ממותג עם הקדשה אישית .

ובכן כפי שציינתי טעמו של השוקולד ענוג , מתוק בעל מרקם עדין וארומתי והוא  נמס בחושניות בחום הפה .הוא  מפעיל במוחינו את כל האיזור  האחראי על  ההנאה בעקבות שחרורם של  אנדרופינים בדם . יש בו חומרים פעילים נוספים הידועים בתועלתם לבריאות הלב .

מנגד יש הסבורים שרמות החומרים הפעילים המועילים קטנים מאילו הגורמים נזק בריאותי כגון :שומנים וסוכרים .על דבר אחד היא אפשר להתווכח : השוקולד כיום תופס תאוצה  וצריכתו עולה  בייחוד של השוקולדים האיכותיים יותר  הבלגיים בעלי אחוז גבוה יותר של חמאת קקאו דבר המעיד על איכותו של השוקולד .

עכשיו קצת סטטיסטיקה על  צריכת שוקולד לאדם לשנה  במדינות מרכזיות בעולם   : 

ארהב – 5 ק"ג בשנה .
אירופה -7 ק"ג בשנה .
ישראל -3 ק"ג בשנה .
ואילו  שוויץ – 10 ק"ג בשנה !!!!!!!!

יש לנו הרבה לאן להגיע ואני מאמין  שנשתווה לארה"ב לפחות …..

לא סתם אומרים  שעל טעם וריח לא ניתן  להתווכח

זה נכון מאוד על שוקולד אין מי שיכול  להתווכח ולהכחיש את נפלאותיו  והתחושות השממיות שהוא גורם לאנשים .

קצת מידעי לגבי סוגי השוקולד הקיימים כיום :

שוקולד מריר – מכיל סוכר,עיסת קקאו,חמאת קקאו וחומרי טעם.    

שוקולד חלב – מכיל גם אבקת חלב בנוסף לסוכר,עיסת קקאו,וחמאת קקאו.       

שוקולד לבן- מכיל חמאת קקאו ברשימת הרכיבים ולא שומן צמחי.         

 צימקאו- מכיל  שומן צמחי ואבקת קקאו , אינו מכיל חמאת קקאו אלא שומן  צמחי ובמקום עיסת הקקאו יש בו אבקת קקאו. טוב  בעיקר לבישול ואפייה ולקישוטי  שוקולד שונים.

לסיכום אתן לכם מתכון ביתי   שווה ולא מסובך

להכנת עוגת שוקולד עשירה: 

2.5 כוסות קמח תופח 

3 כפות קקאו 

100 גרם חמאה 

200 גרם מרגרינה 

1.5 כוסות סוכר 

1 ווניל 

5 ביצים 

1 כוס חלב 

1 מיכל שמנת חמוצה 

אופן ההכנה 

מחממים תנור לחום בינוני 

1.מערבבים קמח + קקאו 

ממיסים שוקולד עם חמאה – מקררים 

2.מקציפים סוכר +מרגרינה ומוסיפים תמצית ווניל וביצים תוך הקצפה חלב וקרם שוקולד .

3.מקציפים את הקמח עם הקקאו והשמנת החמוצה 

4. שמים את הבלילה בתבנית אפייה 40 דקות חום בינוני .

אופן הכנת קרם שוקולד 

100 גרם שוקולד מריר 

25 גרם מרגרינה 

2 כפות חלב 

2 כפות דבש 

הכנה ממיסים את השוקולד עם החמאה מורידים מהאש מוסיפים חלב והדבש ומערבבים היטב 

יוצקים את הזיגוג שהוא חם על העוגה .

בתיאבון !!!!!!!!!!

ניתן למצוא מגוון קישורים למתכונים ,סדנאות שוקולד ,מפלי שוקולד ,זרי שוקולד  באתר 

האינדקס המוביל לתחום השוקולד :

www.chocolateland.co.il 

גיל אהרוני 

חובב שוקולד מושבע 

הוסף תגובה